Köszönöm!
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
A 10. részben 2 fejezet, 2 panel, és 3 oldal lett feldolgozva. Számos kiegészítés is történt...
Kimarad egy narráció Mitsuri kardjáról, és magáról Mitsuriról. Az anime Tanjirou-val próbálja elmondani a lényeget, de azért van jócskán eltérés.
"Kanroji Mitsuri szerelemkardja rendkívül vékony, és egyben puha is. A technikáinak a sebessége még Uzui Tengen technikáinak sebességét is túlszárnyalták. A kardjának erőteljes hajlékonysága mellett, a női test izmainak puhasága és az ízületeinek mozgási tartománya teszi lehetővé számára ezt a sebességet. Egy kard, amely nehezen kezelhető, amivel könnyen megvághatja magát az ember. Egy kard, amely az ő érdekében készült, és kizárólag ő tudja használni."
Anime eredeti sor:
- Az elsődleges test elmenekül!
Mitsuri visszaemlékezése egy narrációval veszi kezdetét a mangában.
"Abban a pillanatban, hogy a démon ökle elérte volna, Kanroji Mitsuri élete lepergett a szeme előtt"
A mangában lévő visszaemlékezés jelentős része általános narrációval zajlik. Mitsuri csak azt követően narrál a mangában, hogy visszanyerte az eszméletét. Az animében végig Mitsuri narrál.
A szemüveges fickó, aki elutasította nem szólítja meg háromszor is a mangában, rögtön az elutasító szavait olvashatjuk. A manga kiemeli, hogy a kudarcba fulladt párkereső beszélgetés 2 éve történt. Az anime csak annyit közölt, hogy Mitsuri 17 éves volt.
A manga ezt követően egy egész narrációs oldallal folytatja.
"Különleges testfelépítéssel rendelkező nőszemély. Az izmainak sűrűsége nyolcszorosa egy átlagos emberének"
Egy panel itt megmutatja, hogy a befeszített karja az valójában hogy nézne ki, ha tükrözné az ereje és a kinézete egymást. Gigabicepsz!
Mitsuri szüleinek nincs szövege a mangában, gyakorlatilag jóformán nem is szerepelnek, a legtöbb jelenetük anime eredeti. Az anime örülök, hogy bővebben foglalkozott velük. Az egész család szerethető.
A pácolóköves incidens narrációjánál a manga nem említ semmi olyat, hogy Mitsuri a konyhai feladatok ellátásában akart segíteni az anyjának, csak annyit, hogy aggódott érte. Jobban tetszik az anime elképzelése.
A szumó-birkózók 1 panellel le lettek tudva a mangában. Mitsurinak hatalmas étvágya volt, annyit evett, mint 3 szumó-birkózó. A sakuramochi, és a szkander is anime eredeti.
Az éjszaka közepén történő beszélgetés Mitsuri és a szülei között szintén anime eredeti.
Miután megjegyzést tesz rá Mitsuri, hogy elvesztette az eszméletét, az animében a megjegyzése előtt hallja már Tanjirouékat, a mangában csak a megjegyzését követően.
Anime eredeti sorok:
- Milyen mulatságos.
- Ez nem lehet igaz!
- Gratulálunk, hogy sikerült Pillérré válnia!
- Gratulálunk!
- Továbbra is minden tőlem telhetőt meg fogok tenni!
- Nem szeretnétek enni egy kis sakuramochit?
- Igaz, már csak kevés maradt!
- Ahogy az egy Pillértől elvárható! Egyetlenegy vágással...
- Megsemmisítettem a gonosz démont, szóval most már biztonságban vagytok.
- Nincs miért aggódnotok!
- Őszintén nagyon szépen köszönjük!
- Köszönjük!
A zoknis narrációján kívül anime eredeti a beszélgetése Obanai-jal.
Anime eredeti sorok:
- Addig mindannyian menjetek az elsődleges test után, és győzzétek le!
- Nezuko!
- Gen'ya!
- Nem azt mondtam, hogy meg fogom őket védeni?
- Nem hagyom, hogy arra vehesd az irányt!
- Megvagy!
Gen'ya kérdése Tanjirou felé az elsődleges test megtalálásáról az animében a Gyűlöletdémon "Azok a kölykök..." megjegyzése előtt játszódik, a mangában utána.
Anime eredeti sorok:
- Azt is mondtam, hogy "Nem hagyom...".
- Márpedig tényleg nem fogom hagyni!
- Az lesz az!
- Annak a fának a belsejében van!
- Minden kétséget kizáróan a démon annak a fának a belsejében van!
- Mindjárt utolérjük!
- Már nem sok kell!
- Állj már meg!
Gen'ya narrálja gondolatként a saját képességének magyarázatát az animében, a mangában ez is általános narráció. Az alábbi részeket az anime kihagyta:
"A testének alacsony fizikai ereje miatt, valamint amiatt, hogy Légzéseket sem tud használni, ez volt Gen'ya utolsó mentsvára, hogy megközelítse egy Pillér szintjét.
Viszont ez nem olyasvalami, amire bárki csak úgy képes lehetne. Gen'yának is különleges a testfelépítése. A kimagasló harapási ereje, és a különleges emésztőszervei lehetővé teszik számára, hogy rövid időre démonná váljon. Ez egy egyedi tehetség a Démonölő Hadtesten belül."
Anime eredeti sorok:
- Ne hátrálj meg!
- Haladj előre!
- Nezuko Vérdémon Művészete!
- A lángoknak köszönhetően lelassult a mozgása!
- Sikerülni fog!
- Meg tudjuk tenni!
- A démont még nem értük el!
- Addig nem lesz ennek vége, ameddig az elsődleges test fejét nem vesszük!
- Tedd meg, Tanjirou!
- Én... Én...
- Soha nem hazudtam!
- Irány utána! Nezuko! Gen'ya!
----------
Összeállt a kép...
1. Tanjirou = Szaglás.
2. Zenitsu = Hallás.
3. Inosuke = Tapintás.
4. Kanao = ????? (1. évad, 24. rész, 11:39: "Valamint... a szemei? A szemei is különböznek.)
5. Gen'ya = Ízlelés.
----------
goku5 írta:
Megint csak az jött le nekem, hogy ezek a pillérek vannak olyan erősek ha nem erősebbek mint a telő holdak. És hát ez kicsit már kissé túlzás. Az elmúlt több mint 100 évben semmi esélyük nem volt most meg hirtelen több ilyen erős van? Meg már ennek a lánynak is van valami jel a testén.
Csak az előző a piros lámpás negyedé volt jó. Hosszú izgalmas harc volt ahol jó csapatmunkával nehezen győzték le az ellenfelet. Itt valahogy mindig újítani kell mert már túl gyengének tűnik a telő hold pedig egyre magasabb az az erősebbel néznek szembe. Valahogy mégis legyőzhetőbb ellenfélnek tűnik.
Előzetesen egyet tudok érteni veled. Volt közel 10 percnyi anime eredeti rész benne, amiben a rész eleje rögtön 3 percnyi recap volt. Nyugodtan lehetett volna 35-40 perces is a rész, de 48-ig kitolni túlzás volt. Főleg azért is, mert nekem sántított a vége, több ponton is.
Köszi, nekem tetszett a befejező rész, mangát nem követőként úgy éreztem, teljesen jól lezárta a történetívet. Így, hogy megölt egy Telő Holdat (még ha nem is egyedül), gondolom elindul a Pillérré válás útján a következőkben (legalábbis a folytatás címe erre enged következtetni).
Ami nekem érdekes volt, hogy azt mondták, Nezuko nem nyerte vissza önmagát. Az lehet, hogy az emlékei nincsenek meg, de számomra sok szituációban elég értelmesnek tűnik ennek ellenére, szóval nem tudom, ez mennyire igaz.
A végére Gen'ya is egész megenyhült, nyilván a testvérkapcsolat a saját életét juttatta az eszébe.
Tetszett az a jelenet is, amikor Tanjirou lefejezte a démont, bár picit csökkentette a hatást, hogy utána még egyszer meg kellett tennie. Ami még érdekes volt, hogy úgy emlékszem, ő nem látta, amikor a kovácsokat összezúzták (bár nem kerestem vissza), és mégis úgy tették be, mintha az ő emléke lett volna.
Muzan meg ezek szerint még ruhát is tud növeszteni.
Ugrás a fórumra: |