Ishida: Jaime megkoronázása? Milyen alapon? Cersei a volt király felesége. A királyi család utolsó közvetlen rokona. Csak ő lehet a király.
Filmek & sorozatok
Amúgy senki nem említette meg, de zseniális volt Olenna, ahogy verbálisan porig alázta a Homokkígyókat
"(Obarának) Hogy is hívnak? Barbaro? Úgy nézel ki, mint egy dühös kisfiú... (Nymeriának, aki mond valamit) Befognád a szád, drágám? (Tyene-nek) És te akarsz mondani valamit? (végig se hallgatja) Helyes. Hadd beszélgessenek egymással a felnőtt nők."
Cersei egyértelműen megőrült. Ez nem is kérdés...ha a könyvet is olvasta valaki, annak méginkább nem. Fokozatosan omlik össze és hoz egyre irracionálisabb döntéseket.
És ezzel véglegesen halálra ítélte magát. Ráadásul a gyerekei nélkül már végképp nincs semmi, ami a "valóságban" tartsa, ami megfogja.
Nyilvánvaló, hogy a következő évadot már nem fogja túlélni. Csak az a kérdés, hogy ki öli meg...remélem Jamie. Arya inkább menjen északra. Végre már. Ha megtudja, hogy Jon és Sansa (és lassan már Bran is) ott van, és ennek ellenére le megy, hogy bosszút álljon....akkor egy idióta.
Áh, most néztem meg újra.
Fantasztikus rész volt. Minden egyes jelenete.
Most az a kérdés fogant meg bennem, hogyha Jaime úgymond "idő előtt" kiiktatja Cersei-t (feltételezve, hogy ő öli meg), akkor ki ül a trónra? Kétszeres királyölőként ő? Vagy addig uralkodó nélkül maradnak, amíg az a tyúk betipeg barbár csőcselékével?
Ellenben tegyük hozzá, hogy Cersei-nek nem volt más választása. A főveréb és Margaery sikeresen elintézte, hogy Tommen eltörölje a párbaj általi ítéletet, ezzel pedig Cersei tudtára hozták, hogy őt 100%, hogy bűnösnek ítélik a tárgyaláson. Tette, amit kellett. Mert hogy egyikünk se ment volna el a tárgyalásra, az fix.
Azért túlzásba viszed ezt a Dany-utálatot.
Amit megértek, amúgy. De az utolsó két részben királynőként viselkedett, és vezetett. Az más kérdés, hogy ezt nem magának köszönheti.
De attól még nincs jelenleg más opciója a birodalomnak.
Amúgy várom már, hogy találkozzanak Jonnal. Nem, nem azért, hogy szerelmesek legyenek. De a sztori két sarokpontja, gyakorlatilag a két főszereplő.
Na meg gyakorlatilag unokatesók (igen, tudom, hogy igazából nagynéni-unokaöccs, de na).
Egyébként. Szerintem elképzelhető, hogy Jamie egészen addig halogatja Cersei eltüntetését, amíg lehet. Vagyis szó szerint lejátszódik majd az Aeryses jelenet, csak Cerseijel a trónon, és Danyvel a kapukon túl.
Gdat88 írta:
Dehogy őrült meg Cersei. Az egyetlen logikus utat választotta.
És honnan veszed azt a hülyeséget, hogy nincs megtörve Tommen miatt. Egyértelműen kivolt az egész ügy miatt és nem a trónt akarta, hanem a fiát.
Coelho írta:
Mert Tyrion egy politikus zseni, milyen tartós békét volt képes kialkudni a korábbi rabszolgatartókkal. Ja, nem Remélem, lesz még valami szerepe a sorozatban, mert az ivás, a kínos jelenetek és a komoran nézés egy idő után unalmas még tőle is
Én azt nem értem, hogy mit nem lehet érteni rajta.
Ha valakit érdekel amúgy, itt a képregénye:
http://www.readco...c/preacher
Apróságokat, amiket nem mondanak el és zavar
-Ki az a cowboy ürge?
-Ki Cassidy?
-Miért küld a Menny 2 retardált angyalt?
-Miért lakik a sátán egy konzervdobozban?
Magát a sztorit vágom, csak vannak benne olyan faszságok, meg történések, amiket képtelen vagyok fölfogni
Gdat88 írta:
Az nem paranoia, amikor tényleg meg akarnak ölni.
Ez tévedés. Hiszen odaküldte a hegyet őrködni.
Lehet Tommen kinézett az ajtón, meglátta a hegyet és azonnal kiugrott. Lehet azt hitte , hogy az anyja őt is meg akarja ölni, de lehet csak simán megijedt, hogy egyedül marad és ezért lépett ki az ablakon.
gdat: Mivel Jamie fiai voltak a királyok, neki is sok köze van a királyi családhoz. :'D
Ugrás a fórumra: |