Elvileg estig nem szabad csak spoilerezni és már este van, bár nem hiszem, hogy a Pártot érdekelné ilyesfajta mentegetőzés
Filmek & sorozatok
Áh Pedig úgy álltam neki, hogy csak elmondom, hogy mit jelentett nekem...de hát nem tudtam kikerülni Az a baj, hogy csak most vettem észre.
De most már marad is
Sőt, ugye, negyed tizenegy van.
Szóval akkor hivatalosan.
All hail the King in the North! All hail the White Wolf!
Érdekes Konteot olvastam. Azt hogy Jaime és Cersei vagy pedig Tyrion valójában Targaryen. Mivel lehet hogy "őrült" Aerys megerőszakolta Joanna Lannistert. Ez poén lenne mert magyarázná pl hogy Cersei ezért ilyen kattant. Vagy Tyriont ezért nem ették meg lent a sárkányok az alagsorban.
Capac. Pletykálásból azért még van mit leadni. Ilyenkor nem kiírni kell, hanem privát üzit küldeni.
Nade. A rész:
Elméletileg este 10ig kell rejteni a spoilert, de mivel tudtam, hogy az utolsó napon úgyis elbassza valaki, ezért délután óta nem jöttem be a topicba.
Na, akkor:
"He brings the storm!" nekem ez volt a legütősebb mondat az egész epizódban. Jon királysága király, egyébként erre a könyvben még komolyabb alapjai is van. Bár nagyon a sors iróniája, hogy majdnem mondhatni egy jelenetben derült ki, az hogy nem Ned az apja, és lett közben király pont erre hivatkozva. De hát újra King in the North!!! és még White Wolf is, a többi le van szarva!
Remélem nem ugrasszák össze Sansát és Jont ez nekem nagyon nem tetszene. De legalább Kisujj újabb kísérletét a smacizásra ezúttal elhárította.
A Lyannás jelenet dramaturgiailag tökéletes volt, a hangulata meg minden nagyon el lett találva, de így is csalódott vagyok picit: csak azt tudtuk meg, amit eddig is tudtunk, de amit nem arról semmi új. Szerette e Lyanna és Rhaegar egymást? Ha igen, akkor Lyanna miért halt meg? Ha nem akkor miért akarta a gyereket annyira megvédeni? Tudott e a jóslatokról? Stb stb stb... ezek kellenének nekünk.
Cersei: na, csak megkapta ő is az igazi nagyjelenetet, nem is egyet. Az apáca jól beszopta. Amúgy vajon a zombiGregor meg is farkalja, vagy ilyesmire már nem képes?
A főveréb meg a bandája végül csak ment a füstbe, kissé ISISes volt a módszer. Meglepett viszont, hogy Margaeryt ilyen simán kiírták a sorozatból. Nagy kár érte, lehet nem kedveltem de így is fontos és jó karakter volt.
Szegény Tommen, nem volt egy észlény, de azért durva, hogy ez is Cersei hibája, hogy meghalt. A jelent megvalósítása szerintem ügyetlen volt.
Persze Cersei hatalma nem lesz tartós, még a Targaryen flotta érkezése előtt megpuccsolják szerintem.
Dorne: na csak adtak valami értelmet ennek a pinás dolognak ott. Hát azért ez nagyon lebutított verziója a könyvbéli változatnak. Varys teleport skilljei is egyre jobbak.
Arya: na, ez kellett. Azért erre várunk egy ideje, jó volt a jelenet, kellően hangulatos, meg kissé pszichopata is, Arya kissé a TWD-s Lizzie-re hasonlít fejet vágott be a végére. Amúgy a Freyek belesütése a kajába ötletes volt bár elég macerás ezt kivitelezni stealth módban szerintem. De mindegy, végülis ez fantasy. A vén fasz jókora sokkot kapott. (Persze azért Maisie még ebben a jelenetben is cuki tudott lenni néha. *fanboy mode on*)
Dany: nekem tetszettek most a Danys részek. Meg legalább Tyrion újra Segítő lett. És azért bármit is gondol az ember Danyről és az uralkodói képességeiről, a hatalmas Targaryen flotta a felette repülő három sárkánnyal brutálisan felemelő látvány volt. Valahol azért mégiscsak mindannyian vártunk erre kicsit az első évad óta.
Nekem baromira tetszett Tommen öngyilkosságának jelenete. Furcsálom is, hogy akár itt ennyire "gyengének" vagy ügyetlennek titulálják. Coelho amit megint beidézek :
"Nem hülye volt, hanem naiv és befolyásolható, amit egy 10-12 évestől el lehet nézni."
Egy gyerekről beszélünk aki ideje előtt király lett. Jobb volt mint testvére, de ez akkor sem az ő "szerepe" volt. Nem hülye volt, nem paraszt volt és nem egy suttyó aki cserben hagyta számító, gonosz, de mégis egy igazi túlélő anyukáját. Az ő gyomra nem bírta ezt a rengeteg gonoszságot. Persze, hogy véget vetett az életének. Szerintem egy nagyon logikus cselekvés volt ez, a jelenet meg gyors mégis hatásos, véleményem szerint.
Cercei jelenetei kurva jók voltak. Igaz én holnap fogom elkezdeni az 5. évadot még csak, de tegnap én is megnéztem a részt. Jaime pedig... szerintem ő lesz az aki a jóslatban szerepel, hogy megöli Cerceit, nem pedig Tyrion. De ezt a szálat annyira nem vágom, mert nem tartok még ott.
Jaime.
Aes Sedai írta:
Remélem nem ugrasszák össze Sansát és Jont ez nekem nagyon nem tetszene.
A nagy GoT láz közepette megjelent a Star Trek: Beyond 3. előzetese is, ami legalább annyira hangulatos, mint látványos.
https://www.youtu...MBXBMkcUNo
Aes:
Nem véletlenül mondja Cersei, hogy Shame. Kettős jelentése van, az egyik, hogy emlékeztesse magát és a papnőt a megaláztatásra, másik meg egyfajta parancs is a Hegynek, hogy szégyenítse meg a papnőt, mielőtt megöli. Jonról meg annyit, hogy ha nem is Ned vére közvetlenül, közvetve igen, mivel Lyanna az anyja. Magyarul ugyanúgy van benne Stark vér. Itt igazából amúgy is a vérség kérdése volt a lényeg észak szemében és nem a születési státusz.
Cersei meg egyértelműen megőrült. Az egyetlen logikus dolog Jamie megkoronázása lett volna ebben az esetben , nem pedig az, hogy ő ül fel a trónra.
Jonról most már kijelenthetjük, hogy jogos trónkövetelő, mivel Targ'. Lady Mormont megint elvitte az északi jeleneteket, viszont nagyon jó volt, hogy Sansa lepattintotta Kisujjt.
Arya végre valami hasznosat is csinált. Szerintem ő fogja megölni Cerseit a következő évadban. Stílusos lenne, ha Jamie képében tenné ezt.
Sam mekkora orgazmust kapott a könyvtárban. xD
LOL
https://www.faceb...mp;theater
Nem is értem, miért gondolná bárki Baratheonnak Jont
Az jutott még eszembe, hogy mennyire gyenge lábakon állt Cersei terve. Ha nem csak egy ember megy ki megkeresni őt... ha a kiskölyök nem tudja megkéselni... ha mindhárom gyertya elalszik vagy sikerül időben eloltani... stb. stb., akkor nem sikerül a terv és ezzel a gyilkossági kísérlettel alá is írta a halálos ítéletét. Persze nyilván kellett a dráma és a feszültség, szóval tudom, ne keressünk logikát az eseményekben
Saphira írta:
Hihetetlen, hogy most mennyi gyökér azt hiszi internet-szerte, hogy Jon valójában Baratheon.
Ugrás a fórumra: |