Amúgy én is azt mondom hogy Dragon Ball Goku nélkül nem az igazi. Viszont ha már valami folytatásban gondolkodnak pláne anime sorozatban, akkor azon az úton kéne járni mint amit írtam.
És pont ezek miatt az új generációk miatt lehetne már egy teljesen új szinkronszínészeket beszerezni akik tudnák csinálni a határozatlan idejű folytatást. Így nem lenne gond azzal hogy ki is a szinkronhangja. Szépen lehetne csinálni egy nagy cserét. Lenne bőven jó szinkronhang akiből lehet válogatni. Még hasonló is a régihez.
Én azt sem bánnám, ha Vegita elköltözne a családjával egy másik bolygóra! Vagy elmenne a hatos univerzumba pár évre megismerni az ottani Saiyaneket. (úgy is ígéretet tett már rá....) Goku pedig jó lenne, ha végre már kifejlesztene valami saját technikát is! A Dragon fist-en kívül semmi mást nem tud! Vegita-nak legalább van Gallic-gun, Big bang, final flash, Gamma ray burst ( csak mangában láthattuk), stb... Talán ezért is izgalmasabb karakter egy kicsit.
Rotcsa megértem, hogy Vegita rajongó vagy, de amit állítasz az nem fedi a valóságot.
Goku is képes számtalan technikára, láthattuk az animében Jiren ellen is. Az, hogy mennyire saját a dolgok vagy másoktól tanulta-e el az szerintem lényegtelen.
Vegitának a Galick Gun, Final Flash, meg a Gamma Ray Burst kb ugyanaz a többi meg csak egy KI támadás. Mármint Ki gömböket Goku is tud lövöldözni.
Ez a manga sarra is, hogy a Dragon Ball csak arról szól kinek milyen nagy a power szintje aztán öklözéssel döntenek el mindent nem az számít, hogy ki milyen jó harc művész.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Hát már nem azért, de pont az elmúlt fejezetek voltak voltak rá a jó példák, hogy nem csak az erő számít, hanem a technika is. Szóval legyen csak jó harcművész az ember és legyőzhet egy nála jóval erősebb harcost is. És lehet nem a legjobb példa de pont itt van Roshi mester, aki már sokszor bizonyította ezt. (jó azért ne ég és föld legyen a különbség köztük)
A másik dolog meg hogy Goku tanulta a technikákat. Akkor Vegita a sajátjait nem tanulhatta? Mármint láttuk Goku fejlődését de Vegitáét nem. Neki is lehettek mesterei akiktől tanult nem csak maga fejlődött.
Az tetszett, hogy láthattuk a fejezet elején a régi Vegitát, bár Goku se értette hirtelen mi történt. Aztán Goku átverte Granolah-ot, de nem tudom az nekem kicsit karakteridegennek tűnt. Goku hátbatámad egy ellenfelet?
Azután nagyon jó volt Vegita monológja ahogyan próbálta meggyőzni az ellenfelét. De számomra még mindig túlzás, hogy abban a formában, hogyan bír ki ennyi támadást. És a végére jön a nagy csattanó.... nos kiváncsi leszek.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Jaeger, Goku milyen technikát fejlesztett ki önnmagától? Szerintem nem lényegtelen az, hogy milyen technikái vannak....
(Nekem nem.) Ő inkább abban jó, hogy felismeri az ellenfele technikáit és kidolgoz ellene egy olyan módszert, amivel az többé nem hatásos ellene! Tehát a helyzetfelismerésben kiváló, az egész univerzumban. Ez az a született adottsága, ami kiemeli a tömegből.
Vegita most nekem nagyon az egykori Majin-saga-s karakterére hasonlított és elég ellenségesnek is hatott. Mintha nem jelentett volna semmit az az elmúlt sok-sok harc Gokuval együtt. Mintha nem lennének közös társaságban, stb... Szerintem ennyire már nem kellett volna túlhúzni, de kitudja; lehet, hogy csak így tehetik izgalmassá a sorozatot.
Érdekes csattanó lett a végén, remélem, hogy Vegita benyögi majd Gokunak az apja nevét és lesz meglepődés! Valamiért azt gondolom, hogy innen már nem fognak tovább harcolni. Úgy tűnt, hogy Granolah is elérte a határait és nem képes már jelentős erőfölényre Vegita ellen. Szerintem, most ketten együtt Gokuval szinte biztos, hogy le tudnák győzni őt, de-hát most nincs veszélyben a Föld és a szeretteik, azaz lehet Saiyenként harcolni. Hátha kiderül egy kicsit több is erről a Namekról... (Talán még el is viszik az új Namek-bolygóra)
De számomra még mindig túlzás, hogy abban a formában, hogyan bír ki ennyi támadást. És a végére jön a nagy csattanó.... nos kiváncsi leszek.
Vegita már a kezdetekkor is úgy lett bemutatva, mint akit ütnek vágnak, de még mindig van benne elég szusz ahhoz, hogy meglepetést okozzon, vagy legalább elmásszon élve a harctérről. Már átvágták karddal a hátát, fél szemére megvakították, levágták a farkát, de még mindig élt. Dermesztő is kloffolta vagy "félórán" át, mire megpuhult! Cell, Jiren ellen ugyan ez volt. Már semmi erő, de még kúszik-mászik és esetleg fel is áll. Most is ugyan ez történt. Gondolom ez az ultra -egó technika felerősíti a született adottságokat is a személyiség mellett.
Szerkesztette: Rotcsa - 2021.09.20. 20:30
Én nagyon úgy éreztem, hogy ez a fajta viselkedés Vegetatól nagyon karakter idegen volt már. Oké, hogy ilyen volt anno is kb. 20 évvel ezelőtt amikor a földre ment, de amilyen szép karakterfejlődésen ment keresztül azt most majdnem ezzel a fejezettel kukázták is. Amikor Monaito meglátta Gokut annyira tudtam, hogy lesz valami köze a dolgoknak Bardockhoz. Remélem a következő fejezetbe már nem lesz harc, csak a múltról való mesélés.
Nem értem ezt a saját/nem saját technikákon való lovaglást. A saiya-jinek múltjáról, életéről még most is édes keveset tudunk. Mi a garancia arra, hogy amiket Vegeta tud azt saját maga találta-, fejlesztette volna ki? Kb. semmi! A Broly filmben is elhangzik a nevelőkapszulás résznél, hogy ha Broly megfelelő kiképzést kap kiemelkedő harcos válhat belőle. Azaz a saiya-jineket is tanították, valahogy el nem tudom képzelni, hogy pont a herceggel ne foglalkoztak volna 0/24-be. Ha Gokunak se ismernénk a múltját akkor rá is rá lehetne húzni, hogy milyen király technikái vannak mert, hogy biztos ő fejlesztette ki őket.
Valahogy kettős érzésem van Bardock karakterének kánonná válásával. Egyrészről örülök neki, hogy a specialon kívül újra találkozhatunk vele, mégha csak visszaemlékezés formályában is, másrészről viszont félek, hogy el fogják ferdíteni, az egyébként kiváló, ízig vérig saiyan jellemzőit, ami miatt megkedveltük Goku apját. A Bardock special egyedülálló volt, legfőképpen azért mert végre láthattunk a saiyanokból valamit, amit addig csak Kaito és Vegita elbeszéléséből ismerhettünk meg részben. Hiteles és elfogadható képet kaptunk a viselkedésükről, az attitűdjükről ami azért valljuk be, nem éppen a legbarátságosabb. Ők egy hódító, barbár nép, akik az ökleikkel szereztek maguknak elismerést és minden nép tartott tőlük. Még Freeza is! Nem véletlenül végzett velük. Kicsit így képzelem el őseinket is még a letelepedés előtt, amikor még portyázásból tartották fenn magukat. (Jajj csak nehogy megsértsek ezzel valakit. Na mindegy.)
Na szóval él a fejemben egy kép Bardockról és most azáltal, hogy újra előhúzták őt a kalapból lehet, hogy egy teljesen más karaktert építenek fel belőle, aki már csak nyomokban fog hasonlítani a nem kánoni énjére. Oké Brolynál bejött, de ott egy agyatlan pusztítógépet kellett felülmúlni, ami azért valljuk be nem volt nehéz.
Ahogyan a csapatával anno meghódította a Kanassa bolygót, egyelőre nem igazán tudom mit gondoljak arról, hogy megmentette Granolaht és az anyját. Persze ez nem jelenti azt, hogy az eddig megismert Bardocknak ne lehetne erre valamilyen oka, csak na... egyelőre ez így kicsit fura. Csak remélni tudom, hogy nem fogják elferdíteni teljesen az eddig megismert karaktervonásait, mert nagy kár lenne érte!
Hát Vegita viselkedése szerintem abból jött, hogy rengeteg Vegita rajongó van akik végre őt akarják látni győzni. És hát csak kell naki valami hogy olyan legyen. Lényegében a Vegita rajongókra fognám hogy így tett az író. És szerintem pont jó is volt ilyenkor a viselkedése. Érthető is szerintem. Így már tényleg valamennyire csak övé volt a rivaldafény.
Bardokkal meg hogy mit akarnak kihozni nem tudom. Gondolom ezt is csak amiatt hogy csak ő Goku apja.
De jó kis fejezet volt ez. Összeérnek a szálak és végre kibontakozni látszik az igazi sztori is. És még Bardock karaktere se lett elmaszatolva az eredetihez képest. Nagyon bizakodó vagyok ezzel a sagaval kapcsolatban.
Egyébként Vegeta honnan tudja, hogy Bardock Goku apja?