Sziasztok!
Most olvastam el az új fejezetet és hát egy kicsit meglepődtem Momoshiki formáján, teljesen más mint amilyen a mozifilmben volt. Ennek örülök mert ez a forma jobban tetszik
Boruto manga
https://mangastre...008/3898/1 8. fejezet.
Az lehet,hogy a rajzolása gyenge.De a főgonosz sokkal jobban néz ki,mint a filmnél. Ilyenkor érzem,hogy talán tényleg erősebb a Kaguyanál.(Bár ezt még cáfolom)Fél szemmel még követem a mangát és egyelőre nem sok változtatást látok.
Sajnos akadtak a mangánál is levágások,mert pl a Chunin vizsgákat nem kaptunk bővítéseket. A filmnél részletesebb volt.Még nem dobtam.1-2fejezet és vége a filmnek.
Ezt az egész sztorit még Kishimoto rendezte el közösen a mentoráltjával, de már a rajzokat a tanonc végezte. A filmben is az ő rajzait láthattuk már. Természetes, hogy sokkal jobbnak hat mindenkinek.
A probléma a már létező karakterek érdekes megrajzolásával van, (az arcukkal), valamint a női karakterek hajával.
DereX írta:
A probléma a már létező karakterek érdekes megrajzolásával van, (az arcukkal), valamint a női karakterek hajával.
Szerintem nem csak a női de a férfi karakterek is sokszor már alig felismerhetőek annyira nem hasonlítanak. A két legnagyobb hiba szerintem Sasuke és Hinata. Bár a többivel is van szerintem gond. És ezt azért nem lehet ráfogni arra hogy más rajzolja. Lehet más a szerző de a történet és a szereplők lényegében ugyanazok. Ne legyenek már ennyire másképp megrajzolva.
Egyetértek gokuval.
Pozitívum a mangában, hogy Momoshiki sokkal brutálabbul és faszán néz ki, mint a mozifilmben.
És akkor mindjárt egy negatívum is a rajz mellé.
Hogy Sasuke végig nézi a Kagék szétverését, aláírom. Nem újdonság tőle a hidegség. Naruto viszont nem. Aki uralja a bijuuját, teleportszintű gyorsasággal rendelkezik, annak semmiből nem állt volna az ütések blokkolása.
Ebben mégis végignézte Sasukével, ahogy leverik a Kagékat.
Bullshit forgatókönyv ismét.
Hát azért tegyük hozzá igen gyorsan kb 1 perc alatt 1-1 ütéssel leverte a kagékat. Hova gyorsuljon? (amúgy nem is igen jellemző mutatják hogy tényleg annyira teleport szerűen tudna gyorsulni) NA meg azért éppen előtte szívták ki az erejét még pihent erőt gyűjtött.
Shippuuden topic után itt folytatjuk. Jó lesz ez.
Nem mutatták mert gyökerek. Naruto legelső megmozdulását Killer Bee-ék teleportnak hitték. És ez így van jól. Hiszen egy bijuu erejét használja. Ennyit erről.
Másrészt. Kagékat leverte kb. 3-4 mp alatt. Majd gyenge pár sec-os párbeszéd, aztán FIGHT! Tehát durván 10 mp pihire volt szüksége. Nem. Nincs igazad.
Levágták a szent fáról, majd harcoltak Kinshikivel, sarokba szorították Momoshikit. Eközben Kinshikit "mozgásképtelenné" tették, majd kiszabadult, elrongyolt Momoshikihez, lenyomott 1-2 mondatot, majd gyümölcsé változott. Meg kajálta Momi, üvöltözött egy sort, és elkezdte rongybaba szerűen alázni a Kagékat. De Narutonak még mindig pihiznie kellett 5 mp-et.
Ezt tényleg elhiszed, goku?
Boruto manga első pár oldalán konkrétan teleportált Naruto a kőarcokhoz. Tessék visszanézni, tessék felidézni, ha szükséges újra megnézni mindazt, amit mondtam.
Még ha valami fatális véletlen folytán igazad is lenne, az igazi Naruto megpróbált volna legalább elindulni felé. Ő viszont konkrétan, mozdulatlanul nézte a mészárlást. Miután elkezdtek harcolni, végig tudta tartani vele az iramot. Most akkor miről beszélünk?
Ha megengeditek annyiban bekapcsolódnék hogy:
Boruto MOZI: Naruto,Sasuke,Gaara,Darui vs Momoshiki; Chojuro,Kurotsuchi vs Kinshiki (tartják őt), Kinshiki kiszabadul és ellöki a két ott levő Kagét - Momoshiki felé megy majd suhint egyet - Narutoék elugranak de messzire el is szállnak és becsapódnak a földbe - messze vannak, közben Momoshiki megemészti Kinsihikit - jön Naruto és Sasuke és fight - Szerintem teljesen helyes és komplett forgatókönyv, Narutonak nem volt ideje közbe avatkozni, ha lett is volna, nem lett volna értelme, ilyet akkor csinált volna ha forrófejű lenne, plusz Boruto miatt se rohangál szerintem esztelenül, mivel a fia és félti.
Boruto MANGA: a felosztás ugyanaz, DE Momoshiki magához szívja Kinshikit és megemészti - ledöbbenek, de Sasuke aki a legközelebb van akcióba lép - Momoshiki csinál egy "erőbedobást" minek folytán hatalmas porköd lesz, de szerintem arrébb is szállhatott Sasuke meg Naruto is, egyik közel volt, a másik a gyerekét védte - a ködben senki nem látja a másikat, szóval nem tudtak egymásnak segíteni, ráadásul másodpercek teltek el - Naruto max akkor tudott volna beavatkozni, ha Kyuubi módba kapcsol és érzi a rossz szándékot, de ez nem történt meg, nem tudott segíteni, és a fiát védte, Sasuke meg szerintem arréb is repült, vagy szimplán nem tudta hirtelen követni Momoshikit. Ennyi.
Az elsőt szerintem nem kell magyarázni, a másodikat se magyaráznám annyira mivel ez egy shonen és a legerősebbek verik le a boss-t, de ha kell, akkor szerintem ezt bele lehet. Szóval Naruto nem szimplán állt és nézte, hanem védte Borutot.
Örülök, hogy írtál, hiszen rövidre zártad ezt a témát.
Igazad van. Túlságosan összemostam az animében látottakat, és a felületesen végigfutott mangát. Valóban elugrottak, és csak akkor érnek vissza mikor a kagék a földön hevernek. A koloncot is figyelembe véve minden értelmet nyer.
Ezzel egyidejűleg szeretném kérdezni a vezetőséget, hogy tervezik-e a boruto manga fordítását? Január közepéig vagyok itthon, remélem addigra lesz erre válasz.
Na akkor én is javítom magam, nem kb 1 perce hanem tényleg csak pár másodperce lett volna Narutónak. Neki sem igen volt ideje reagálni, meg gondolom ő is megdöbbent a gyorsaságon és erőn, és nem csak a távolság és Borutó miatt nem lépett. Teleportálni tényleg teleportált, a Narutó utolsó fejezetében nem a Borutóban, de hogy mennyire képes rá hogyan azt nem tudjuk. Lényegében soha nem használta egy nagy harcnál sem. Mondjuk lehet hogy a shinobi háborúban és a Sasukés összecsapásban még nem igen tudta ösztönösen se azért se használta, de se a Lastban se a Borutóban nem használta szóval nem tudom hogy mennyire tudja ismeri.
Amúgy volt már még a Borutó indulásakor hogy lesz-e fordítva akkor még igencsak nem volt a válasz, kíváncsi vagyok változott-e azóta a vélemény. Bár még áll a teória, hogy mennyire lesz hosszú életű eleve a manga. Ezt arra alapozva hogy már jön az anime manga meg sehol nincs.
Sőt az az érdekes hogy még némileg különbözik is a manga a filmtől és nem csak abban hogy a film ki van egészítve. Mert van ahol a manga mutat többet van hol a film.
Nem hiszem, hogy fogják fordítani, régebben is kijelentették. Aki tud angolul az fogja érteni, vagy megvárja az animét. Feltéve, ha az anime le lesz fordítva.
Egyébként lehet, csak nekem tűnik úgy, de ez az előbbi élcelődés, hogy az igazi Naruto szaladt volna stb. csak azért megy, mert már nem Kishimoto rajzolja. Csak annyit mondanék el, hogy a történetet még mindig nem az a személy írja, aki rajzolja is.
Egyébként meg nagyon nehezen szokható meg a rajzstílus. Abban igazad van, hogy tényleg csak az arcok és a hajformákon lehet ezt látni, de az meg éppen elég. Zavaró és nem hiszem, hogy megszokható, főleg ha valaki 10+ éven keresztül követte az eredetit.
Ettől függetlenül jó, hogy van folytatás, jó hogy lesz anime, csak azt tudom remélni, hogy animáláskor a jó arcok és hajak kerülnek majd be.
Ugrás a fórumra: |