köszönöm szépen a gyors munkát!
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Elnézést kérek. Kimetsu rajongóként még nem is írtam ide az új évad kezdete óta.
Nagyon szépen köszönöm Bastian-nak a fordítást, így teljesen visszaadja a mangát, alf0-nak a lektorálást és Tapion-sama kemény munkáját a formázással kapcsolatban.
A részekről mi a véleményetek?
Érdekes, hogy Tanjirou milyen őrült fejet vágott. Aztán a rész végén jól elintézték őket Nezukoval. De a főhősünk nem olyan, hogy ez megállítsa
Genyanak pedig érdekes képessége lehet.
Oldalszámra ismételten olyan 3 fejezet került feldolgozásra, de most vittek bele némi kreativitást, 5 fejezetből ollózták össze a 3 fejezetnyi anyagot.
A harmadik fejezet végéről kihagytak 4 oldalt, majd a negyedik fejezetet majdhogynem teljes egészében kihagyták az utolsó 2 oldalon kívül, az ötödik fejezetből pedig olyan 1 oldalt dolgoztak fel. Feltehetőleg csupán sorrendcseréről lesz szó.
A legtöbb eltérés a mangához képest anime eredeti extra sorokból adódik. Ezek az alábbiak voltak:
- Kotetsu mondja, hogy Kanamori segítségére sietett. Kétszer is könyörög Tokitou-nak.
- Tanjirou megjegyzi, hogy ugyanaz a karakter jelent meg Urogi szájában.
- Tanjirou mondja, hogy Urogi osztódása véges.
- Urogi megjegyzi, hogy Tanjirou most megcsinálta.
- Tanjirou a mangához képest eggyel többször mondja, hogy vissza kell érnie Nezukóhoz és Gen'yához.
- Urogi megjegyzése, amikor Tanjirou látszólag menekülőre fogja, és üldözni kezdi.
- Sekido kiemeli, hogy Tanjirou mikor vágta le pontosan Urogi lábát.
- Az utolsó szintén Sekidóhoz köthető, aki Tanjrou-t átkozottnak nevezi, és azon van, hogy megfizessen neki az előbbiért.
A mangában nem látható, ahogy Gen'ya beesik a másik szobába, majd ott kiterül.
Az animében Aizetsunak megváltozik a közömbös arckifejezése, amikor Gen'ya újra az Amitábha-szútrát kezdi el mormolni, és nem érti, hogy miért van még mindig életben.
Tanjirou menekülése Urogi elől anime eredeti, de szerintem ez egy jól sikerült változtatás. A mangában úgy vehető ki az egész, mintha Tanjirou felugrott volna Urogira a semmiből.
Az épület falába történő berepülés nekem hosszúnak érződött az animében. A mangában nekem közelebbinek érződik az épület.
Az anime megmutatja, ahogyan Tanjirou levágja Urogi lábát. A mangában csak előkapja a már levágott lábat.
A mangában Tanjirou tarkója vérzett a khakkarás csapástól, hiába állította meg Nezuko.
Az úton lévő Mitsuri hamarabb van mutatva a mangában, mint a vészharangok kongatása, és a betörő halszörnyek. Az animében mintha több halszörny lenne, de ez nem baj.
Mitsuri varjúja nem szólal meg a mangában. Legalább újabb all-star seiyuu kaphatott pár sornyi szöveget.
----------
Nem tetszett, ahogyan Aizetsu kiszedte a dárdáját Gen'ya testéből. A mangában sokkal durvábbnak látszódik.
Sajnálatos módon ezt a menő Tanjirou arckifejezést elbaszarintotta az Ufotable. 08:38-nál lett volna.
Egy animációs baki is feltűnt. Tanjirou vérző orral ront rá Sekidóra 17:40-nél, de 17:50-nél eltűnik a vér az orráról, majd miután a khakkhara Urogi lábába áll, megint véres az orra.
----------
Fordításilag megkockáztatom, hogy nem lesz ennél könnyebb, és rövidebb rész az évadban. Pedig a rész utáni szegmens is el lett nyújtva. A mangában az 1 oldalnyi extra skicc volt, az animében 20+ sor és 50 másodperc.
Köszi az új részt! Az most nem teljesen volt egyértelmű, hogy Tanjirou homlokán a jel megváltozott-e, mikor használta a kardot, vagy csak az emlékek miatti átfedésről van szó. Ezek szerint Gen'ya a démoni volta miatt tudott életben maradni a súlyos sérülései ellenére is. Lehet, hogy nem így van, de nekem úgy tűnik, mintha a démonná való átváltozását gátolná a szútrákkal.
Köszi az új rész magyar feliratát!
#Csillaghullas Nekem le sem esett, míg nem írtad, hogy elkezdett démonná alakulni. Azt hittem bevett valami doppingot, vagy valami vitamint
Nekem túl könnyűnek tűnt ez, hogy négyet egy időben lefejeztek, biztos lesz még itt vele problémájuk nem? Nem véletlen 4-es telőhold volt. Valami még lesz.
Ez a Nezuko-Tanjirou véreskard kombó ez nekem bejött. Ilyenkor látszik, hogy Nezuko sokkal jobban tisztában van a dolgokkal mint amennyire látszik. Mármint ahhoz képest, hogy nem tud beszélni.
Köszönöm szépen a munkátokat!
Nem véletlenül a nap légzés a legerősebb technika. Itt meg is mutatták miért is retteghetnek tőle. De szerintem itt még nincs vége annak a démonnak. Az előzőhöz képest még túl könnyű lenne legyőzni úgy hogy ez még elvileg erősebb is annál.
Viszont az a szívecskés ostorkard. Na az nekem valahogy nem teszik.
Ugrás a fórumra: |