Katanagatarit kb 2 rész után kaszáltam, éreztem hogy el kell engednem. Ezek szerint jól döntöttem.
Nisekoi manga
https://67.media....1_1280.jpg
https://67.media....2_1280.jpg
OMAKE.
Szóval, Onodera kipottyantott egy lányt, ( a jó ég tudja , ki az apja... ) Chitoge egy szőke srácot, akik most annyi idősek, mint a szüleik a sztori elején, és még ugyanabba a suliba is járnak.
*Now, mindenki meghalhat in peace.*
Az ég szerelmére, miért kell ezt erőltetni a shounenekben? XD Úgy néz ki, a mangakák szeretik, ha a karaktereikből lepedőakrobata lesz...
Az viszont mókás, hogy elvileg először találkozik a két gyerek. Tehát Raku, Chitoge és Onodera olyan jó barátok maradtak, hogy 15 éven keresztül nem beszéltek egymásnak arról, hogy összehoztak egy gyereket, aki ugyanoda fog járni, mint ahová ők jártak tiniként. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy egyáltalán nem tartják a kapcsolatot egymással. (A szüleik rossz példája.)
Egyébként a lány neve Miyanagi Sasa, vagyis egy bizonyos Mr. Miyanagi a szerencsés férj, a srác pedig az Ichijou Haku nevet kapta.
Ennyi idő után kedvem támadt egy átfogó elemzést írni a műről, de mindig meggondolom magam, mielőtt elkezdeném. :/
Nézd a manga befejezése után ez már olyan dolog, amin kár fennakadni, de figyelembevéve az Ichijou gyerek családi helyzetét akár még ésszerűen is meg lehet magyarázni, hogy miért nem ismerték egymást eddig, de igazából nincs jelentősége...
Egyébként ami számomra logikátlanabb, hogy minek ugrott ekkorát az időben a mangaka egy omake kedvéért, már a befejezésben lévő időugrást is soknak éreztem...
Animével ismerkedtem meg és manga alapján nagyon csalódtam.Jó rómáncból egy átlagos harem manga lett.
Capac egyetértek.Onodera win kellett volna,mert ez így túlságos kiszámítható volt.Nisekoi kapcsán csak 1dolog tetszett.A rajzolás.
5/10 zártam le.(+1 rajzolás)
Volt még pár oldal az omakéból.
Ugyan nem magyarázza meg a találkozásuk hiányát, de Csibének igaza volt Haku hátterét illetően. Félnek tőle a yakuzák miatt, valamint az öröklött szőke haja és kék szemei is ijesztőek másoknak. Ryuu és a banda szeretné, ha ő lenne a következő vezérük, de neki esze ágában sincs betölteni a pozíciót. A saját ura akar lenni. (Ha már az apjának nem sikerült...) Haku elgondolkodik, hogy Sasa milyen aranyos volt.
Érdekesen módon, Sasa nem mással, mint Haruval él, ahhoz hogy be tudjon járni az iskolába. Ez azt feltételezi, hogy Onodera és a férje nem a közelben lakik, ami felveti a kérdést, hogy akkor miért pont a Bonyariba akart Sasa jelentkezni? Lehet, hogy Onodera mesélt a szép emlékekről? Vagy Harutól hallott dolgokat? Mindenesetre, Haru közli vele, hogy Raku az apja Hakunak(Nem ismeri a két gyerek egymást, de Rakuról tudnia kellene Sasának? Az előző megjegyzésem az emlékekről lehet, hogy helytálló) és Haku jövő héttől velük fog dolgozni az édességboltban. Tehát Haku örökölte Raku tehetségét a sütés-főzést illetően.
Komi végső gondolata:
"A történet lehet, hogy most véget ért, de talán újra láthatjátok majd a szereplőket valamikor, valahol a jövőben."
Nem kell ezt komoly bizonyítéknak tekinteni egy esetleges folytatást illetően, de az mindenképpen megjegyzendő, hogy Komi számol a lehetőséggel. Bárhogy is legyen, én csak azt kívánom neki, hogy gondolja át jobban a történetét nagy távlatokban is, mert akkor baj nem érheti. A Nisekoiban szerintem eltervezte, hogy Chitoge lesz a befutó, de a körülötte lévő felépítés hanyag lett, a múltbéli dolgok pedig a kedve szerint változtak a történet haladtával. Egyelőre viszont "Tokidoki" címmel jön egy One Shot tőle, a többi pedig a jövő zenéje.
Zárásként pedig kéz a kézben, az első és az utolsó kötet borítója:
http://i.imgur.co...
Komi stílusa szebb, kidolgozottabb lett az évek során, de pont ezért veszítettek a karakterek az "életerejükből". A kezdeti stílusából érződött az energia, a karakterek személyisége és nem szép volt, mert szépnek kellett lennie, szép akart lenni. Ahogy fejlődött a rajzstílusa, úgy kezdett el a külsőségekre fókuszálni, ezáltal teremtve egy szemnek kellemes látványt, ami mégis ürességet vonzott maga után. És ez az üresség a történetre is átterjedt.
Egy kérdésem lenne, talán azért, mert én megnéztem nemrégiben az első évadot belőle és látni szándékozom a második évadot is (a sok intelem és rossz hír ellenére is), de feliratot nem leltem hozzá az oldalon (online meg nem akarom nézni, mert az valahogy nem menő a számomra) és azért, mert nem voltam elég figyelmes a többi hírre, higy hol találhatom meg azt. A második évad feliratát mere találom meg? Ha már a sokezredik vagyok, aki kérdezi akkor bocsánat, nem zavarkodok, belekezdek másik animébe, de ha valaki ad egy linket, ahonnan leszedhetem, megköszönném.
Ha nem visz oda az oldal a feliratokhoz, illetve azt kapod, hogy 'Nincs elérhető letöltési kategória.', akkor a jobb oldalon lévő 'Letöltések keresése' mezőben érdemes próbálkozni, beírva a mű nevét. De semmi probléma, nem voltál figyelmetlen.
https://naruto-ku...oad_id=423
Ugrás a fórumra: |