Nekem sincs különösebb bajom ezzel az évaddal. Kicsit más jellegű, mint az első: abban több volt a poén, mint az esemény, itt pedig inkább az esemény több, a poén pedig kevesebb, de azért az is van. és amikor van, ugyanolyan remek. Mint például a mostani részben Garou támadásánál és Sonic szörnysejtevésénél
Meg nekem bejönnek az ilyesfajta intelligens, szórakoztató animék és sorozatok, ahol nem csak a habkönnyű szórakoztatás a cél, hanem mondanivaló is van. Az első évad pl. a shounen paródia mellett egy vicces köntösbe burkolt, tömény társadalomkritika volt, a második évad pedig ügyesen továbbviszi ezt a vonalat, bár itt más témák is előtérbe kerülnek. Például nagyon brutálisak pszichológiailag ezek a szörnysejtek: maga a tény, hogy létezik egy olyan dolog, aminek a megevésével az erőd és a képességeid legalább a kétszeresére növekednek, cserébe viszont el kell veszítened az emberségedet. Nagyon érdekes, hogy egy ilyen helyzetben kit mi motivál, ki miért dönt úgy, hogy megeszi, vagy nem eszi meg a szörnysejtet, és ez is egy olyan dolog, ahol a néző nem lehet benne teljesen biztos, hogy ő hogyan döntene egy ilyen helyzetben.
Az animációt nem tudom, miért szólják le olyan sokan, nekem nincs különösebb bajom vele - bár az tény, hogy nem olvastam a mangát, szóval ahhoz nem tudok viszonyítani.
BladerTM-hez csatlakozva, az új karakterek tényleg színesebbé teszik a dolgokat, és jó, hogy még több S-osztályú hős képességeiről kapunk képet, mert engem az első évad vége óta az foglalkoztatott, hogy mégis hogy a francba harcolhat Kopóember meg Disznóisten
Én eddig azt hittem, hogy mint az első évad végén, itt is elintézik a főellenség elleni nagy összecsapást az utolsó 2-3 részben, de ha elvileg ez az évad mindössze előkészítője egy harmadiknak, ami csak a harcról szól, akkor kíváncsi vagyok