Köszönöm szépen
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Hozzávetőlegesen 2,5 fejezet lett feldolgozva a 6. részben. Érezhetőbb volt helyenként a lassabb tempó.
A rész elején a mangában nem úgy tűnik, hogy Tanjirou a démonok megjegyzéseire reagálna, az animében viszont határozottan rájuk nézett, amikor dumálni kezdtek, és az alapján vonta le a konklúzióit.
Tanjirou ragyogó szemeihez a manga a "FELHŐTLEN SZEMEK" feliratot rakta. Kotetsu ugyanezt kapta a 2. részben, ott nem hagyták el.
Néhány extra sor a Haragdémon újjáéledésétől kezdve. Gen'ya megjegyzése az összes újjáéledésére, valamint az, hogy Tanjirou számít Gen'yára, mint a démonok ellenfelére, és hogy meddig kell megtalálnia az ötödiket. Tipikus időhúzó sorok.
Urogi rövid csörtéje Tanjirou-val anime eredeti. Nezuko rúgása Karakura szintén. A mangában Tanjirou nem Sekidót emeli ki kizárólag, hanem azt mondja, hogy Nezuko ne hagyja, hogy a démonok Gen'ya útjába álljanak. Nem tudom, lehet, hogy az anime túlzásnak érezte volna, ha Tanjirou általánosságban mind a 4 lekötését bízta volna Nezukóra?
A Gyokko vs. Tokitou szegmens anime eredeti. Ki tudnék agyalni okokat, hogy miért kellett, de valóban nem tett túl sokat hozzá a részhez. Talán azt akarták érzékeltetni, hogy Tokitou nem adta fel, próbálkozik, próbálkozik, de nem úgy tűnik, hogy működne bármi is. Gyokkót viszont én elvettem volna onnan. Ha élvezi a műsort, akkor furcsa lesz majd, amikor úgy dönt, hogy lelép, és nem várja meg Tokitou hulláját. Remélem erre adnak valami kielégítő magyarázatot.
Aizetsu támadása látszott, hogy a fához szegezte Nezukót a mangában. Az animében csak később láthattuk a végeredményt, hála a Gyokko vs. Tokitou szegmensnek, amire az átdöfés után váltott az anime.
Az a rövid beszélgetés Sekido és Aizetsu között arról, hogy ki-mit csináljon, mit akart csinálni, anime eredeti.
Amikor Gen'ya elemzi Hantengu "harci stratégiáját", és a 4 démonról beszél, az anime emlékeztetőnek bevágta, hogy mit is tud az a négy. A mangában csak Gen'yát látjuk gondolkozás közben.
A visszaemlékezés közel mangahű. Az egyedüli anime eredeti részei azok, amikor Sanemi és Gen'ya lefekvés után beszélgetnek, és ténylegesen látjuk, hogy Sanemi távozik, majd felébred a többi Shinazugawa is. Plusz egy-két extra sor Gen'yától, amikor Sanemi után megy.
A Záporozó Könnyed Áthatoló Döfése kidöntött számos útba eső fát is a mangában. Az animében Aizetsu a "semmi közepén" használta.
Miután Gen'ya felfogta a csapást, és átengedi Tanjirou-nak a lehetőséget, a mangában nem látjuk, hogy Aizetsu ismét megkísérel egy döfést, csak azt, hogy Gen'ya lő egyet a puskájával.
A mangában Tanjirou nem mondja Hantengu üldözése közben, hogy nem hagyja, hogy elmeneküljön. 1 oldal volt még a fejezetből, amit szerintem feleslegesen kispóroltak.
----------
Japánban az epizód megjelenésének napja egyben Anyák Napja is volt...
----------
saurs írta:
Ez a kis háttérsztori tök jó volt. Megmagyarázza miért ennyire idegbeteg a két testvér. Pont jól építették fel. Volt benne minden, ami kell.
bszebi írta:
Egy kérdés lehet valami tudni hány részes lesz az évead?
Jaeger írta:
Tanjirou ereje vajon miért ingadozik igy? Néha tud elképesztő mozdulatokat, ami simán pillér szint, de néha meg szimplán átlagos marad. Vagy sok idő a regeneráció a támadások között?
A 4. részben szerintem érthetően el van magyarázva. De ha esetleg mégsem érthető, akkor tekints a huzalra úgy, mint egy jelzésre. Ha Tanjirou előtt megjelenik a huzal, akkor lehetősége nyílik az adott démon lefejezésére, kihasználva egy pillanatot, időközt a démon mozgásszünetében.
Dióhéjban ennyi.
A hivatalos, digitálisan színezett fejezetekben kék volt. Viszont az aktuális fejezet színes oldalán vörös. Az pedig "hivatalosabb", mert a szerző, Gotouge Koyoharu intézte a színezést.
Ha már egy tűzfolthoz lett hasonlítva, szerintem logikusabb a vörös. Máskülönben arcfestés, tetoválás lenne.
goku5 írta:
Köszönöm szépen a munkátokat!
Hát nem is tudom melyik a jó megoldás. Ugrálni egyik csatáról a másikra vagy egyiket végig mutatni!? De ez így kissé érdekes hogy csak úgy otthagyjuk a másikat.
Amúgy kardostoros csajunk merre van?
Ugrás a fórumra: |