Értem mire gondolsz Rotcsa végül is nem rossz ötlet.
De Vegita ha kikerült volna pár támadást sokkal tovább bírta volna szerintem. De igy tényleg úgymond Beerusra hajazott
Csak látni akarom színesben, hogyan festhet.
Dragon Ball Super manga (Tilos a spoiler!!!)
Értem mire gondolsz Rotcsa végül is nem rossz ötlet.
De Vegita ha kikerült volna pár támadást sokkal tovább bírta volna szerintem. De igy tényleg úgymond Beerusra hajazott
Csak látni akarom színesben, hogyan festhet.
Hát végül is elgondolkodva vajon a földi istenek (Dende) lenne olyan ereje hogy halottakat támaszt fel? Szerintem nem. A sárkány mégis képes rá. És mintha más példa is lett volna rá.
De azért valamilyen határa kell hogy legyen. Pl. pont itt is hogy hozta össze azt a kívánságot, még ha mellékhatásként az élete rövidült is meg.
Ki tudja ennek a sárkánynak a kívánságokért járó mellékhatások lesznek-e? Mondjuk mint egy dzsinn aki teljesít bármit, csak nem éppen úgy ahogy akartam vagy bizonyos árért cserébe.
De ahogy látom most is keresik a gömböket és ki tudja azok is mit kívánnak vagy mit kapnak miért? Többet tudunk majd meg róla.
Akkor most hátradőlök a széken, és megvárom, míg megküldöd az összes feliratot, égetett feliratos videót és mangafejezetet kijavítva Nem is csinálok addig semmit De nem ám listát kérek, hanem a kész anyagot
Tekintettel arra, hogy a Dragon Ball Super indulásakor "Bills"-nek hívták minden egyes létező platformon, mi is ezt használtuk végig a mozifilmekben, az animesorozat(ok)ban és a mangasorozatban (ugyanis mi vagyunk az egyetlen csapat, akik a kezdetektől fogva foglalkozunk a DB Superrel). Következetlenség lett volna akár 1-2 éve vagy most váltani, így hát aképp döntöttünk, hogy nálunk így fog végigmenni.
Nekem ez sosem bökte a csőrömet. Még amikor az anime futott hétről-hétre, mindig türelmesen megvártam a fordítást (ami jött is nagyon hamar) és semmi kivetnivalót nem találtam benne. Őszintén szólva egy kicsit úgy is hangzik, mintha azt mondanák, hogy "Bills". Sokkal inkább zavarna, ha most hirtelen "Beerus" lenne a magyar fordításban is. Meg lehetne szokni, persze. De minek?
goku5 szerintem kár belemenni ilyen mélységekbe, hisz tudjuk, hogy a DB soha nem volt/lesz ennyire összetett. Dende a gyógyításon kívül még a repüléshez ért és pont. Az előtte lévő Kami pedig harcolni is tudott. De csodákat nem tudott egyik sem tenni, mint a sárkány.
Rotcsa én imádnám, ha valami olyasmit kapnánk, amit leírtál és remélem valami ehhez hasonló új tulajdonság társul majd az ... phew... Ultra Egohoz
Szerintem az egyetlen értelmes erősítése Vegitának ez a zenkai-boost lenne és örülök, hogy sokan így gondoljátok. Mindig az volt Vegita esetében a hangsúlyos harci történet szál, hogy: " Visszajöttem , mint hiper-szuper harcosa az univerzumnak, ezért jobb, ha most előre kicseréled az alsónadrágot, mert úgy is ki kell majd!"
Miután felépült a földön szerzett sérülésekből, ezt ki is hangsúlyozták.
Később Zarbon ellen volt ez kiemelve, majd Dende meggyógyította, hogy erőebben szálhasson szembe Dermesztő ellen és ezzel hencegett. Látjátok tehát, hogy miért is gondoltam ezt: Vegita esetében állandón a Saiyan Zenkai-t kiabálták a szerzők, de Gokunál ez nem így volt. Ő inkább harcközben jött rá arra a módszerre, amivel nyerhet adott ellenfelek ellen.
Szerintem így lehet feloldani azt az ellentmondást, hogy Vegita hercegként a legerősebb Saiyannek rendeltetett , de Gokut is meg kell tartani a legyőzhetetlen eposzi hős mítoszában. Ha halandók, akkor erősebb lesz Goku, de ha már Istenek, akkor nem ennyire biztos....
Hát lehet hogy a maga módján Vegita erősebb lesz a jövőbben.
De itt jön a régi nagy probléma ami Cell ellen is feljött. Hogy hiába erős ha nem tudja eltalálni az ellenfelét.
Más szavakkal jövőben Vegita erősebb lesz, viszont Goku az Ultra ösztönnel kevésbé letalálható sebezhető. Így jövőben a maguk módján lesznek egyformán erősek.
Amúgy tényleg ez kellet már a sorozatnak hogy Veita felzárkózzon. Hogy külön tanáruk legyen külön módszert tanuljanak. Mert eddig csak erősödtek és jöttek ugyan azok a szintek. Most viszont van más más eltérő identitású technikás tanáruk. Kinek kinek a személyiségéhez jobban illő.
Én ezt a királyi vérvonalat és az ehhez tartozó úgymond kiváltságokat vagy éppenséggel máshogyan fejlődést nagyon elvetném. Persze Toriyama is elmondta egy interjúban, hogy a super saiya-jinné válás nagyban függ az átadott génektől, ezért is olyan erős fiatalon Goten és Trunks. Viszont a super Broly movie után anno elgondolkodtam pár dolgon. Igaz R írta, hogy a DB soha nem volt vagy lesz ennyire összetett (sajnos), de csak gondoljuk bele a "jóságos" Vegeta király vagy az ő felmenői, mert ugye ő a 3., hány Brolyhoz hasonló csecsemőt küldhetekk a halálba csak hogy az állítólagos felsőbbrendű királyi vérvonal fennmaradjon. Én még azt is megkockáztatom, hogy a fimben lévő köpenyesek közt volt olyan aki erősebb volt a királynál. Tény, hogy Vegeta erősebben született mint Goku és végigkövetve az egész animet nekem az jön le, hogy fejlődés tekintetébe messze alul marad Gokutól. Nem bánnám én se, ha most ő vinné el a showt, de valószínűleg ugyan úgy másodhegedős marad, akarom mondani harmad mert Broly a No.1 saiya-jin jelenleg.
Ha már meg lett említve az anime folytatás én azt 2023 előtt nem várnám. A DB Super: Super Hero promó anyagaiba ott volt a képen Pan kicsit idősebben ábrázolva, tegyük mondjuk egy óvodás szintre. Azaz lesz a filmbe időugrás és ami úgy lenne ésszerű, ha a manga oda futna ki ahol film kezdődik. Az új filmet '22-be mutatják be amit rakhatnának ugyan úgy decemberre mint a Brolyt és akkor '23-ba a Moro sagatól egészen a film kezdetéig lenne alapanyag az animéhez.
Én is gondolkodtam már, hogy egy ilyen többéves szünet után visszatért, népszerű franchise miért hagyott fel az anime adaptációval. Mivel sem a Super fogadtatása, sem a Broly film sikere nem indokolhatja a szünetet, így egy eléggé kézenfekvő verziót tudok csak elképzelni: Nozawa Masako (Goku, Gohan és Goten, valamint Goku Black és Turles szinkronhangja) idén 84 éves, gyerekek. Csoda, hogy még a mai napig vállal szerepet. Szerintem már bőven nem bírja azt a terhelést, hogy heti szinten forgatnia kelljen több karaktert is megszemélyesítve. Ellenben a havi 10 perces szösszenet (Super DB Heroes), valamint 1-2 évente egy 2 órás film jóval kíméletesebb. Gondoljatok bele, némelyikünk nagyszüleivel egyidős most. Ha pedig megpróbálnák leváltani, helyettesíteni, azt a kevésbé empatikus DB-fanok lázadással jutalmaznák. Én úgy gondolom (személyes vélemény), a következő filmmel le kellene zárni a Son Goku érát, és ha később ki akarnak hozni valamit a Dragon Ball világából, azt már a klasszikus szereplők nélkül kellene megpróbálniuk.
Tapion-sama Általában a legkézenfekvőbb dolgok nem jutnak az ember eszébe, pedig most, hogy írod, tökéletesen elképzelhető, hogy ez a helyzet.
Én anno gyerekként, miután betiltották az RTL Klubon, a német RTL II-n folytattam. Imádtam az ottani hangokat, szerintem zseniális volt mindenki. Sőt, konkrétan szerintem a legjobb szinkronok voltak! A Superben mások lettek a hangok és egyszerűen nem tudtam befogadni. Egyáltalán nem voltak rosszak a szinkronszínészek, de egy erősebb csatakiáltás már érezhetően gyengébbre sikerült, mint az eredeti hangoknak. Már nem borsódzott a hátam tőle. A példa kedvéért itthagyok egy remek kis csatakiáltást a Z-ből
https://youtu.be/...ewqU?t=130
Egyébként személy szerint nem bánnám, ha Songokut és családját jegelnénk kicsit, vagy akár tényleg lezárnánk és vadiúj sztorival folytatnánk, vadonatúj karakterekkel.
Na igen a szinkronszínészek. De a szuperben amúgy is soknak lett új hangja. És hát Goku más hanggal tényleg más lenne. Na de akkor se igen hinném, hogy csak emiatt nem csinálnának neki folytatást animében.
De amúgy teljesen érthető lenne és indok is jó lenne.
Megoldanák hogy manga szólhatna Gokuékról míg a folytatás az utókorról. Amiről már szépen el is felejtkeztek. Teljesen mellékelve letten már az utódok. Pedig én is már régen mondom, írom hogy jó lenne már átadni nekik a stafétát. Gokuék az isteni birodalomban míg az utódok a földön lennének. Már a Z végén pedig eleve úgy volt hogy Gokuék visszavonulnak és a fiataloké lesz a jövő. De ilyen lett a folytatás.
De azért tegyük hozzá milyen Dragon Ball lenne már az amiben nincs benne Goku?
A Borutót is Narutó jelenléte javítja csak fel egy kicsit.
Goku=Dragon ball, olyan részt is nehéz mondani amibe ne szerepelt volna, az meg, hogy csináljanak egy egész sorozatot nélküle az teljesen elképzelhetetlen. Tény, hogy rengeteg dologgal lehetne bővíteni a DB univerzumát mert nagyon sok lehetőség van benne. Jók voltak azok a részek is a mangába ahol a namekiakról tudtunk meg többet vagy múltbeli harcokról Moroval, csak kevés volt, túl gyorsan letudták.
Biztos lenne olyan tábor akiknél kiverné a biztosítékot egy Goku szinkron csere (manapság miért nem háborodnak már fel az emberek), de szerintem szívfájdalom nélkül megtennék. Kell az anime ahhoz, hogy jöjjön a pénz. Csak meg kell nézni bandai/banpresto is két éve a Broly figurákból él. Jó ez enyhe túlzás volt, de szerintem értitek. Apropó Broly film, szerintem nem sok embernek tűnik fel, hogy Bulmanak más szinkron hangja van, tökéletes embert találtak rá. Rengeteg tehetséges seiyuu van japánba, megtalálnák Nozawa Masako utódját.
Tapion-sama írta:
Én úgy gondolom (személyes vélemény), a következő filmmel le kellene zárni a Son Goku érát, és ha később ki akarnak hozni valamit a Dragon Ball világából, azt már a klasszikus szereplők nélkül kellene megpróbálniuk.
Hát szerintem pont a jövő generációra kellene építeni egy esetleges folytatást.
Goku meg Vegita mennének az istenek világába és nem foglalkoznának a halandókkal.
Folytatásnak meg a gyerekek jönnének. Szó mi szó Gahant borzalmasan lebutították. Cell-nél volt a jó de még a Buu végi is jöhet. De aztán leesés. De még fel lehetne építeni a többiekkel. Főleg Goten meg Trunks és mivel én a jövőről beszélek jönne Pan. Ja meg Uub. És hogyan emelkednek fel ők az elődök nyomdokán erősödnek és védik meg a békét a földön. A régi szereplők meg max mellékszereplők lennének akik a tudásukkal segítenek a fejlődésében, mert már túl gyengék hozzájuk képest. Valahogy mint a jövendő filmhez tartozó képek.
Lényeg hogy csak valami gyengébbek jöjjenek mert már Gokuék erejével túlzásba estek. Mármint régen a Ssj3-nál simán beleremegett a föld az erejükbe. Filmeben már a Ssj istennél az univerzum. És most hol tartanak. Olyan erősek hogy robbanások alig pusztítanak valamit. Ha az ilyen erőt nézzük nekik is csak csettinteniük kellene és pusztulna egy bolygó.
Lényeg új és gyengébb szereplők felemelése lenne szerintem a jövő. Lényegében vissza Cell féle erőhöz.
Szerintem nem nagyon kéne megtartani egy régebbi szereplőt sem hanem ugranánk egy kicsit az időben.
Gohan se lehet főszereplő mivel ott is megvan a szinkronszínész probléma.
Csak ez leírva könnyű, de ezt összehozni nehéz. Főleg mert mindenki ahogyan feljebb is írták páran a Dragon Ballt Gokuval azonosítják. Nah valószínűleg amit Tapion mondott teljesen logikus, hogy nem bírná már a szinkronszínészkedést minden héten Nozawa Masako
Ugrás a fórumra: |