Annyiszor, és úgy hivatkozol erre az Obito dologra, mintha máris kész tény lenne. Mindezt úgy, hogy Nagant valószínűleg nem fogja túlélni, és erről Deku is tud, és kezd rájönni, hogy nem tud mindenkit megmenteni. Nem biztos, hogy amikor odaérkezik, akkor is annyira naivan fog a kérdéshez állni. Vagy ha igen, akkor az nem fog visszaütni, és nem lesz valami visszafordíthatatlan következménye. Ne feledd, ebben a mangában, Tomura-hoz képest sokkal jobb emberek sem kaptak kegyelmet, és második esélyt. Miért ő kapna? Meg mennyire lenne reális, hogy leszámítva azt az időszakot, amikor nagyon kicsi volt, végig egy szemétláda volt, és csak egyre őrültebb lett? Még a "saját családja" sem tudta visszarángatni. Még ha esetleg össze is fognának valamiért AFO ellen, akkor se hinném, hogy a jó oldalra állna.
Nem, nincs ellentmondás az utolsó kijelentésben. Egy korábbi fejezetben elhangzik azaz állítás, hogy Tomura AFO-t is gyűlöli, egy másikban pedig az, hogy tisztában van Tomura azzal, hogy AFO számára csak egy bábú. Ha túlakarja szárnyalni, és átvenni a helyét, akkor ő is útban van.
Amellett, én AFO halálát amiatt is valószínűnek tartom, mert Tomura Deku egy torz tükörképe/ellentetje. Mindketten hősök akartak lenni kicsi gyermekként, de - más okokból - nem lehettek, mindkettejüknek van egy apafigura az életében, akihez nem köti vér, és akit mindketten túlakarnak szárnyalni. Mindkettejüknek van egy képessége, aminek köszönhetően több képességet tudnak egyszerre használni, stb. Eme logika mentén, ha Deku elveszti ezt az apafigurát, akkor Tomura-nak is el kell, és utána mindketten újra fogják magukat definiálni. Lehet AFO irányított eddig, de mégis csak Tomura karaktere lett úgy felvezetve, mint aki majd Deku főellenfele lesz. Legalábbis, én most így látom.
Szóval nem feltételezem, hogyha mindketten túlélik, akkor mennek el pihire. Ha csak Tomura él tovább, akkor vagy a képességeit fogja ő is gyakorolni, vagy miután rájött mennyire üres, akkor próbálja megtalálni önmagát. Csak az ő esetében ez teljesen mást jelent, mint Deku számára.
Aztán lehet, hogy tévedek, de szerintem ez akkoris csak a történet fele még csak.
Egyesítve 2021.06.26 13:56:56:
Ja, és ez egy shounen manga. Nincs azaz isten, hogy ne mutassa be azt, hogy miután elsajátította az elődök technikáit, ne találna ki sajátokat is. Hogy lesz minderre idő? És a többiek?
Szerkesztette: airking - 2021.06.26. 13:56