Köszi a 'dupla részt'!
Boku no Hero Academia manga
Köszönöm szépen a dupla fejezetet mindenkinek, akik dolgoztak rajta!
Hát, nem igazán lőttem mellé, amikor föld alá húzódó meg mozgó épületekről írtam az UA védelme kapcsán. De, hogy a kettőt összevonják, arra nem. Vajon lesz még valami jelentősége annak, hogy ennyi pénze van az igazgatónak, vagy ez megmarad poénforrásnak a későbbiekben?
Kicsit nehezen fog indulni a lakosság és Deku kapcsolata, de Uraraka elég menő volt a két fejezetben. Viszont most nem teljesen tiszta a számomra, hogy ők mit tudnak az OFA-ról.
Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy az "Annak a története, hogy miként lettünk mindannyian a legnagyobb hősök" mit jelent, de van egy olyan, hogy most járunk a félidőnél. És hogy innentől kezdve a történet is egy kicsit másabb lesz.
Meow, Papirtigriske, Asehi jár a pacsi a munkátokért. És lesz mit olvasni így, hogy dupla fejezetet kaptunk
Uraraka amugy nagyon jó beszédet tartott Kicsit megismertük az ő motivációját is. Az meg szerintem teljesen normális, hogy az emberek igy reagáltak egy ilyen esemény után.
Az iskola pedig már kb a legjobban védett létesítmény.
Volt pár megható jelenet, de szerintem kicsit túl húzzák már ezt a engedjük, hogy Deku itt lakjon történeti ívet.
Köszönöm Szépen a fordítást
Csak nekem csalódás Midoriya ? kb mintha vesztett volna önmaga ellen. Vagy az eszményképe ellen amivé próbált válni ?
Most nem az a gond hogy kimerült vagy nehezen boldogul vagy veszít hanem ahogy tálalva van , mint egy megcsömörlött 70 éves hős aki már megmentett mindent is és megrágta az élet és kiköpte.
Az se teljesen tiszta hogy nem nő semmit és nem is fejlődik maga az izomzata mind1 mennyit edz és mennyi idő telik el ?
Szerintem nagyon félreértelmezted a dolgokat Hasler.
Midoriya egy KÖZÉPISKOLÁS. Ez a legfontosabb dolog amit mindenki elfelejt. Erre az elmúlt 1 évben annyi stressz érte, hogy szerintem az ő helyzetében mindenki igy reagált volna.
Elvesztette All Might-ot, mármint visszavonult és így már nincs meg a biztonsági támasza, gondolhatja, hogy az ő hibájából meghalt Nighteye.
Utána jött Tomura támadása ahol majdnem elvesztette Gran Torinot és Bakugot. Egy középiskolásra hárult az a teher, hogy megmentse a világot...
Aztán azt válaszotta, hogy nem megy vissza az UA-be hanem egyedül próbálkozik. Viszont mivel állandóan attól retteget, hogy megtámadják nem igazán pihent vagy aludt. A pihenésre nem gondolva állandóan csak embereket mentett. Aztán ott volt Nagant elleni harca is ahol megint AFO szórakozott vele és a lelkével.
Ezek az események után nem tudom kijött volna ki úgy, hogy minden rendben.
Jah és Tomura támadása után kb összeomlott a hős társadalom, még All Might is elmondja, hogy neki sem kellett az ő idejében ilyen nagy terhet cipelnie.
Midoriya pedig nem bírta ezt a nyomás és iramat egyedül ami szerintem teljesen normális. Azért is nézz ki így mert nincs hely ahol piheni tudott volna vagy ruhát cserélni.
Az izomzata fejlődik viszont csak kis lépésekben És amikor ruha van rajta nem igazán látszódik. Amikor kórházban volt el lett mondva, hogy régen csak az 5%-ot bírta ki most pedig már a 45%-ot. De az, hogy úgy nézzen ki mint Mirio ahhoz szerintem kéne pár hónap edzés vagy még idő. De valószínűleg amikor a 100%-ot tudni fogja úgy fog kinézni.
Lehet hogy túl sokat gondolsz bele amit írtam vagy nem tökéletesen fogalmaztam meg . Én a kivitelezésre gondoltam. Nem pedig arra hogy egy 15 éves lényegében még gyereknek ezt acél lélekkel el kellett volna viselnie úgy hogy meg se látszik rajta. Arra is gondolok ami az elején egy nagy " Skill"-je volt az elemzés és a stratégia nekem az is kicsit hiányzik és a háttérbe szorul. Arra is gondoltam hogy mivel nem volt képessége nem is igazán tudja jól használni itt arra gondolok hogy csak "használja" nem pedig a részévé válik.
Lehet hogy ezt csak azért érzem mert talán túl sokat vártam tőle.(mármint a sorozattól)
Még mindig nem értem mire gondolsz.
Most amikor teljesen fáradt volt nem nagyon gondolkozott az osztálytársak ellen...
Viszont Nagant ellen igen is folyamatosan tervezett és stratégiája volt. Szóval akkor mi hiányzik?
Szerintem egyszerűen túl gyorsan fejlődik. A felnőttek túl nagy terhet raknakrá. Ő maga pedig alapból túl nagy terhet helyez alapból magára, és ezek együtt túl irreállissá teszik az egészet. Túl sok szerintem a túl a sztoriban senki más nem fejlődik még csapat vagy osztály szinten sem úgy mint ő egyszerűen el vannak sietve a dolgok. Annyi hülyeséget tesznek hogy az elképesztő. Nem látják át hogy egy olyan személyt terhelnek aki alapból a saját megfelelési kényszere miatt már túl terheli magát. Midorya-nak tudnia kéne nemet mondani, és elvonulni akár az országon kívül hogy fejlessze magát, és pihenni is tudjon. Akármilyen képzett, és erős/hasznos képességgel képességekkel megáldott valaki amennyiben fáradtan túlhajszolva kerül szembe akár egy nála gyengébbel is veszíteni fog. Arról nem is beszélve hogy itt a tudásunk szerinti legerősebb személy ellen kéne kiállnia.
Röviden összefoglalva. Sok a hülye a nagy képet összességében nem látó felnőt ide véve a top hősöket is. A főhős meg túl görcsös mindennel magát terhelő idióta aki nem képes az embereknek nemet mondani, és magát előtérbe helyezni akkor sem ha az a nagykép szempontjából is úgy lenne végső soron a helyes döntés.
Blade00 írta:
...Túl sok szerintem a túl a sztoriban senki más nem fejlődik még csapat vagy osztály szinten sem úgy mint ő egyszerűen el vannak sietve a dolgok....
Ugrás a fórumra: |