Az a helyzet az ilyen..., hát talán az a legjobb szó rá, hogy legendás sorozatokkal, hogy már nem nagyon nézi őket senki.
Egy sorozat meg nem pusztán egyéni élmény (bár nyilvánvalóan elsősorban az), hanem hozzá jön az, amikor bár külön-külön, de mégis nézitek a haverokkal "együtt", kibeszélitek, várjátok. Tehát...azok vannak előnyben nálam, amik most aktuálisak, most beszélünk róluk, most hoz össze pár embert, akiknek ilyen az érdeklődési körük.
Ezért van jelenleg az élen a Mr. Robot, aztán a Narcos, mert a baráti körömben most ezeket ajánlották. Aztán talán a Pacific, mert azt az öcsémmel nézem majd.
És ezért van eléggé a lista végén pl. az SOA, meg mondjuk a Sopranos.
De az biztos (ill. semmi sem biztos, de remélem ), hogy nem maradnak ki azok sem.
A BB-vel meg az a helyzet, hogy ha azt a felét kivennéd, akkor fele annyira sem lenne katarktikus a másik fele. Minden fel van építve azért, hogy a végén (ill. szerintem a negyedik évad második felétől konstansan) tátsd a szád, és ülj, és csak nézz.
De egyébként abban igazatok van, hogy a BB-nél az a helyzet, hogy a karakterek nem igazán kerülnek közel az emberhez (legalábbis a legvégéig), bár Jessie-t, vagy Hank-et nagyon megszerettem a végére, és teljesen együtt tudtam velük érezni. De általánosságban közel sem tud annyi...érzelmet előcsalogatni az emberből. De valami zseniálisan van megírva, előadva, megmutatva, úgy, hogy élvezet nézni minden egyes percét, még akkor is, ha látszólag nem nagyon történik semmi.
A GoT fele ennyire sincs jól megcsinálva, csak hát ott azonnal beszippantott a világ és a karakterek. Pont a fordítottja a BB-nek.
Egyébként nézi itt valaki a Better call Saul-t? Azt is ideje lenne már elkezdenem.
Szerkesztette: Jon - 2016.07.18. 01:37