Capac írta:
És igen, kb ennyi. Nagyon gyenge az idei felhozatal... remélem, hogy a téli szezon jobb lesz, mert a SaeKano még nagyon messze van.
Tavalyihoz képest,idén több ígéretes animét kaptunk.Ha érdekel,akkor késöbb linkelek párat.
Szezonos animék/mangák
Capac írta:
És igen, kb ennyi. Nagyon gyenge az idei felhozatal... remélem, hogy a téli szezon jobb lesz, mert a SaeKano még nagyon messze van.
Köszi, de engem a téli szezonból egyelőre csak ezek érdekelnek:
Seiren
Kuzu no Honkai
Fuuka
Masume-kun no Revenge
Ao no Exorcist: Kyoto Fujouou-hen
Chaos Child
Tales of Zestiria the X 2. évada
Trinity Seven Movie
KonoSuba 2. évada.
Schoolgirl Strikers: Animation Channel (ez valszeg brutál szar lesz, de tele lesz matrózblúzos csajokkal)
Amúgy, durva, hogy most kapásból 4 románc+dráma anime lesz egy szezonon belül. Nem sok ilyen volt az elmúlt pár évben. De jó látni, hogy ennyi érdekes cucc lesz a kövi szezonban, mert az idei ősz egy nagy rakás Demogorgon ürülék.
A slice of life/romantikus/dráma animék a kedvenceim. Azokat szeretem a legjobban. Főleg, ha jó a románc benne
Az ecchiért nem vagyok különösebben oda, de van néhány kifejezetten jó ecchi anime, amit szeretek, Például a Kore wa Zombie desu ka.
A hárem animéket sem szeretem különösebben, de abból is van néhány nagyon jó. Ott van nálam a SaeKano, Rakudai Kishi, Trinity Seven, és a Grisaia. Ezek nagyon jó hárem animék
Régen hasonló animéket néztem,de a sok befejezetlenség és sablonos ecchiktől belefáradtam. Mostanában csak jó előzetes alapján kezdek bele.
Idén sok jó animével találkoztam:
Pl:Gate,Boku dake ga Inai Machi ,ReLIFE (még haragszok),Re:ZERO ,Dimension W,Koutetsujou no Kabaneri ,Boku no Hero Academia ,overlord stb.
Pár rövid értékelés tavasztól:
Re: Zero. Nekem azért tetszett, mert egyedi alkotás. Nyilván meg lett már álmodva sok ötlet az anime előtt is, de hülyeség ezért elítélni valamit, hisz a legtöbb művet, legyen az könyv, anime, film, stb, el lehetne akkor ítélni, hogy "másolt". A ReZero szerintem sajátos atmoszférával rendelkezett, ezért volt kiemelkedő, olyan élményt tudott nyújtani, mint sok átlagos anime nem. Remekül teremtett hangulatot. Az nekem se tetszett, hogy gyakorlatilag semmi nem lett megmagyarázva, holott várta az ember. 7/10
Boku no Hero Academia. Na szerintem ez lett túlhypeolva, nem pedig a ReZero. Egyszer meg lehet nézni, unaloműzőnek jó, de semmi pluszt nem tudott nyújtani amire azt mondhatnám, hogy ez a mű atom. 5/10
Koutetsujou no Kabaneri. Egyszer megérte megnézni, unaloműzőnek jó volt. Jóindulatú 6/10.
JoJo no Kimyou na Bouken: Diamond wa Kudakenai. Na ha valamit tudok ajánlani shounenből akkor ez az. Nem unalmas, pörgős, poénos, szerethető karakterek. 8/10
Relife nekem nem jött át, három rész után abbahagytam, szerintem unalmas.
Orange. Kinőttem ebből a műfajből sajna. Szerintem unalmas volt. (Capac most tuti megutál xD) 4/10
Tales of Zestiria. Szép grafika, szintén egyedi hangulatú. Szeressük a fantasyt, egyszer megéri megnézni. Kíváncsian várom a második évadot. 6/10
Nanatsu no Taizai. Tipikus shounen. Kicsit sok sablon, de egyszeri nézésre jó volt. 5/10
Drifters. Eddig nagyon ígéretes, nekem kifejezetten bejön.
Haikyuu harmadik évad. Nem rajongok a sport animékért, ez viszont még mindig hozza a szintet. 7/10
Dobtada a Boku dake ga inai machi ?Lol,ezzel kihagytad az egyik legjobb animét Luna.A mai napig nem tudtam eldönteni,hogy a manga vagy az anime jobb. Utójára Another voltam döntésképtelen. xD .
Az A-1 Pictures nemcsak hogy jó, de kiemelkedő animét készített. Az egyik legjobb munkájuk.
Capac, mindkettő alapja az, hogy meg kell menteni valakit, csak az egyik esetben időutazás van, és egy gyilkostól kell megmenteni embereket, a másikban párhuzamos dimenziók vannak és saját magától kell megmenteni az illetőt azon az elven, hogy ha már az egyik dimenzióban nem sikerült, a másikban legalább. Szóval valamilyen szinten hasonlítanak, még a végkifejlet is. Persze, sajnálni lehet a szereplőket, ezzel nincs is gond, de se a banda se a sztori tempója nem tudott lenyűgözni. Valami hiányzott belőle a számomra. Vagy csak az a bajom, hogy a Shigatsu után nehezen hatódom meg... Ettől még nem feltétlenül rossz, de ízlések és pofonok.
Lehet hogy már kicsit off, de Capac véleméyne érdekelne( meg persze aki látta még az Orange-t) hogy ugye Suwa nézők 90%-a szerint legrendesebb karakter/barát... minap láttam egy kommentet és bele se gondoltam. Idézni már nem tudom szószerint, de a lényege azaz, hogy Suwa a legjobb barát? Fenéket! Ő egy gyilkos! Képes 'megölni' a saját gyerekét a barátja szerelmi vágyainak kielégítése érdekében... LOL Személy szerint én ebbe bele se gondotlam, de van benne valami. Vélemény?
Hozzáteszem még a movie-ba bármi lehet + Azzal hogy megmentették Kakerut nem feltétlen kell összejönnie Naho-val.
Így is meg lehet közelíteni Suwa döntését, de a választása szerintem nem törölte jövő Suwa idősíkját, hanem csak létrehozott egy alternatívat.
Igen, ezt az animében is megmondták, hogy 2 kimenetele lehet az egésznek:
1, hogy Kakeru megmentésével átírják a múltat, és ezzel megváltozik a jövő. Ugye ebben a jövőben Naho Suwa helyett Kakeruval lenne.
2, hogy Kakeru életben maradásával egy alternatív idősík jön létre, ahol ő Naho férje, viszont a másik valóságban ugyanúgy Suwa marad Nahoval.
Az anime vége a 2. variációt erősíti meg, vagyis létrejött egy alternatív világ. Amúgy, Suwa akkor sem "ölte" volna meg a jövőbeli gyerekét, mert a fiatalkori valóságuk szerint a gyerek sosem létezett volna. Öld meg John Connort, és nem lesz Ellenállás.
Ugrás a fórumra: |