De semmi köze nincs a Super Saiyan Blue-nak az Ultra Insticthez azonkívül, hogy mindkettő isteni KI-t használ.
A Blue a Saiyan GOD forma továbbfejlesztett változata, de ennyi.
Az Ultra Instictet meg papíron bárki eltudja sajátítani aki tud Isteni KI-t használni. De előnyben van valaki ha van tehetsége hozzá mint Gokunak. De egy nehéz technika.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Goku5, Vegita valószínüleg sohasem lesz Saiyan király. Ahhoz vissza kellene hozni a népét és a bolygóját a kristálygömbökkel. Ha ez sikerülne is, szerintem akkor sem tudná megzabolázni azt a barbár csürhe fajtáját! Vagy kitudja... A saiyenek az erőből értenek. Ha jól elverné a legerősebbeket egyedül, akkor talán beállnának mögé a sorba, de tuti, hogy nem lennének rendfentartók, mint az U6 csillagharcosai.
Az egésszel csak arra akartam utalni, hogy szerintem Vegita köré olyan narratívát szőnek jelenleg, ami egy emelkedett erkölcsű karakter felé vezeti őt és később ez a szövegkörnyezet még arra is alkalmassá teheti, hogy király lehessen. Ezt nyílván azért gondolom így, mert ő egy herceg és mostanában egy kicsit (a feni pontokba szedett tények alapján) sokat lelkizik a régi dolgain. Viszont persze látom én is, hogy semmilyen jel nincs még arra, hogy ilyen irányt vegyen (vegita bolygó visszahozatal és saiyan-faj feltámasztás) a sorozat.
A Hakai-hoz át kell lényegülni és mindent a pusztítás köré kell kooridinálni. Ez Beerusnak jól megy, ezért az erejének -elmondása szerint- nincs határa. ..
Vegita annál erősebb lesz, minél minél mélyebbre megy a saját személyiségében és minél nagyobb mértékben tudja ezt az átrendezést elvégezni. Szerintem így logikus a tények alapján.
Na már most, :Adott egy elvileg végtelen erőt garantáló technika vsEgy olyan, ami az erőt és a technikát a leghatékonyabban alkalmazza.
Jaeger, szerintem Goku5 és én is arra gondolunkk, hogy SonGoku az UI használatakor a SSJB-ban elérhető maximális erejét használja. Azaz lehet, hogy SSJB+Kaioken-szintet. (azt hiszem,hogy ennyit tud most) és nem arra, hogy GODKI-t használ.
Ezért nem értjük azt, amikor azt mondod, hogy esetleg lesz egy UI-forma, ami majd SSJ szinteket használ, viszont ahogy elmagyaráztad, nekem egy kicsit talán világosabb lett, hogy mi ez az UI (tisztán Godki) és az érvelésed teljesen logikus is.
Viszont vitatkoznék:- kontra:
-1, Amit leírtál, abból az következik, hogy nem tudjuk még azt, hogy tisztán Godki-t képesek lennének-e használni és az milyen technikát/formát eredményezne, igaz?
-2,
2a
Miért gondolod, hogy a SSJB-esetében félig SSJ Ki-t használtak? Esetleg azért, mert feláll a hajuk, mint a alap SSJ-formáknál? Az egész dolog akkoriban a Godki-tréningről szólt. Miért használták volna csak félig?
2b
Ha csak félig használják, akkor miért NEM érzi a többi harcos a Ki-jüket "csak félig"? A jelenlétüket egyáltalán nem érezni, csak a formából áradó nyomást....
-3, a "2"-pontból következően gondolom, hogy szerintem már a SSJB-ban is teljesen csak a Godki-t használják.
A fenébe, csak most látom, hogy nem arra válaszoltam, amire gondoltál Jaeger, de már nem akarom az egészet átírni.
Szóval azt mondod, hogy a Saiyan Isten +UI kombó lehetséges. Hasonló okok miatt nem tartom ezt elképzelhetőnek,mint a tévesen adott választ is.
Már a SSJB-ban is Godki-t használnak, ezért mi értelme lenne egy ilyen alaknak? Mit értesz azon, hogy "Tisztán Isten?" Attól, hogy használ egy technikát még nem lesz Isten... Ahhoz gondolom fel kell szentelni annak, vagy a fene tudja.
Goku egyébként is azt mondta egyszer, hogy nem tartja elképzelhetőnek a SSJ-formák UI-vel ötvözését. Már nem tudom, hogy melyik fejezetben volt ez, de talán Krilin kérdezte tőle.
Hát éppen ezért írtam, kérdeztem miért és hogyan lehetne király Vegita. Mert erről ti beszéltetek. Én meg semmi esélyét nem látom ennek ezért is kérdeztem rá a lehetetlenre, hogyan is gondoljátok.
Amúgy én lényegében ugyan úgy értem és gondolom mint Rotcsa Az SSJB és az UI kapcsolatát.
Szerintem Beerusnak is magvannak a maga határai. Attól, hogy Hakait használ lelehetne győzni mert az energiája lehet végtelen, de az állóképessége neki sem az.
Tehát nem mondanám, hogy a hakai végtelen erőt ad ezt láthattuk Toppo esetében is.
Válaszolva az egyik kérdésre ismétlen nem az SSJB erőt használja Goku akkor mikor átváltozik UI-ba.
Pl. Az animében amikor Jiren ellen harcolt látszott, hogy SSJB formában nem volt képes sebzést okozni Jirennek. Ellenben amikor átváltozott UI módba akkor képes volt már megsebezni akár a kamekameha is hatásos volt. Tehát az UI-ban mindenképpen több erőt használ nem pedig azt amit az SSJB formában tud használni.
Most meglátjuk majd mi történik
Igazából nem mi vagyunk hibásak hanem a manga mert ez a téma elégé nincs kifejtve. De a következő harcban elég sok mindenre választ kaphatunk.
Hátha majd később jobban ki fogják magyarázni az UI-t is. Hogy mi és hogyan lehet jobban használni, és akkor eleve hátha többet megtudunk róla is.
Attól meg hogy SSJB-ben nem volt képes megsebezni egy dolog. Éppen az a lényeg hogy az SSJB erejét jobban hatékonyabban használva nagyobb erőt ért el és azért volt képes megsebezni. Nem feltétlenül az erő volt a híja az elején hanem a használata. Pl jobban össze tudta sűríteni összpontosítani az erőt egy helyre vagy egy ütésbe.
Goku5, ezt a kommentet én sem írhattam volna jobban. Pont arra gondoltam én is, hogy az erőt esetleg össze is tudja sűríteni , azaz jobban fókuszálni és abban a pillanatban támadni vele , amikor az ellenfelei sebezhetőek. Mindezt teljesen ösztönösen. Igazából ő csak szerintem utazik ilyenkor a saját testében.
Jaeger, a baj szerintem ott kezdődik, hogy arról sincsenek pontos fogalmaink, hogy mi a franc a z a GodKI? A múltkor éppen ezt elemezgettem és próbáltam valami elméletet felállítani rá. Már annyira nem emlékszem, hogy mire jutottam mert több variációt is megnéztem de azt hiszem, hogy valamiféle olyan energiaként határoztam meg, aminek a nagysága növelhető, a ki-szivárgást meggátolja és a nagysága hatással van az adott god-forma fenntartásának idejére nézve. Talán még fajsúlyosabb is, mint a sima harci ki. Ezeket sem tisztázták le rendesen az írók és mivel a dolgok egymásra épülnek, ezért a félreértések is egyre sokasodni fognak. Mivel az UI-t sem ismerjük még kellően ÉS mert az még ráadásul GOD ki-t is használ, ezért mindenki false következtetéseket fog levonni a legjobb DB tudása, logikai képességei, intuíciója és szándéka mellett is!
Akkor arra mi a bizonyítékotok, hogy a Super Saiyan Blue-nak bármi köze lenne az UI-hoz?
Mert értem mire gondoltok, de arra eddig semmi bizonyítékot nem kaptunk. Én még mindig azt mondom teljesen más szint.
Mintha azon vitatkoznánk, hogy a Kaiokenhez a Super Saiyan erejét használja mikor a kettő két más dolog.
Az angyalok vagy néhány isten is tudja az UI-t akkor miért lenne köze az egésznek a Super Saiyan Blue-hoz? Ráadásul Gokunak az alap haj formája van UI-ban nem is a SSJBlue verzió szóval még mindig nem értem miért kötittek az ebet a karóhoz
Nem a SSJB formába megy át és úgy használja, hanem annak az erejét használja.
Az UI inkább egy technika mint egy szint szerintem. Ebben az értelemben pedig valamihez csak kötni kell. Valamilyen isteni KI-t használ. Annak pedig származnia kell valahonnan. Lehet új szintnek is hívni, de csak ráépül valamire. Nem új erő bukkan fel, hanem csak jobban hasznosítja a jelenlévőt.
Bár már erről is eleget beszéltünk, hogy nincsenek részletezve, nagyon hiányos a tudás róla. Ezért bizonyíték sincs. Csak saját gondolataink, kikövetkeztetéseink arról amiket tudunk és amit abból összerakunk.
Na látom nagyba megy már a diskurzus.
Én is meglepődtem ezen a gyors tempón pedig a törtenetív mesélős kezdete után reménykedtem egy lassabb tempójú sagaban ahol nem csak a harcé a főszerep, de úgy látszik ez örökké egy dragon ball betegség marad. Vagy Granolah-al való találkozás csak egy katalizátora lesz, hogy innen még kibontsák a történetet. Ha nem csavarnak rajta valamit akkor ez még a Moro saganal is rosszabb lesz. Azzal meg meg egyáltalán nem értek egyet hogy csak is így lehetne fokozni az izgalmakat, hogy megjelenik egy új ellenség és bele is csapunk a lecsóba, legyőzik oszt jöhet a következő, inkább az ilyen megoldások fogják a vesztét okozni ennek a műnek. Annyi jó történetet ki lehetne találni hosszú sagakat akár harc nélkül, de ha Toriyama erre nem képes akkor ez van.
A kettőjük edzése viszont tetszett, ezt animebe plusz jelenetekkel elég jól fel lehetne dobni és jobban is lehetne érzékeltetni, hogy itt hónapok telnek el. Végig azon gondolkodtam, hogy már megint lusták voltak felrajzolni a jelet Goku ruhájára és lám megtudtuk a miértjét most már ténylegesen Whis tanítványa lett. (azért az mi vicces már hogy ő egy angyal az isten tudja milyen képességei vannak a látottakon kívül és konkrétan filctollal rajzolja fel a jelet a ruhára ) Vegeta is megkapta azt a gyönyörű fülbevalót, hogy ő is tanítvány és pusztító energiát használó személy. Mondjuk ez megint egy utólag belemagyarázott hülyeség mivel ott van Sidra akinek nincs ilyen a fülébe mégis pusztító energiát adott át az egyik emberének akik átmentek az U7-be.
Az mondjuk most már látszik, hogy teljesen más irányba mentek el a főhőseink ami nem baj csak tényleg nagyon egy szintre akarják hozni az UI-t a Hakai-val. Ami okés, hogy mindegyik egy teknika, de alapjaiban tök más az egész. A hakai teljesen más mint egy energia támadás, de mégis egy olyanhoz áll a legközelebb. Az UI viszont inkább egy skill amit ha megtanul akkor az élete része le lesz majdnem olyan mint amikor egy kisgyereket megtanítanak írni, olvasni, beszélni.
Jaeger említetted ezt a Saiya-jin+UI kombót mint egy lehetséges későbbi átváltozásnak, de tulajdonképpen Goku most is ezt használja és ezt említik is. Azzal hogy hozzáférjen az UI teljes erejéhez a saiya-jinek ütőkártyáját az átváltozást kell használni amit kombinál az UI-val és így lesz az a szürkés színű alakja.
Látom előjött egy ilyen dolgok, hogy ki az erősebb Goku vagy Vegeta, na egyefene segítek hát Broly.
Nem hiszem, hogy Vegeta valaha is a saiya-jinek királya legyen, bár én minden este úgy fekszem le, hogy imátkozok egy sort a bolygójuk visszahozataláért , de jó neki ott a földön. Talán ő az egyetlen karakter aki ilyen brutális mértékű jellemfejlődésen megy keresztül és ahogy látom nincs ennek még vége. Zárojelbe megjegyezve csak, mi jó történet ív lenne a bolygójuk visszahozatalából is, simán kordába lehetne tartani a "barbár" saiya-jineket, tulajdonképpen a legerősebb közöllük Vegeta király vagy az elitből valaki, de szerintem ők még Goten szintjén sincsenek.
Akkor arra mi a bizonyítékotok, hogy a Super Saiyan Blue-nak bármi köze lenne az UI-hoz?
Mert értem mire gondoltok, de arra eddig semmi bizonyítékot nem kaptunk. Én még mindig azt mondom teljesen más szint.
Mintha azon vitatkoznánk, hogy a Kaiokenhez a Super Saiyan erejét használja mikor a kettő két más dolog.
Az angyalok vagy néhány isten is tudja az UI-t akkor miért lenne köze az egésznek a Super Saiyan Blue-hoz? Ráadásul Gokunak az alap haj formája van UI-ban nem is a SSJBlue verzió szóval még mindig nem értem miért kötittek az ebet a karóhoz
Mivel a SSJ God-formákhoz is God ki kell és az UI-hez is, tehát ne lehetne logikus, hogy az UI-val csak kihasználja az összes addig elért erejét?
Whis a kezdetektől az UI-re tanította őket és ennek egyik állomása volt a SSJB-szint. Illetve pontosabban az, hogy megtanulták kezelni a God ki-t és ezáltal ritálé nélkül átváltozni a SSG-formákba.
Szerintem te az UI-ra mint egy másik erő-szintre gondolsz és ez okozza a félreértést. Úgy gondolkozol, hogy SSJ1, 2. 3, pedig nem erről van szó.
Az UI nem jár közvetlenül erőszint-növekedéssel, mint a korábbi átváltozások, mert ez csak egy technika, ami ugyan formai elváltozást okoz és közvetett erőnövekedést is (a hatékony mozgás miatt), de mégsem egy forma. Vagy esetleg úgy gondolsz rá, mint a SSJ és SSJG-formák közötti különbségre?
Ugye ezen utóbbi esetben a Godki hiánya okozza ezt a markáns különbséget, de akkor szerinted mi teszi az UI-t egy teljesen más dologgá ezen az analógián gondolkozva? Szerintem mindössze arról van szó, hogy a GOD ki-tréning kicsúcsosodása az UI.
Egyesítve 2021.04.25 22:20:11: deadtom Vegita útja egészen érdekes irányt vett már a Superben is. Whis azt mondta neki, hogy ameddig nem tanulja meg, hogyan használja a ki-jét, addig sohasem győzheti le Gokut. Nos, Ki-tréninget tanult Whistől és később a Yardraton is, amelyek együtt mostantól már elméletben ki kellene, hogy zárják a folyamatos másodhegedűs szerepből, már csak a királyi vére miatt is. Sokkal gyorsabban volt képes Gokunál is magasabb szintre kicsiszolni a ki-jét és sokszor elhangzott már a sorozatban is, hogy "Minden amit Kakarot tud, arra én is képes vagyok!"
Beerus azt mondta, hogy az erejének nincs felső határa, mert ő csak a pusztításra gondol és kizár minden mást. Ha Vegitának is sikerül végre átrendeznie a belső lényegét, akkor elvileg már hivatalosan is ő lehetne a legerősebb. Egészen addig, amíg Goku nem használja az UI-t. Korábban arra gondoltam, hogy az UI miatt Goku ereje már nem fog fejlődni, mert a technika kicsiszolása elveszi tőle az időt arra, hogy edzésekkel a fizikai erejét növelje. Pusztán a meglévőt tudja majd még-inkább hatékonyabban felhasználni, ami kvázi egy erőnövekedésnek is felfogható, de nem lesz az. Vagy kitudja....
Keveset tudunk az UI-ről, a Hakai-ról oedig mégkevesebbet.
Szerkesztette: Rotcsa - 2021.04.25. 22:20
Szerintem a probléma az amit a legutóbbi manga fejezet hozott be a történetbe
Az UI-ra tekinthetünk egy technikaként is meg tekinthetünk egy új átváltozásként is ahol más lesz Gokunak a haja és más tulajdonságokkal ruházza fel mint pl. egy Super Saiyan Blue.
Én azt mondom, hogy elsődlegesen egy technikaként kell rá tekinteni , ami noha ugyan külső elváltozást okoz, de nem ruház fel semmilyen olyan tulajdonsággal, ami azelőtt ne lett volna már tanult , vagy ez idáig látens.
Majd később úgy is pontosodik még ez az egész.
Az a baj, hogy már mindenre használja Goku is az UI-t Pl. Az edzés során ilyen klónokat hozott létre bár lehet az csak káprázat akart lenni milyen gyors, aztán Moro ellen a nagy Goku (khmmm Susanoo). És úgy nézz ki minnél több Godki-d van annál erősebb a forma.
Ez nem Narutó! Itt nincs ennek és nem is lesznek szerintem se klónok, se Susanó! Legalábbis remélem.
Amúgy meg ha azt vesszük, hogy az alap formájában gyakorolja az UI az még biztosabbá teszi hogy az UI egy technika mint egy új szint!
Piccolonak van hasonló technikája amikor klónokat hozz létre, Goku is használt valami hasonlót UI edzés közben Whis ellen és használt óriás Gokut (ami olyan mint a Susanno) Moro ellen.
Elvileg Whis magyarázata alapján emlékszik a teste az UI-ra vagy valami hasonló, de nem használja átváltozásként.