Köszönöm az újabb részt, és az időt amit ezekre a minőségi munkákra szánsz Tapion-sama!
[Naruto-Kun Projekt] Shingeki no Kyojin - Attack on Titan anime (Tilos a spoiler!)
Köszönjük a részt!
Tapion-sama! Aki beéri a gyorsabbal az igy járt. Mi itt nagyon jól tudjuk, hogy ti ennyire lelkesek vagytok. Az ilyen animéknél mindig a ti munkátokat várom meg, mert arról tudom, hogy minőségi lesz. De azért köszönjük, hogy külön is megosztottad velünk, hogy ez most egy ilyen szenvedősebb forditás volt Ahogy nálad is ki van irva, én e szerint az elv szerint várom a munkáitokat: "A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk."
OFF.
Tapion-sama na az ilyenekért nem nézek máshonnan animét,vagy olvasok mangát. Nagyon sok olyat láttam már amit Te is leírtál, és akkor a fogalmazáról meg a helyesírásról még nem is beszéltünk! Regelve vagyok még jó néhány oldalon emelett, de ahogy én észrevettem max egy-két magyar fan-oldal van veletek partiba(értem itt még a beszerkesztést az időzítést stb-stb), több nem. Emiatt követlek szinte csak Titeket. Úgyhogy inkább várok a Ti munkátokra, mert tudom hogy az minőségi, és nem csalódok benne
OFF vége.
A heti rész jóval visszább vett a tempóból, hagyta, hogy eméssze kicsit a dolgokat az ember.A kést is jól megforgatta az emberben, láttuk, hogy Connyék mennyire ötülnek egymásnak, hogy túlélték az BUMM. Ez odavágott elég rendesen.
Na ja, Gabinak sikerült rendesen átmosni az agyát, plusz azt vallja, hogy amit nem lát, az nincs is...so sad De amikor meglátta Zeket és leesett neki a dolog...azt azért élveztem
Hadron írta:
A heti rész jóval visszább vett a tempóból, hagyta, hogy eméssze kicsit a dolgokat az ember.A kést is jól megforgatta az emberben, láttuk, hogy Connyék mennyire ötülnek egymásnak, hogy túlélték az BUMM. Ez odavágott elég rendesen.
Na ja, Gabinak sikerült rendesen átmosni az agyát, plusz azt vallja, hogy amit nem lát, az nincs is...so sad De amikor meglátta Zeket és leesett neki a dolog...azt azért élveztem
Köszönöm szépen az új részt. Ebben az epizódban volt minden. Reiner hiába változott át Titánná, egyből K.O.-t kapott. Gabi az ékes példája Marley agymosó propaganda gépezetének. A krumpli lány halála nagyon hirtelen ért engem. Mikor Gabi lőtt, reméltem, hogy senki halálával nem fog járni. Arra kíváncsi vagyok, Zeke hogyan keveredett ebbe az egészbe. Elárulta volna hazáját, vagy valami oknál fogva alkut kötött volna a csapattal? Remélem, a kövi részben kiderül.
Köszi a részt. Carlo és a kapuőrök végre békében nyugodhatnak.
Reinernek arra se volt ereje, hogy teljesen átalakuljon, bár ez látszik is a titánján. ( Félkész xD ) Bár nem csoda az előző részben még a belei közt láthattuk szerencsétlent. Ez az egész Galliard megmentéséért ment, nem azért, hogy harcoljon Erennel. Igen, Gabi agymosott és az se segít a helyzeten, hogy Paradis támadott és sorra haltak meg a barátai és akiket tisztelt. Ezzel kb. alátámasztották nála, amit a Marleyiak mondtak nekik, hogy Paradis az ördögök szigete és a leggonoszabb teremtmények. Ezzel Kb. teljesen megteremtették Eren 2.0-át.
És akkor ha minden igaz Sawano mester visszatér a kövi résztől az évad végéig a zenei aláfestéssel?
Köszönöm a munkátokat!
@Tapion-sama, nagyra értékelem az erőfeszítésed és a belefektetett munkád, viszont olyasmit hallottam, hogy az a bizonyos mondat a hivatalos mangában volt tévesen fordítva és jó volt az animében. Nincs róla hivatalos forrásom, de belegondolva a kontextusba, van némi értelme.. Miért menekülne el Eren, ha Reinerék fogytak ki a szuflából? A léghajó nem vár, az tény, de lett volna idő felzabálni legalább az egyik Harcost. ^^'
Aztán lehet, hogy tévedek és a manga verzió a helyes. A spoilerek miatt nem merem mélyebben beleásni magam a témába.
Sasuga ni uchidomeda. Chikara wa mou nokottene~e. Rainaa wa... ...Ima wa koroseyashinai.
Utánaolvastam a dolgoknak, a fenti mondat hangzik el. Elvileg ez a mondat (bár nem tudok japánul) kétértelmű, de legalábbis nem egyértelmű, hogy Eren kire utal: ő fáradt el vagy Reiner, illetve ő nem tudja megölni Reinert vagy fordítva.
Igazából mindkét verzió mellett lehet érvelni, csak az anime szövegezésére nyakatekertebb dolog jön ki.
1) ANIME: Eren elfáradt, és így Eren nem tudja megölni Reinert. - Mikasa kivághatná és elvihetnék magukkal, ha Erennek tényleg Reiner megölése lenne a célja. De ők csak lelécelnek. Ha Erennek viszont nem Reiner megölése volt a célja, akkor miért mondta, hogy "így nem tudja megölni"?
2) MANGA: Reiner elfáradt, és így Reiner már nem tudja megölni őket (nem árthat nekik). - Ha Erennek nem Reiner megölése volt a célja (márpedig nyilván nem, ha otthagyja, mikor egyébként volna rá lehetősége), akkor Eren kvázi örül, hogy Reiner elfáradt és így már nem jelent veszélyt rájuk, mert különben a vélhetően elért cél (hisz mi másért távozna, ha nem azért, mert elérte) semmissé válna.
Én úgy gondolom, hogy akármire is gondolt a szerző, még mindig a logikusabb és következetesebb verziót választottam. A következő 1-2 rész ezt igazolni is fogja.
Emlékszem, amikor ezt mangában olvastam, már épp visszavonulóban voltak, amikor felmerült bennem, hogy igen ritka, hogy a jól ismert karakterek közül senkit nem veszítünk el (így vagy úgy). Aztán Gabi megtalálta a módját, hogy jól kiakasszon. Na ezt most így animében, zenével és hangokkal kísérve sokkal fájóbb volt nézni, mint anno mangában olvasni, hiába tudtam, mi következik.
Mindenesetre jó rész volt ez is. Köszönöm a fordítást és az extra munkát/információt is. Ez pont az az anime, ahol az ilyen csekélynek tűnő részletekben bujkál az akuma
Most értem be az animét és hát azt kell mondjam észrevettem miért kapott anno akkora savat a MAPPA. Az első 3 évadnál nagyra lett téve a mérce az animációval és hát köze sincs ahhoz ami anno volt. Saját vélemény. Eret nem vágok magamon de voltak olyan grafikai bakik amiktól majdnem szívinfarktust kaptam.
szacsusz
Mindenféle kötekedést mellőzve: kifejtenéd bővebben mire/mikre gondolsz? Igen CGI van sok helyen, de szerintem, sokak szerint teljesen korrektül van megcsinálva. Az meg a másik dolog, hogy kb most a leg mangahűbb az adaptáció. Ezek mellett pedig a MAPPA más projectet is futtat jelenleg.
Igazából én nemrég kezdtem újra az animét, ergo nem volt szünetem a 3. és 4. évad között.
Őszintén? Semmi különbséget nem vettem észre. Csak azt, hogy néhol már annyira mozgalmas az animáció, hogy zavarta a szememet.
(pl. a ?2. részben? amikor Udo kiakad a tengerparton és rongálni kezd.).
Na jó, észrevettem egy nagyobb különbséget. A CGI.
Igen, igen, észrevettem, hogy nem olyan gusztustalan mint anno a WIT Studio kolosszális óriásánál, hanem gyönyörűen besimul a rajzolt térbe. Különösen a páncélos és az állkapocs titánnál.
Eddig teljesen megvagyok elégedve a Mappával.
Ugrás a fórumra: |