Félreérted. Pont erre világítottam rá az előző hsz-omban. Mindkettő Sasuke szeme. Még ha az egyik túl is fejlődött a másikon akkor is. Ebből kifolyólag nincs az, hogy "1 szem nem olyan erős, mint kettő", mert Sasukének kettő van. Mindkettő az övé.
Madara, Hashirama ellen FMS-el ugyanúgy vagdosta a hegyeket, mint Rin'negannal. Elérte a szintet. Ennyi.
Rin'negannak elég sajátos látásmódja van, mint azt láthattuk már. Hogy a haj eltakarja, az szerintem a személyes kilétének megóvása érdekében van.
De még ha úgy is van ahogy mondod, és nem olyan erős az egy szem, akkor is állta a sarat egy bijuu ellen, és 9-et el is fogott Chibaku Tenseiel.
Ekkora dojutsu erőt Madarán kívül más nem mondhat el.
És ha még mindig igaz lenne az egy szem dolog, felhozhatjuk azt, hogy Sasukének spéci tomoe-s Rin'neganja van. Az, hogy Madarának, Kaguyának, Sasukének is csak egy van/volt belőlük, nyilván jelenthet valamit, még ha az első kettőnek 3. szem formában jelent meg.
Azon, hogy melyikkel használta az Amaterasut, ne akadjunk ki, mert lehet rosszul írtam le és fordítva van. Utána lehet nézni, de full lényegtelen a PS gyengeségének érvei mellett.