Szaffinak nem mondtuk el. Kicis még és nem ismerte. a dolog benne volt a hírekben is. Remélem valaki elkapja majd azt a maffiózót aki eddig mindent megúszott és bteszik egy zárkába egy életre. 2 ártatlan emberrel végzett aztán a vért törölgette a buzi mercijéről a faszkalap. Az egész öközösségünk összeomlott. A legkirályabb ember ment el aki ismertem. Bocs Gdat te csak a 2. vagy De kibaszott jó haverja lettél volna neki. be is akartalak mutatni titeket egymásnak.
Azzal, hogy megölöd magad biztos boldoggá teszed a barátodat, aki nem tudom miben (nem nézek híreket), de gondolom balesetben elhunyt. Neki nem volt választása, szóval, ha te megölöd magad kb olyan, mintha lepisálnád a sírját.
Élj olyan életet, amilyet élni akarsz, de mikor ostobaságokat csinálsz és menekülsz a valóság elől, azzal csak megalázod az emlékét. Vissza nem fog jönni, ha jót akarsz tenni emlékezz rá és élj olyan életet, ami neki is tetszene. Elvégre barátok voltatok.
Tudom könnyű ezt mondani és igazad van könnyen pofázok, de te kérdezted viseld el. A te életed te tudsz rajta változtatni ne csak nyígj, hanem állj neki.
Én is sajnálom. Ilyenkor sosem tudom mit kell mondani. Az egyik haveromnak az anyja temetésén voltam és amikor találkoztunk semmit nem tudtam mondani neki, mert bármit mondtam volna, az eltörpült volna a helyzet súlya mellett. Ezt most is vallom. De kitartás Micsudi.
Vár, akkor az a faszi miatt halt meg a barátod, aki belerohant egy kocsiba, amit arréb baszott egy buszmegállóba és meghaltak miatta ketten? Aztakurva. Sajnálom.
Egy szóval sem írtam, hogy azért kell gyerek. Azt írtam, hogy azért sajnálom azokat, akik nem vállalnak gyereket, mert látom azokat az öregeket, akik megbánták a gyerek-nem-vállalást, de már nem tudnak visszamenni az időben.
Nem értek egyet a következők miatt:
1. A megbánást szerintem csak a halál és a magatehetetlenség közelsége miatt érzik (mondatja velük), ha visszamehetnének fiatalon és életerősen mindent ugyanúgy csináltak volna gyerek szempontjából, azaz újból élveznék a nem létét. Tudom rosszhiszeműségből indolok ki, de ritkán változik az ember.
2. Nekem az a tapasztalatom (hagyatéki eljárások folyamán), hogy az idősebbek inkább összevesznek régi vélt vagy valós sérelmeken és nem tudják elengedni, szóval legtöbbször saját kibírhatatlan személyiségük és hibáik miatt maradnak egyedül a végén. Ráadásul a mostani öregek azért nagyobb részt szültek annak idején (persze az is igaz hogy akikkel te kerültél szembe nekik nincs vagy már nincs rokonuk).
3. Egy idős személy ellátása nem csak hogy full-time job, hanem tudatos személy révén az elvárások is magasak. (sajnos tapasztaltam már, hogy mivel nem ugrott azonnal a gondozó rokon így megsértődött az idős személy holott nem is volt más aki gondozza így hálásnak kellett volna lennie inkább)Mennyire van annak értelme, hogy a saját gyermekedtől elvárod az állandó ellátást meg a 0-24 figyelmet, úgy hogy neki is lenne élete, vagy éppen 40 órában dolgozik, ez ugyanolyan önzőség.
4.Konklúzió: Ha tudatosan nem vállalsz gyereket, vagy elhunytak a körülötted lévők, akkor az öngondoskodás a saját felelősséged és ne várjuk el az államtól, azaz úgy kell életed során félretenni pénzt, hogy idős korodra tudj finanszírozni egy gondozót/otthont. (tudom hogy az otthonok is csak alapellátást nyújtanak és az egész nyugdíjt elviszik) Erre találták ki a tartási, életjáradéki szerződéseket, meg amikor örökösnek nevezik halál esetére az eltartót.
Szerkesztette: Syzygy - 2017.05.18. 18:08
Nagyanyám egyik testvérének meghalt a férje még fiatalon, és gyerekük se lett. Gyakran gondolok rá, hogy ha nagyanyámnak meg a másik testvérüknek nem lennének gyerekei(apám) meg unokái(én) akkor egyedül lenne most a nagyvilágban. Nem lenne aki segítene bevásárolni neki amikor le van fagyva minden és eleshet, nem lenne ott apám a kocsival aki felveszi kórházból ha be kell mennie. Ami még fontosabb, nem lenne kivel beszélnie, nem érné inger, hanem egyedül rohadna meg a kis panelban mint annyi más nyugdíjas.
Az ember akinél most vagyok Izlandon, 74 éves és még beteg is, és rajta is látom, ha nem lenne benne rengeteg mozgalomban, ha nem lenne interakciója az itteniekkel akkor valószínűleg már rég elvitte volna valami. Akár ha összehasonlítom a vidéki meg a pesti nagyszüleimet, utóbbiak hiába idősebbek, ezerszer jobb állapotba vannak agyilag meg egészségügyileg a velünk való folyamatos interakció miatt.
Kegyetlen fos dolog ez srácok. A barátok és a család próbáljuk enyhíteni egymás fájdalmát amennyire lehet. De minde írtam úgy szar ez az egész ahogy van. Ma
már ettem 1 villa csokitortát több nem ment le. Hányingerem lett tőle. DE most este már nem vettem be se nyugtatót se pálinkát, csak bagóztam. Aludni nem tudok. Köszönöm srácok hogy kivételesen nem küldtetek el a faszba. Nagyra értékelem. Hálás vagyok.
Hogy ne csak depi legyen, meg sírás, itt van mára egy jó hír is: Life is Strange 2 bejelentve. A megjelenésről még nincsenek hírek, de a folytatás már önmagában is kibaszott jó hír.
Nekem speciel pont nem jött be ez a hír, mert szép lezárt storyt kaptunk, nem kellene a bőrlehúzás. Viszont remélem beszarás lesz a Netflixes Witcher sorozat.
A Witcherben remélem, hogy nem fogják Geraltról húzni a bőrt és inkább indítanak egy teljesen új szériát, egy új hőssel. Az Assassin's Creed filmben is egyedül ez tetszett. Hagyják Geraltot a picsába, és kapjunk egy teljesen új hőst. A korábbi szereplők neg maradjanak meg csak említés szinten, mint pl egy easter egg a széria rajongóinak.