Köszi a 3. részt. Nekem az első sorozat hangulatát idézte. Mindig szeretem a felkészülős, edzős részeket bármilyen filmről legyen szó.
Szívemet melengette ez a rész. Várom a többi részeket is.
Douluo Dalu II - Jueshi Tangmen donghua
Jönnek az új szereplők és főleg az új 7 szörny tagjai.
Amúgy én főleg arra a kis csajra vagyok kíváncsi akit már többször is mutattak, de még lényegében egy szót se szolt, de mindvégig ott volt. Zöld haj dupla copffal.
A rész első fele némi újdonság a lélekvezetőkről. Felirattal biztos jobb lesz. Már ez még igen új és szokatlan lehet azért nem tetszik nekem annyira. Valamiért az hogy eszközöket mozgat létrehoz még nem is olyan baj, viszont ez a fegyver módszer valahogy nem tetszik. Lehet régimódi vagyok és az eredeti harci lelkes módszer jön be. Meg a rejtett fegyverek. Azzal bezzeg nem volt bajom.
A második rész meg egy teszt mi!? Valahogy a régi időkre emlékeztetett mikor is a Nagymester a 7 szörnyet edzette és kővel megrakott hátikosárral összekarolva mennek. Valahogy ez számomra megható volt ismét hasonlót látni.
Következőrészben meg már végre harc. megint jön egy új tag.
Nem volt rosz rész a mai sem, bár ahol nèzni szoktam ott most kimondottan szar volt az angol fordítás.
Ez soul guiding/ lélek vezérlés fordítás borzalom, a novellában legalábbis abban amit én olvastam, soul tool nak az az lélek ezsközöknek volt glfordítva, sokkal értelmesebb szerintem.
Meg értem azokat akik a lèlekeszközök zavarnak, elég erős váltás az első sorozathoz képest az biztos. De nem azzal szokták kritozálni a folytatásokat, hogy nem tudnak megujjúl i?
Amúgy amint kifejtik a használati krktériumokat nem lesz ez annyira zavró
Amikor Kaito magyarázta a dolgokat már akkor is felfedett, néhány dolgot. Ugye 3 fajtája van a lélekezközöknek, a közelharci, a távolsági, és a stationari, amit talán rögzítettnek vagy tüzérsèginek lehetne fordítani. A közelharciak kevesebb lélekerőt használnak, de hatótávuk elég rövid. A távolságiak erősebbek, de nagyo sok lélekenergiát igényelnek.
A tüzérségit meg szarul is fordították, meg szarol is ábrázolták. Ennek az a lényege, hogy kevés lélekerőt kell használni a működtetéséhez, de nem lélekenrigát lő ki, hanem egy szilárd lövedéket. A lövedék egyszerhasználatos, ahhoz hogy nagy pusztítóereje legyen pedig minnél értékesebb alapanyagokból kell elkészíteni, ami majdnem pocsékolásnak minősül. Ráadásul eddig a célzás sem volt megoldva.
Szóval ki vannak egyensúlyozva ezek az eszközök. Ennèl többbet írni már spoiler lenne, hamarosan úgy is lesz róla szó.
Ja igen nem sokára a kiscsaj is jobban bemutatkozik, ahogy az osztály többi tagja is.
Nefeledjük mèg csak az első tanítási nap van.
A szerény véleményem az hogy megújulás nem feltétlenül jó, ha már egy jó és jól bevált dologról van szó. De nekem mindig is (és most megint csak a Borutóra célzok mint példának) hogy egyszerre hirtelen jön valami nagy újítás és nem menet közben. Mert ha folyamat közben akkor még elején hozzászokik az újdonsághoz nemhogy hirtelen teljesen sok újdonságot akarnak lenyomni a torkunkon. Meg kell még emészteni és hozzászokni.
De amúgy ez a hirtelen semmiből előtűnő sok mozgó alkatrész ami összerakja magát. Hát ez már túlzás. Majd mintha nano technológia lenne.
Ez az úgymond 3. tüzérségi meg magyarázatból teljesen úgy jön le nekem mintha egy Tang szekta által készített fegyver lenne. Azokhoz is kelhet lélekerő hogy jobb és erősebb legyen, viszont leginkább szilárd lövedéket lő ki és még elég drágák is az alapanyagok hozzá. Gondolom nem véletlenül volt említve az elején hogy a két dolog nem feltétlenül zárja ki egymást.
És ami ha nem is mondod nem is tűnt volna fel. Még tényleg sakk az első nap járunk!? És mégis ennyi minden egy nap alatt!? Mert mintha minden dolog külön napokon történt volna.
kasza93!
Azt írtad fentebb: "Ez soul guiding/ lélek vezérlés fordítás borzalom, a novellában legalábbis abban amit én olvastam, soul tool-nak az az lélek eszközöknek volt fordítva, sokkal értelmesebb szerintem."
Miért te hogy fordítanád? Mert erre nem igazán van jó magyar kifejezés. Az oké, hogy Soul Tool az lélekeszköz... de az még mindig nem a használójának a megnevezése. Hanem annak, amit használnak. A másik nagy csoport a lélekmesterek, de az eszközhasználóknak is kell egy gyűjtőnév, ahogy említeni lehet őket. Azt magyar feliratba biztos nem fogom leírni, hogy lélekeszköz mesterek, vagy lélekeszköz használók. Az feliratban hosszú név... Valami ugyanolyan rövid kell, mint amilyen a lélekmesterek. Ezért fordítom lélekvezérlőknek. A vezérlőben benne van, hogy valami tárggyal kapcsolatos. Mivel lélek vezérelt eszközökről van szó.
Szóval, ha van valami jó ötleted, ahogy lehetne őket nevezni, akkor várom az ötletedet, és szívesen lecserélem a feliratban. - mi nem tudtunk kitalálni rá jobbat egyik barátnőmmel, aki perfekt angolból, japánból, és kínaiul is tud kicsit -
Kedves Tifa, a félreértés elkerülés érdekében nem a te fordításodat kritizáltam (sajnos még nem volt időm megnézni egyetlen részt sem magyar felirattal), hanem azt az angol nyelvű feliratot, amivel szombat reggelenként meg szoktam nézni a legújabb részt.
A lélekeszköz használó személyre nem csoda hogy még nincs rá kifejezés, mert nem tart ott a történet, és nem fedték fel ezen személyek megnevezését. Nem sokára szóba fognak kerülni egyébként, de a későbbiekben azokat a lélekmestereket akik a lélekeszközöket készítik és használják, " Sol Enginier"-nek nevezik ami úgye nyers fordításban lélek mérnök, vagy lélek gépész, . de ugye ezek elég bénán hangzanak magyarul ebben a kontextusban. Én talán a " lélek technikus" kifejezést használnám, az kellően rövid, és magába foglalhatja a mind az eszköz tervezőt, a készítőt és az eszközöket működtető személyeket is.
Az alapján amiből én fordítom van hogy lélekeszközöknek van fordítva van hogy lélekszerszámnak (nekem a lélekeszköz jobban tetszett uh azt használom) az eredeti kínai szerint lélekvezérlők gondolom azért mert olyan fémekből alkotják/kovácsolják őket amelyik vezetik a lélekerőt. Ezek maguk a fegyverek/eszközök.
Azok az emberek akik megalkotják őket a lélekmérnökök (kínaiul is). Viszont ha jól emlékszem nincs külön megnevezésük az olyan embereknek akik csak használják őket. Vagyis még nem találkoztam vele most a fordítás során az első olvasásból meg nem emlékszem minden egyes szóra. Viszont mivel általában azok használják akik alkotják őket ezért lélekmérnökök ők is. (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: A regényben még ennyire nem használják őket az egyszerű emberek mint ahogy a donghuában ábrázolva van. Itt még főleg a háborúban van fontos szerepük. )
A rövidségről a lélekmester ugyanannyi betű mint a lélekmérnök és a lélekgépész (ez se rossz).
Köszönöm a 4-dik részt!
Nos nem ezt vártam a szépséges szobatárstól. Mármint a viselkedésére gondolok. Wang Dong-nak gyönyörű harci lelke van, kicsit talán lányos hehehe. Nekem valahogy úgy tűnt hogy szándékosan játszotta a "rosszfiút" aztán meg a futás alatt próbálta helyrehozni a szitut. Zhou tanárnő kissé szigorú, de mindent amit tesz a tanítványai érdekében teszi. Jött a jól bevált módszer, a futás, mint anno. és még megkaptuk ráadásnak a dalt is hozzá. Tetszett hogy összebarátkoztak a végére.
ÉS az 5-diket is!
A lélekmérnöki karon a mester és tanítványa olyan Jack Sparrow beütéssel bírtak. Tetszettek a "kalózok". Huo Yuhaonak lett még egy nagy testvére. Nem gondoltam lesz még egy futásos nap a suliba, amit meg is könnyeztem. Annyira megható volt. A kis cukikát a "leggyöngébbet" mindenki lenézte aztán ő mutat példát mindenkinek. Neki van a legnagyobb akaratereje. Imádom a fejét!!!
A dal is tökéletes volt hozzá. A nap hőse még osztályelnök is lesz, gratula hozzá! Várom a folytatást!
Én is köszönöm az 5 rész nagyon jó volt érdekesek voltak a lélek eszközök, annyi még nem teljesen tiszta számomra hogy amikor a lélek mesterek használják ezeket az eszközöket akkor a saját lélek gyűrűjét használjak vagy magába a lélek eszközben van?
A futás az tényleg érzelmes volt alig várom hogy mivé válik majd ez a fiú és társai.
És tovább gyűlnek a szörnyek. Már meg is van mind a 7. De még pont annak nem volt szerepe akit múlt héten is mondtam. Érdekes.
Azért ezzel a fürdős résszel kezdeni a részt érdekes volt. nem tudom az írók mennyire gondolják komolyan hogy meddig titkolják a kilétét? Csak mert azért ezután is még aki nem is olvasta a novelt egyre jobban sejtet mindent.
Ez a kis grillhal stand is jó ötlet. mellékes meglehet. De hogy az a vén kövér kereskedő hogy lehet még életben és hogy lehet ott még mindig 10.e évvel később is rejtély! Ő egy emberi világban járó isten!? Vagy csak nem tudtak más karaktert kitalálni?
De még mindig remek nézni ahogy valaki használja a tang szekta rejtett fegyvereit és technikáit. Főleg azokat a tűket is.
És megint csak ha jól sejtem megint van egy jövendőbeni pár. A gyúl és a teknős. Jó párosítás mi?
De legerősebb támadó és védekező lélek mi!? Számomra esetleg szörny lélekként. Számomra mindig is a Tiszta ég kalapács lesz a legelő mindenben.
Csatában meg szerintem csak nem szép dolog csalni. Egy jó izgalmas kiélezett csat a jobb hogy kiderüljön ki a jobb!
Az meg külön érdekesség hogy WD be akar lépni a Tang szektába. Gondolom nagyon kíváncsi milyen is lehet. De még mindig áll a spoileres kérdés. Az apja nem tanított neki semmit?
Amúgy mi volt az a dolog amit a végén a szájába tettek?
Igen a grill hal stand sz tényleg jó ötlet, megélhetés Yuhaonak, és az igazi indok, hogy Tang Ya minden nap ehet firss grillezett halat. Egy igazi haspók. Itt volt egy ici pici változtatás. A konfliktus abból adódott, hogy Jinag Nannan nak nem jutott hal, mert azt Tang Ya-nak volt fenntartva aki még ekkor a novellában nem ért ide, csak később., és Yuhao nem akarta eladni Tang Ya részét. Jinag Nannan ezt tudomásul is veszi, de utána érkezik Xu Sanshi, és minden áron ( többszörös áron is) meg akarja venni Nannanak a halat. Itt azt hiszem az erőszakossága miatt oda is adja neki Yuhao, de Nannan azt nem hajlandó megenni Xu Sanshi módszerei miatt. Utána érkezik Beibei és mennek a lélekarénába harcolni.
Itt kimaradt, annyi hogy Bei Bei és Sanshi fogadást kötnek és ennek a tárgya az kék pirula amit végén beadnak Yuhaonak. A pirula is csak a harc végén kerül átadásra nem pedig előtte. A pirula egyébként egy nagyon különleges víz tipusú gyógyszer amit a Xu Sanshi klánja készít. A hatása az hogy eltávolítja a szervezetből a szennyeződéseket, kitisztítja a csontvelőt, és megerősíti a meridiánokat. Ezzel növel valamennyit a lélekerőn is, és hatásosabbá teszi a kultivációt. Az ára kb 10.000 arany.
Annyit hozzátennék, hogy egy pirulát úgy szerez meg BB hogy kiszedi a sárkányszakálltűt XS-ból (azt mondja XS-nak hogy csak akkor szedi ki belőle, ha ad neki egyet) a 2. pedig a tét uh lényegében 2-t kap. (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Ami mind 2 Yuhaonál landol majd.)
A kereskedő sima cameo. Szerintem poénnak szánták.
"De legerősebb támadó és védekező lélek" Jelenleg a külső udvaron.
A csatáról: HY végi használja az észlelést is megosztást is csak azt nem mutatják. Kicsit az az érzésem ennyi rész után hogy nem tudnak mit kezdeni a képesség bemutatásával. De lehet a későbbiekben ahogy fejlődik főhősünk majd ráéreznek hogy hogy kéne bemutatni. Vagy majd a tényleges harc közben jobban fogják megjeleníteni.
Így az eddigiek alapján nem tűnik olyan nagy számnak. Pedig az.....
Köszönöm a 6-dik részt!
Milyen leleményes a szektavezető, kellemest a hasznossal, igaz?! Eszek is és még a pénz is dől.
Tetszett a párharc is, mondjuk nekem inkább barátinak tűnt, nem vérre menősnek, a csalás persze nem szép dolog, Tang Ya ötletéből extra bevételre tettek szert, gondolok itt Huo Yuhao képességre, viszont ő is más kombót akart használni elsőnek, de aztán más vetett be a lenyezős srácra. Xu Sanshi és Bei Bei szerintem nagy haverok igazából. Simán kiszedi belőle a tűt, persze itt is profitál a Tang szekta, méregdrága pirula ellenébe. hehehe Várom a folytatást!
Én is köszönöm az eddigi fordítási munkáidat!
Viszont így megnézve felirattal megint csak más jutott eszembe. Mert itt csatázott a legerősebb támadó és védekező ember.
Számomra akkor a lényeg hogy mi van a Tiszta ég klánnal? A kék zsarnok klán harci lélek majdnem kihalt de mégis létezik 10.e év múlva. De mi van a legerősebb klánnal akik még bőven éltek és gyarapodtak. És már meg is nyitották a klán kapuit. Szóval nincsenek az akadémián? Vagy akár mi a helyzet a 7 kincses üveg pagodával mint legjobb támogatóval? Mint a 3 nagy klánnal?
Amúgy meg még mindig nem értem hogy TS tényleg nem tanított semmit a lányának vagy mi van? Hogy be akar lépni a klánba hogy megtanulja a rejtett fegyverek használatát!? Nem értem. Pláne hogy ennyire tudakozott hogy még azt is tudja mi az a pirula és mire képes és milyen drága!
De amúgy akkor ez a pirula valahogy hasonló lehet mint egy olyan halhatatlan növény mint amit TS adott a társainak ami segítette a fejlődésüket és erejüket. (amiket a tűz jég kúttól hozott)
Erről a teknősről meg nyúlról meg nekem valahogy Oscar és RR kapcsolata jutott asz eszembe. Meg Mo Bai és ZZ kapcsolata. Valahogy a kettő kombináziója.
Goku
Ha megnézed a 3. részt akkor abban mondja Beibei hogy a Nagymester az őse szo miért ne lehetne Kék Sárkány harcilelke. A tiszta ég klán is meg a kincses pagoda klán is meg fog jelenni csak kicsit később!
A Wang Dong képességeit érintő kérdés is meg lesz válaszolva de ha nagyon szeretnéd leírom neked privátba. Viszont elég sok mindent el spoilereznék akkor.
Még nagyon az elején járunk!!! Gondolj bele a DD1 hol járt a 6.résznél (TS akkor megy el megszerezni az ELSŐ gyűrűjét). Kb semmit nem tudtunk még ott sem.
Ha kicsit előrébb akarsz járni akkor nézz rá az oldalamra.
Ugrás a fórumra: |