Akkor is bosszantó tud lenni, hogy még ha nem is ment neked effektíven minden a mapon, végül egy olyan helyzetben mented meg a meccset, ami döntő fontosságú volt és így... semmi...
Függetlenül attól hogy mennyire vagyok ébren (illetve, olykor tényleg tök mindegy), van amikor nulla energiával is olyanokat tudok alkotni, hogy csak na... de tényleg erősen érezhető az, ha neked se megy valami, olyankor a Defeat is több. Az idegtől meg hát persze hogy te is többet hibázol, legalább is ált. ez szokott lenni. Kérdés, hogy dolgozd le. Pl. 10 perc szünet, vagy hasonló.
Ami most fontos lenne, hogy a lehető legtöbb alkalmas helyet megtaláljam a portolásra, lehetőleg minden mapon, a legeldugottabb helyeken, az utolsó apró kis pixeleket is kihasználva. Rá kéne gyúrni az egészre... de még mindig a laptop... és már csak 10 kibaszott nap.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Nem igazán van esély arra, hogy perfekt legyél egy adott meccsen. Az emberek hibáznak, amikből tanulnak, de hidd el, sokszor van olyan, hogy azért kaptok ki, mert más rontotta el. Ez talán így is van rendjén, végtére is, ez egy csapat alapú játék, akárcsak a LoL, CSGO, Dota, stb... Igazából mivel az OW egy FPS játék, annyira nem szükséges ébernek lenned, mint mondjuk LoL-ban. Itt nem kell figyelni a mapot, annyira meg fáradtan is lát nagyjából az ember, hogy észrevegye, ha jönnek a rosszarcúak. Ezért van az az aranyszabályom, hogy fáradtan ne rankedezz. Ha pedig valaki idegeskedik, emiatt flamel és tiltel is. Ilyenkor jobb az, ha otthagyja fél órára a gamet, mást csinál, mert jobb úgysem lesz. Ha rankedról beszélünk egy példa:
Emberünk fáradt, de érzi még, hogy játszani kéne, és akar is
"Elmegyek rankedra, szétrektelek mindenkit, wahahahaha!"
Emberünk reflexei tompulnak, hibákat vétet, nem figyel a csapatára, sem magára. Nem számít a háta mögé surranó Reaperre, a villámgyorsan "pattogó" Tracerre, esetleg a Junkrat granyókra, és hasonlóak, sokszor megölik. Ebből következik a flame, majd a vereség. Következő pont:
"Kikaptam rankedon, de én lőttem, csak nem haltak, odafigyeltem, a társaim a hibásak, mindenért! Vissza kell nyerni a pontot"
Ezen esetben emberünk elmegy rankedezni tovább, mivel úgy érzi, nem tehet ő semmiről, mert nem "ismeri be magának" azt, hogy el van fáradva, úgy érzi, megy még neki a dolog.
Az ötödik elvesztett meccs után emberünk lenyeli a monitorát, és aludni tér. Történet vége.
Talán épp a függeni nemszeretésemből (hát ez kurva szép lett) fakad, hogy rövid ideig bírom az ilyen Játékokkal. Egyáltalán az is csoda amit LoL-ba elértem. Persze az önostorozás akkor is ott van meg marad is. Ez egy olyan dolog ami amúgy nem sok mindenkinél van meg ált. Tudod, hogy a csapat többi tagja is sokat hibázott, de ha te mindent megtettél amit adott helyzetbe tudtál és megvan a kép, miben kell változtatnod és javítanod, akkor onnantól kezdve neked zöld utad van. De, ha olyanokkal dob össze akik kommunikálni se képesek, ott nagyon kemény dolgod lesz. Persze akadnak Carry karakterek. Reaper, McCree is pont ilyen például, de sok van még. Ezek kitanulásával lehetséges a meccs lehozása - nem meglepő, alapvetően az olyan karakterekre hangolódom, amellyel a leginkább lehetséges akár egyedül is megoldani a dolgokat. Ez abszolút nem jelenti azt hogy nem lehet velem együtt dolgozni, az még csak jobb. De, valljuk be számtalan példa volt már rá hogy fájdalmas helyre bújó Pharaht meg Widowot, Hanzot szedtem le, amivel végül is utat engedtem a Csapatomnak is az ellenség vonalai mögé, vagy Zaryakat és Reinhardtokat égettem el 3 lövéssel, esetleg a problémás Mercyt iktattam ki egy jó port és shot kombóval... ez kell, és van benne lehetőség.
Amúgy a ranked is egy olyan dolog, hogy nem értem, felkészületlenül mi a halálért állít oda valaki. Olyan "bemegyek, leszarom mit tudok de legalább csökkenthetem a nevem alatt villogó számocskát, meg a csapatomét" dolog. És ezzel kezdeni se lehet igazából semmit. Aki elhatározza hogy bemegy és röhögni fog a többin, az... nos, szó szerint túl kell jutni a rétegen. Ilyen szempontból nem másabb a LoL-tól vagy úgy ált. a Ranked rendszerektől.
Egyéb.: Kértem egy cuki név és Rangváltást, utóbbit OW témába, de azóta se történt semmi. (
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
A rankedre nagyon egyszerű a metodika. A quicknek nincs tétje, és sok embernél nem számít, hogy fejleszthetné magát vele, inkább elmegy rankedra, aztán akkor döbben rá, hogy ez picit korai volt, már ha rádöbben, hiszen lehet, hogy már a jutalmak elég motivációt biztosítanak neki, hogy elkezdjen rankedezni.
Szerintem a többség rá se döbben. Úgy van vele hogy csinálja és legalább olyan leszarom stílussal áll hozzá mint egy Quicknek, csak itt többet ragel a csapata miatt.
Nem feltétlen szarja le, csak nem gyakorol eleget, és úgy gondolja, hátha fog menni rankedon, ami amúgy nem fog menni, így nem jut előrébb. Van az a pont, ahol ha megrekedsz, és nem fejlesztesz magadon, ott vége az egésznek.
Túllihegitek ezt a ranked dolgot. Minden játéknál miután elsajátítottam a játék alapjait próbáltam tétre játszani ergo kompetitiv szinten belekezdeni. Így lehet a leggyorsabban fejlődni, ilyenkor odafigyel az ember, az ellenfél is koncentráltabban játszik, próbál összedolgozni a csapattársaival, nehezebb nyerni, sokkal tapasztalatdúsabb és átszellemültebb a játékélmény. A versenyszellem meg már önmagában élvezetet nyújt. Quick matchet én személy szerint unom, de egy kiegyensúlyozott tétmeccs flow élményt teremt, ettől fejlődsz legjobban. Na meg senki ne mondja nekem hogy promo meccseken vagy átlagos ratingen nem lehet teljesíteni quick match szinten. Atom noobokat dob be. Sokszor a játék elején ráfeszül egy egy meccsre az ember és a feszültség általi teljesítményromlás miatt hiszi azt hogy nehezebb. Lámpaláz hatás. Pl voltan csomószor versenyeken haverokkal, nem kifejezetten voltak amatőrök, de annyira ráfeszültek és izgultak, hogy a legkezdőbb hibákat is elkövették. A 25 szint alatt egy tehetséges gamer bőven szerez annyi rutint, hogy nyugodt szívvel nekivágjon a rankednek.
Minden játéknál miután elsajátítottam a játék alapjait próbáltam tétre játszani ergo kompetitiv szinten belekezdeni.
Itt az első gond. Te a játékalap elsajátítása után kezded el. Sokan viszont úgy, hogy az alapokkal sincsenek tisztában. Tömegesen jönnek rá a példajátékosok a korai szakaszban, míg mondjuk esetleg ha neked van eszed, felkészültebben állítasz be oda. Leírtad azt, hogy te hogyan indulsz/tál neki a rankedeknek. Ne vess egy kalap alá másokat magaddal, jó kiindulási pont mindenki aki a saját szemszögéből beszél erről, de nem vonatkozik kivétel nélkül mindenkire.
Tegyük fel ha érzed, hogy van valami ami nem megy úgy ahogy szeretnéd, ha több karaktert akarsz és alaposabban kitanulni, még jobban kiismerni a Mapot stb., akkor nem kell azonnal a Competitivenek ugrani, hiába van benned potenciál. Ezt embere válogatja. Én jobban szeretek úgy nekivágni komolyabb dolgoknak, hogy rendelkezek annyi tapasztalattal, ami nekem kielégítő. Másnak lehet már rég az, sőt nem egyszer derült ki hogy nagyban lehagytam azokat akik velem ellentétben elbizakodva belecsaptak az első adandó alkalommal a Rankedbe, de lesznek olyanok, akik több időt ölnek bele és nem egy szinten indítanak a friss Composokkal, hanem rég lekörözve őket. Több tapasztalattal, nagyobb siker rátával, egyenesebben mint az, aki olyan dolgokat tanul Rankeden, amit esetleg tét nélkül megtanulhatott volna, így kevesebb gondot okozva magának és persze másnak is.
A Quickbe is van nehézség! Máskülönben nem kapnál ki soha... Komolyságról beszéltél a másikban? Nos, igen fokozatosan növekszik ez abszolút nincs kizárva, épp ez benne a nehézség, de ha a te Csapatod (legyen bárhol, bármilyen típusú játékban) se áll komolyan a meccshez a tétre hivatkozva, a nehézség az, hogy neked kell lényegében helyettük is cselekedni, ha nem szarod le. Ezzel is nagyon sokat lehet fejlődni! Így a Compokon kialakult váratlan helyzetek ( tőled idézek.: Sokszor a játék elején ráfeszül egy egy meccsre az ember és a feszültség általi teljesítményromlás... annyira ráfeszültek és izgultak, hogy a legkezdőbb hibákat is elkövették. ) által keletkezett űrt is ki fogod tudni tölteni, ha alkalmad adódik rá. Most lehet azzal dobálózni, hogy a Quick nem számít és ugyan a Rankedek terén tényleg nem, de az igazság az, hogy mindenből lehet tanulni és minden adott meccs egy lehetőség arra hogy jobb lehess.
Az hogy neked mi számít és mi nem az elsődlegesen a te döntésed, ezzel lassíthatod vagy gyorsíthatod a a feljebbjutás folyamatát. Én szeretem azt is komolyan venni, mert az is egy lehetőség arra, hogy én olyan helyzeteket tudjak megoldani egyedül, ha arra kerül a sor - amit más csapattársad a "Csak egy normal meccs" hozzáállással leszar, de talán később még jól jött volna, ha ráfeszít és csak azért is megy és csinálja.
Végre van ranked. A mai nagy win streakem után meg van az első nagy lose streakem is. XD 2765 ratingról 2585-re visszacsúsztam. Whatever. A promók elég easyk voltak, a mostani gamekbe meg olyan tryhardolások mennek hogy LoL-ba se látni ilyet. Sokan az elején feladják ha nem jön össze egy-egy támadás, pedig amilyen könnyen leszopatnak olyan könnyen lehet visszaalázni az ellenfelet. A team compokat még nagyon ki kell tapasztalni, 2 dps 2 tank 2 supp az általános, de még egyértelműen nincs kiforrva ez. Eléggé működőképes volt a 3 tank is, de jó healer nélkül minden halálra van ítélve kb. Zenyetta nerf semennyire nem érezhető szerintem, a Genji nerf annál inkább. Szerintem Zarya a legbrutálisabb karakter most a játékban. Nehéz soloba nagyot alkotni, ha winelni akarsz muszáj bevárni az egész teamet. Jó taktika még, hogy kivárod, amíg az ellenfél hibázik.
Közeledik a Blizzcon, illetve még azért két hónap, de valahol mégis nyakban liheg, és már kint vannak a jutalmak azok részére, akik virtual ticket-et vásárolnak. http://hearthston...izzcon.jpg
Ezt a skint adják az amúgy elég masszív árazású (30 EU, KB. 9000 forintos) virtuális jegy mellé. Kérdem én: Miért pont Bastion? Szerintem egy rettenetesen unalmas karakter, nem bírok vele 2 percnél tovább játszani. Mostanában még Tracert is hanyagolom (Heni örülhetsz ) Átszoktam a Hanzo, Pharah, Reaper kombóra, és ha úgy van kedvem akkor Tracer. A kompetitív meccsekbe talán már ma belekezdek, ha sikerül felfejlődni még 2 szintet, de mindjárt azon igyekszem.
Bastion-Bastion-Bastion... száradna le a keze annak aki kitalálta, hogy ekkora figyelmet kapjon ez a konzervdoboz. Ahelyett hogy Cicus kapna valami jó Skint.
Különben a tegnapi nap rábukkantam egy zenére, aminek a címe egészen pontosan ez: https://www.youtu...rOuRCkO0nQ Fire in the Hole
Mondanom se kell, hogy rögtön eszembe jutott róla Junkrat. Aztán mint Masashi, elkezdtem kutakodni utána, ha már úgy alakult, hogy... és basszus, valamiért szimpatikus lett... de, nagyon.
Sokat nem játszottam vele, de...mit lehet tudni. Noha nem olyan izgalmas és összetett a sztorija, viszont majdnem olyan mániákus őrült mint én.
Reaper kombóra
Ha én ott vagyok, Reapert elfelejtheted!!!!!! Ő az enyém. Amúgy meg feedelhetsz vele, csak ne tudjak róla.
Meglepődnél, elmúlt 4 gamemet ilyen 20 killes aranymedállal zártam vele, és még az ultijával is sikerült kettőnél több embert kiszedni. Nyilván ha veled játszom majd, nem fogom lenyúlni, tiszteletben tartom, hogy ő a tiéd, bár a tiszteletben benne van, hogy ha nem így lenne, kéz nélkül nem igazán tudnék játszani... Junkratnak a medvecsapdái nem tetszenek, a karakterrel nincs amúgy bajom. Sőt, igazából nem rég sikerült egy őrült comeback Winstonnal, jó kis tank kari ő is, egész tetszik. Lucio pedig nagyon erős supportra szerintem, szinte mindig őt viszem.