Én tartom magam ahoz, hogy a manga elsö felénél tartunk. Elképzelhetö, hogy késöbb a manga folytatodni fog Boku no Hero/My Hero cimmel.
Boku no Hero Academia manga - Spoiler és annak megbeszélése
Jaeger írta:
airking miért hagyná fel ezt az életmódot? (Én nem értek egyet Dekuval, de most leírom mintha az ő fejével gondolkoznék)
Azért hagyta ott az iskolát mert megakarta védeni a barátait AFO ilyen kis támadásaitól ami végül is sikerült is.
Másrészt tudja, hogy nehezen fogja megtalálni AFO-t, de előbb utóbb muszáj az utóbbinak is lépéseket tenni és akkor találkozhat vele. Illetve míg kint van annyi harci tapasztalatot szedd össze amennyit bent nem nagyon tudna.
Amugy simán lehet, hogy nem Nagant adta az információt hanem Chisaki. Most mindenki kifújja magát aztán meglátjuk merre haladunk tovább.
De igen amugy külföldön is felmerült, hogy ez így már nem My Hero Academia.
Nem jutunk előre airking
Deku pont azért teszi azt amit leírtál.
Ha visszamegy az iskolába akkor bármikor egyik barátja is felrobbanhat így mellette mint Nagant vagy elkapja AFO és zsarolhatja vele. (Mivel ha ott marad az iskolában akkor ugye gondolhatja AFO, hogy fontosak számára, de ha lelép akkor ezzel nem tudja zsarolni)
Deku pont nem akarja, hogy sok hős legyen mellette jelenleg még egyedül akar a falnak menni, minnél kevesebb érintettel úgymond. A mostani arc után nekem úgy tűnik Deku már képes a "Hamis" 100%-os One-for-All-ra a Fajin használatával. Letudta gyorsulni Nagant lövedékét pedig az nem kis sebbességel haladt. Nincs még AFO meg Tomura szintjén, de már sokkal erősebb mint akár két hete volt. Nagyon csúnyán eltoloddtak az erőviszonyok és iskolában biztosan nincs senki aki felvenné a versenyt Dekuval.
A jelenlegi helyzetben nem tudom az iskolát hogyan lehet bevonni, hogy értelme is legyen. Persze nem lesznek örökre parkolópályán csak nem tudom.
Én megnéznék egy Deku vs Bakugo párbajt, ahol az utóbbi akarná meggyőzni Dekut, hogy jöjjön vissza viszont most Deku győzné le Bakugot.
Vagyis, akkor feltételezi, hogy AFO beveszi, hogy számára nem fontosak az ottaniak? Hogy hirtelen se az anyja, se a barátai (meg a crush-ja) nem számít? Elfogadom, hogy így gondolkodik. Fiatal, lehet még naiv. De, az nem merül fel All Might-ban, vagy az igazgatóban, hogy valamit tesz velük AFO belsőembere? Akkor pláne, egy ilyen helyzetben arra kellene fókuszálnia az igazgatónak (meg aki esetleg még be van avatva), hogy előkerítse a besúgót.
Az akadémiát simán behozhatja úgy, hogy az egyik (senki nem mondta, hogy csak egy van) belsőembere túszul ejti Deku egyik szerettét, és annak segítségével csalogatja elő őt. Vagy, szimplán csak megmutatja, hogy mennyire nem ér semmit az eddigi áldozata, bár nem tudom, ezt be merné-e vállalni a mangaka.
Az erőfölényt meg elismerem, de akkor csinálhatja azt, amit kicsiben már a fekete ostor - lebegés kombó gyakorlásánál behozott. Gyakorolhat úgy is, hogy többen vannak ellene. Meg írtam korábban, hogy végig mehetnének páran egy ébredésen, mint Tomura. Néhányan talán közelebb kerülnének hozzá erőben. osztálytársa ebben Meg az elődöknek sem végtelen a tudása. Pl.: Kapásból ott van Lariot, aki elárulta, hogy az ő idejében nem volt ennyire erős a fekete ostor. Ha a képekből akarok kiindulni, akkor Deku sokkal hosszabbra tudja azt nyújtani, amivel már bonyolultabb mozdulatok is végrehajthatók, amit inkább Eraser-től tud elsajátítani. Amellett még nem ismerjük a 2. képességét, és hogy ő mennyit tud segíteni Deku-nak. A 2. és a 3. egymás kortársai voltak, és a látottak alapján, nem sokat öregedtek. Ki tudja, mennyire volt profi a használatában, és mennyire relevánsak a tapasztalatai, egy felerősített verziónál.
Ez a besugó téma régóta nem jött fel, ahogyan írtam akár még az igazgató is lehet
Ha ott marad AFO úgy értékeli, hogy fontosak számára a barátai, de így azt látja, hogy lemondott mindenről csak azért, hogy őt üldözze. Ergo akár Nagant felrobbantásával idegesíti Dekut, hogy nem tud mindenkit megmenteni. Persze lehet még olyan, hogy egy barátját rabolja el bár Bakugo után nem hiszem, hogy ezt a húzást bevetik. All Might pedig kijelentette, hogy nem érdekli már így nem hiszem, hogy veszélyben lenne az élete. Akkor lehet ha Deku szarban kerül ő ott van és feláldozza magát, hogy megmentse.
De visszaolvasva pár fejezetet, az alapvető indok az, hogy AFO a Tartarosból elszabadított rengeteg gonosztevőt tombolni és Deku segíteni akar ezek levadászásában mivel a kötelességének érzi. Azonkívül AFO pár speciális embert meg Deku után küldött ő meg kijelentette, hogy nem akarja, hogy a többiek megsérüljenek. Tudom támaszkodhatna a barátaira is, de ő ezt az utat választotta.
Biztos, hogy valahogyan behozza majd az akadémiát a kérdés, hogyan.
"...akár még az igazgató is lehet."
Hát, akkor már All Might idején is annak kellett lennie, ami meglepne. Amellett, már így is nagy csapás lesz az UA számára, ha kitudódik, hogy kémük volt. Ha egy diák, vagy tanár az, könnyebb eltusolni, vagy ha az nem sikerül, akkor egy-két lemondással megoldani a problémát. De ha az igazgató? Akkor a teljes tanári kar, valaha volt nagy hős, a rendőrség, aki tárgyalt vele, egy balfácán lenne a népességkörében. Ki bízna egy olyan intézményben, ahol sok éven keresztül lehetett a főnök AFO ölebe? Nem látok sok esélyt arra, hogy ezt kimosdassák. Már az is egy nehéz kérdés, hogy kit tegyenek az igazgató székbe, ha Nezu-nak mennie kell?
Amúgy, mik miatt gondolod, hogy ő az?
"All Might pedig kijelentette, hogy nem érdekli már így nem hiszem, hogy veszélyben lenne az élete."
Ööö, emlékeim szerint, Tomura-t sem Nana, hanem All Might "kedvéért" hozta létre. Lehet All Might-ot nem akarja kínozni, de Deku-t igen, és vele tudná. Amellett AFO nem az őszinteségéről, és korrektségéről híres, és épp az előbb vert át valakit. Miért gondolod, hogy most az igazat mondta? Simán érthette úgy is, hogy mivel nincs All Might-nál az AFO, már nem számít az élete, és nincs értelme annak, hogy kínozza.
Igen, egy barát elrablása, már ismétlésnek számítana, de ott van még az anyja is. Korábban kimaradt a bajból, szóval bármivel rukkolna elő, az már újnak számítana.
Azért az igazgató mert a tanári karból róla tudunk a legkevesebbet. Gondolj bele a többi tanár már szerintem úgymond bizonyított.
De amugy a fene tudja, ha lesz még róla szó tuti nagy trollkodás lesz. Most jelenleg nem, hogy az iskolában hanem a hősökbem sem bízik senki
AFO-t nem egy személy érdekli, hanem az a személy aki az OFA-t birtokolja mivel azt akarja visszaszerezni.
Mit érdekli őt All Might egy ember erő nélkül aki vissza se tud vágni. Annyiban érdekli All Might, ha mondjuk Dekuval együtt vannak jelen és megöli, hogy kínazza vele Dekut. Addig amig nála volt ő érdekelte de így már nem.
Olyan érzésem van, hogy félreértettél, mert kb ugyanezt mondtam én is. AFO-t, az OFA érdekli, illetve aki épp birtokolja azt az erőt. Pontosan ezért, - noha ezt nem tudhatta All Might - akkor volt a legnagyobb biztonságban az élete, amikor még nála volt, és nem adta tovább. A jelek szerint ugyanis, még AFO sem tudja csak úgy ellopni, így ha meghalna örökös nélkül, az OFA elveszne. Ehelyett csak kínozta őt, vélhetően azért, mert valahogy kötődik az érzelmekhez az OFA, és az ellopásához szükség van rá (ezt az alapján gondolom, amikor Tomura-val együtt próbálták megszerezni). Viszont, mióta tovább adta, már nincs rá igazán szüksége. Ez abban az esetben biztonságot jelentene a számára, ha az átadást követően magára hagyta volna az örököst, és nem alakul ki köztük valamiféle kötelék. Így viszont, ha úgy alakul a szituáció, pontosan azért, amit írtál, simán megölheti.
Amúgy, van egy olyan érzésem, hogy az OFA még mindig tartogat valami meglepetést a számunkra.
Jah még nem nagyon látjuk a teljes képet.
Katekyou Hitman Reborn!-ban volt egy kicsit hasonló szituáció az örökösökkel Lehet a mangaka onnan vette az ötletet.
Ott is így kezdődött, hogy először a régiek technikája volt a király, aztán akkor ütöttek nagyot a dolgok amikor a főhős saját technikákat talált ki.
Szóval Dekunak is ebben kéne nagyot előrelépnie.
Amugy All Might, hogy hogy nem jött el a végső csatára? Mert én nem láttam most a háznál.
All Might-nak nincs képessége, ami egy megfigyelésnél nem feltétlen baj, viszont egy rajtaütésnél igen. Már pedig, eredetileg azért mentek oda, hogy elkapják Shigaraki-ékat. Szerintem az érdekesebb kérdés, hogy Hawks hol van. Mert a képen nem látszódik, és az sem, hogy használná a képességét. Legalábbis, beküldhetne volna a tollait, hogy ellenőríze, tiszta-e a terep. Ha már Endeavor is gyanakodott arra, hogy nem lesz ott senki.
Vagy valahol máshol van Hawks, vagy ő őrködik, hogy ne támadják őket hátba, nem tudom. Talán a következő fejezetben meg fogjuk tudni.
317 spoilerek alapján....
Deku újra befordul ami nekem nem túl szimpatikus. Miért kell belőle is Eren Jaegert csinálni...
Miért kell úgy tenni, hogy nem tud senkire se támaszkodni pedig rengeteg ember lehetne.
Ez így sablonos is mivel biztosan a barátai fogják visszarugdosni. De nekem úgy tűnik túl erős is lett most Deku. Ez már több mint 50 százalék.
317. fejezet
Szerintem itt a 100% alatt azt érti, hogy most már a Fajin-al azt a teljesítményt is el tudja érni. És gondolom azt hitte, ezzel megnyugtatja All Might-ot.
Amúgy meg....nagyon nem tetszett ez a fejezet. All Might, meg a többi hős, elégé életszerűen viselkedett. Sőt, ahogyan All Might gondolatait, és érzéseit bemutatta, az tetszett is, de Deku... Utálom, amikor megismerek egy karaktert, majd az alkotó gondol egyet, és valami emeletes klisé kedvéért - amiről valamiért azt hiszi, hogy sötét és kúl - megerőszakolja a jellemét, és lesz belőle valami más.
Legalább megtudtuk, kik ismerik még az OFA titkát, és kik nem. A jelek szerint, még Shoto előtt is titkolja. És, most jön az a rész, hogy Stain némi értelmet ver Deku fejébe.
Én nem értem, hogy Dekut úgymond miért kell ennyire megváltoztatni.
Maradhatott volna ugyanúgy az a vidám és mosolygós hős, mint pár fejezettel ezelőtt nem pedig átváltozik egy "berserk" módra.
Nagyon úgy fest, hogy a szerző lassan vezette fel ezt a dolgot, mióta megjelent az új Deku. Szóval ha jól értelmezem lezárták a határokat, nincs utánpótlás ezért sincs lehetőség hősi ruhákat javítgatni gondolom én. De az emberekben nagyobb nyugalmat okozni egy hős aki annak is néz ki nem pedig egy antihős kinézetű Deku jelenleg.
És én is úgy gondolom ,hogy a Fajin segítségével tudja magát 100%-ra felpörgetni amugy most kb alapból 50%-ot tudhat.
Vannak olyan elméletek is, hogy Deku megbánja, hogy All Might-ot igy magára hagyta szóval meglátjuk.
Amugy Stain szerintem nem támadni akar hanem pont ellenkezőleg védelmezzi All Might-ot. Mivel amugy szerintem esélye se lenne Deku ellen is.
Fura az is, hogy kb minden hős ismeri nagyjából a titkot és tőlük szivárognak információk.
Biztos vagyok benne, hogy amugy a barátai fogják visszarángatni Dekut a helyes útra. A story most nagyon sötét irányt vett és innen amugy nagyon nehéz visszahozni az iskolás dolgokat. Mivel Deku jelenleg tényleg már már All Might szintjén mozog és a többiek nem tudnak ilyen gyorsan fejlődni.
A narráció alapján miszerint "Így lettem az első számú hős" nagyon esélyes hogy visszatér a jobbik énje Dekunak. Vaaaaagy meghal minden hős és csak ő marad egyedül, és ilyen dark lesz mostantól a manga hogy ide kilyukadjanak De ezt kétlem, minden esetre érdekes.
Én a kinézetét adom amúgy, pláne ezekkel a csápokkal most bár tény, hogy nem illik az eddig megismert kedves-aranyos-mindenkinek segítő Dekuhoz.
Ugrás a fórumra: |