nem tudom sokan miért szidják ezt a részt, szerintem az egyik legjobb volt. Remélem, hogy hamarosan érkezik a 4.évad!
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Én is köszönöm az egész évados munkát!
Összességében tetszett az évadzáró rész, egy-két logikai bukfencet leszámítva:
- amit már előttem is kiemeltek, hogy Tanjiro nem láthatta a megölt/vázába gyömöszölt kardkovácsokat, gyakorlatilag arról se tudhatott az évadázó rész elején, hogy még egy Telő Hold is volt a faluban. Nem értem miért kellett ezt az ő emlékeként bemutatni, simán elég lett volna, egy korábbi kép a családjáról, vagy nem rakni be semmi vizuális megjelenítést
- a másik Muzan, ahogy látta Nezukót a napfényben (régebben olvastam a mangát, de úgy emlékszem Hantengu szemén keresztül látta a mangában, mielőtt a Telő Hold feje elhamvadt volna. ) Az animében már a harc után látja őket, ahogy a falu felé tartanak hőseink és érdekes módon kissé felül nézettből mutatják. A nap fent van az égen, Hantangu rég porrá vált, kíváncsi lennék milyen technikával/képességgel látta őket a távolból mégis (bár gyanítom erre úgysem kapunk magyarázatot)? Meg, ha erre képes, akkor korábban miért nem találta meg a Kardkovács falut, vagy Oyakata-sama búvóhelyét?
Remélem a következő évadban kapunk vagy 22 epizódot és két, vagy rosszabb esetben másfél arc-ot dolgoznak fel. Mert spioler nélkül annyit elmondhatok, ha csak a Hashirsa-training lesz feldolgozva egy önálló évadban, az bizony elég lapos lesz... (hacsak nem tesznek bele olyan harcokat, amik anime eredetiek lesznek, és a mangában egyáltalán nem, vagy csak említés szintjén szerepeltek. Gondolok ez utóbbinál pl.: Shinobu nővérére)
Köszönöm az egész évados munkátokat! A képminőség mint mindig kiváló!
+1: A tisztásra váltás, mint csatahelyszín nekem nagyon tetszett. A végéről hiányoltam a hírek terjedését, de feltételezem ez majd a 4. évad első részében lesz pótolva
(Nagyon jó lenne, ha a 2024 tél az vagy Január vagy Február lenne )
Köszönöm szépen az egész évados munkátokat!
Alig várom a folytatást! Nagyon jó kis évad volt ez.
Bár azért hirtelen én sem igen értettem, hogy mi is van itt? Nezuko mégis hogyan lett ellenálló a napnak? Mi folyik itt? Eleve nem is értettem hogy démon is maradt!? Vagy elégett és megint ember lett. De ha megint visszament a dobozába alaudni akkor csak démon lehet. És még tán nem is áll teljesen ellen a napnak.
Azzal kapcsolatban meg hogy elvileg nincsenek meg az emlékei és el lehetnek zárva valami miatt az jutott az eszembe, hogy még a sorozat elején Tanjiro első mestere nem lepecsételte elzárta Nezukoban valamit? Hogy elvileg mindenkit a családjának gondoljon. Nem az az elmemódosítás akadályozza meg hogy rendesen visszanyerje tudatát? Vagy még a benne lévő démon vér?
Amúgy meg most már kiderült a démonoknak hol is van a falu. Akkor minek is kell még mindig annyira rejtegetni? Bármikor jöhet egy újabb erős démon, pláne egy telő hold. Pláne hogy az évad elején a kis ostoros kardú lányunk is magától ment a faluba. Ő már tudta hol is van? Amúgy nem én Tanjiro képességeit kinézve elképzelhetőnek tarom hogy amit a faluban látott és érzett még vissza is találna oda, ha a közelben lesz dolga.
Szerintem összességében nem volt egy rossz évad. Egy "logikai buktatóval" nem tudok azonosulni, mégpedig, hogy Muzan hogy látta Nezukot. Minden démonban Muzan sejtjei vannak, amik reagálnak ha beszélnek róla (elég csúnyán, mint pl. Susamaru estében az első évadban), valamint a sejteken keresztül tájékozódik melyik démonjával mi van. Magyarul a sejtjein keresztül látja Nezuko fejlődését, a szemléltetés szimplán így volt előnyös.
Amúgy ahogy nézem a részt egy dolog azért eszembe jutott. Simán megcsinálhatták volna ezt 12 részesre. Mármint hogy az utólsó részt leadhatták volna 2 részletben is. Mert hogy amikor is Zezukó elrúgja Tanjirot az kb pont ott van amikor is egy átlagos rész véget ér. Mégis mekkora kicseszés lett volna hogy pont abban a pillanatban hagyják félbe!? Hát nem? Akkor már nem is lehetett volna jobban fokozni a hangulatot és izgalmat.
De azért csak jól döntöttek hogy így egyben adták le a rész! Nem hagyták a nézőket kétségek közepette egy hétig hogy most mi lesz! Bár a nézők túlnyomó része biztos olvasta a magát (én nem olvasta így pláne jó) de akkor is.
goku5 írta:
Amúgy meg most már kiderült a démonoknak hol is van a falu. Akkor minek is kell még mindig annyira rejtegetni? Bármikor jöhet egy újabb erős démon, pláne egy telő hold. Pláne hogy az évad elején a kis ostoros kardú lányunk is magától ment a faluba. Ő már tudta hol is van? Amúgy nem én Tanjiro képességeit kinézve elképzelhetőnek tarom hogy amit a faluban látott és érzett még vissza is találna oda, ha a közelben lesz dolga.
#Goku, Nezuko attól még démon maradt, csak sikerült úgymond megállítania azt a folyamatot. amiben elégett volna. A dobozba vissza kellett mennie, mert ő alvás közben regenerálódik, hiszen nem fogyaszt emberhúst. Az elmemódosítás pedig arra vonatkozott anno, hogy ha feltámadna a vérszomja, ne akarja megenni az embereket, hanem mindenkit családtagnak kezdjen el látni, és így inkább segíteni fog nekik.
Azt nem tudom, a falut elhagyják-e az emberek, vagy sem, bár úgy nézett ki, mintha elkezdték volna a helyreállítást. Mindenesetre az nem derült még ki, Muzan mennyire pontos információkat tud szerezni a démonjai érzékein keresztül. Minthogy vissza már nem mehettek, hogy elmondják neki...
Ha tényleg van más falu és el is költöznek akkor meg pláne mondom, hogy minek is kellett az a szemkötő és orrdugó!? Még ha vissza is találna akkor se lenne ott senki. De az ottmaradást se tartom valószínűnek mert a démonok tudják ennek a falunak a helyét.
Azt az elmemódosítás is világos én is emlékszek rá miért kellet. Viszont azt írtam, hogy nem-e lehet ez az oka hogy nem igazán emlékszik és nem önmaga még.
Azt én is tudom miért kell aludnia még a dobozt is megértem még ha már immunis is a napra. Na de én azt kérdeztem hogy mégis hogy lett ő immunis rá?
Erre még nem kaptunk választ, nyilván sejtszinten más, mint a többiek (erről valamit mondtak is, hogy gyorsan változnak, alkalmazkodnak a sejtjei). Az is egyedi, hogy emberevés nélkül is túlél, és még erős is, de nem hiszem, hogy ezek nagyon mélyen meg lesznek magyarázva.
Ugrás a fórumra: |