Az Öt Felső Vezető: Vlagyimiribou, Ursulouma, Pingkaza, Joetengu, Dzsokko.
![i.imgur.com/IenRHO5.png](http://i.imgur.com/IenRHO5.png)
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Bastian írta:
Nem feledkeztem meg a szokásos rovatomról.
4 fejezet került feldolgozásra. A Yuukaku-hen is ilyen tempóval nyitott, mégis 200+ sorral többet kellett most fordítanom. A Yuukaku-hen legkevésbé szöveges epizódjával összehasonlítva majdnem 3x annyi volt a szöveg. Szóval inkább volt ez 2,5 epizód nekem szövegügyileg, mintsem 2. Innen viszont már csak javulni fog a helyzet.
Említettem a Yuukaku-hen végén, hogy az Akazás jelenettel ért véget a fejezet a mangában, nem az egymásra borulással. Átkötésként a Gotou-s jelenet anime eredeti a rész elején.
Meg kell dicsérnem a Végtelen Erőd megvalósítását. Tényleg végtelennek érződik. A Telő Hold felsorakozásba nem vettem észre különösebben semmi változást a mangához képest. Muzan kémcsövei és üvegcséi törtek mindössze szét a drámai hatás kedvéért. Nem éreztem túlzónak a démonokra szánt időt, mert 1,5 fejezetet kaptak a mangában. Ez olyan 12-16 perc átlagos tempóban.
A mangában egy kötetes extrából megtudjuk, hogy a biwás nőt úgy hívják, hogy Nakime. (A hivatalos angol fordítás "ügyesen" Natsume-nak nevezi.)
A mangában nekem úgy jött le, hogy Kanao pont eldobta a vázát, amikor meglátta, hogy Tanjirou magához tért. Volt a törésnek egy hangeffektje. Ki lehet ezt következtetni az animéből is, de egy kicsit furcsának találom, hogy a ketyegő órát halljuk, majd látjuk az összetört vázát a földön, hangeffekt nélkül.
Egyébként a szoknyája egyre rövidebbé válik a manga során, de a mangában itt még relatíve hosszú volt. Kéjencek rajzolnak, animálnak az Ufotable-nél.
Tanjirou az animében mosolyog, amikor a többiekről kérdez. A mangában fáradt, meggyötört a tekintete.
Uzui távozását a csatatérről egy hangyányit kibővítették, kapott extra sornyi panaszkodásokat. Talán a Kakushik is kapta egy extra megjegyzést.
Inosukéra már akkor rászóltak a mangában, hogy szálljon le az ágyról, amikor azon landol. Az animében nem.
Extra sorokat is kap Inosuke, amikor Gotou-val akar mindenáron megküzdeni a beszólása miatt.
Tamayo-san macskájának aggodalma egy kötetes extrában volt. A háttérből viszont úgy tűnik, hogy bejutott Tanjirou szobájába, és nem kintről szemlélte, mint az animében.
A mangában Gotou egy Kiyo által írt levelet olvas a kirándulása alkalmával. Az animében Aoi narrálja az eseményeket, és említi, hogy írtak neki egy levelet. Tanjirou rehabilitációjáról nem esett szó azon kívül, hogy újjáéledt 1 hét után.
A Zenitsus jelenet anime eredeti. Zenitsu nem szerepel az évadban egy későbbi, rövidke visszaemlékezésen kívül.
Inosuke kapott egy extra sort a távozásánál, miután újfent küldetésre ment.
Kiyo, Sumi, és Naho nem mondja, hogy vigyázzon magára Tanjirou és a női Kakushi a mangában. Az animében pedig a női Kakushi nem mondja, hogy Tanjirou egy kissé nehéz.
A faluba vezető út narrálva van a mangában. Az animében Tanjirou a narrátor, és az elején van pár extra sor a falu fontosságáról. Az egyszerűsített ábra és a Kakushik megjegyzései ugyanúgy benne vannak a mangában. A kivétel annyi, hogy szintén narráció beszél arról, hogy a Kakushikat boldoggá tette, hogy Tanjirou kedvesen dolgokat mondott nekik, illedelmesen megköszönte a segítségüket.
Az utolsó Kakushi, aki Tanjirou-t kísérte, kapott pár extra sort, miután a faluba értek.
A mangában Mitsuri nem a vízben mártózik, hanem a körülötte lévő sziklán ül, mielőtt feláll.
Tecchikawahara Tecchin kapott pár extra sort, de semmi igazán komolyat.
Tanjirou körbevezetése a faluban anime eredeti.
A forrás gyógyító hatásai egy kötetes extra oldalon találhatók a mangában. Az animében az idegenvezető sorolja őket.
A mangában Mitsuri kibuggyanó melleinek megvédése nem egy forgással egybekötött, akciójelenethez köthetők. Tanjirou mindössze figyelmezteti őt, miután Mitsuri leborulva előtte panaszkodni kezd. Egy kötetes extrából kiderül, hogy Gen'ya azért vette semmibe, mert zavarban volt. Aranyosnak, szépnek tartja.
Amikor vacsorázni rohant, Mitsuri teljesen mást dúdolt a mangában, nem annak kapcsán költött valamit.
A mangában nem látjuk, ahogyan Tanjirou imitálja Gen'ya hajának kinézetét egy visszaemlékezésben, ahol megtudja Sumi-chantól a nevét. Csak említi, hogy Sumi-chan elmondta neki, hogy mi a neve az oldalról borotvált fejű fiúnak.
Szintén nem látható a mangában, ahogyan Nezuko fokozatosan odakúszik Mitsurihoz. Kinéz az asztal alól, majd a következő panelen már ott csikizi Mitsuri.
Kimarad egy jelenet, illetve megváltoztatásra kerül, amiben Mitsuri ismét dúdol, énekel, de ezúttal kézen fogva Nezukóval. Az animében csak kézen fogva sétálnak, és arról beszél, hogy már megint megéhezett, de tartsák ezt titokban.
A mangában a narrátor megjegyzi, hogy mindenki ugyanúgy reagál, mint Tanjirou, amikor meghallják, hogy Mitsuri miért lett Pillér.
A sziklán meditáló Tanjirou, és a szállásán történő jelentek mind anime eredetiek. A mangában narrációval a következő reggelre ugrunk, ahol Tanjirou már a titkos fegyveren agyal, azt keresi.
A mangában Tanjirou nem hall semmit a Köd Pillér és a fiú által folytatott párbeszédből, csak gyanítja, hogy veszekednek. Az animében lévő sorok tartalmaznak elemeket a későbbi pérbeszédből, de anime eredetinek mondanám őket. Onnantól, hogy Tanjirou felismeri a Köd Pillért, kimondja a nevét, anime eredeti a többi, amit mond. Az álmában lévő alakot sem látja a távolban a mangában. Kíváncsi vagyok, hogy ezzel a változtatással mit kezdenek, hogy tüntetik el, ha eltüntetik...
----------
Az Egyes Telő Hold, és a fülbevalós fickó Tanjirou álmából különböző hangokon szólalnak meg. Amennyiben nem elterelés ez az animések részéről, nem egyezik meg a két karakter.
Tanjirou apját Tanjuurou-nak hívták. Sumiyoshi az egyik felmenője, nem az apja.
Az Opening kifejezetten tetszik. Zeneileg mindenképp príma, a képi világába szerintem több kellett volna Gen'yából. Tudom, hogy a Pilléreket tekinthetők a sztároknak, de Gen'ya sem csak egy statiszta a háttérben ebben a történetszálban.
Az évad végénél több képsor értelmet fog nyerni az animések számára. A Telő Holdak jelenetei csak rész-igazságokat tartalmaznak, a teljes repertoárjuk nem lett ellőve.
Tényleg, Tanjuurou volt az apja neve, ezt már el is felejtettem. Viszont ha abból indulunk ki, hogy Tanjirou egyik felmenője ennyire hasonlóan van ábrázolva, mint ő, akkor a fülbevalós fickó és az egyes Telő Hold is lehet bárki a családfáról, a hasonlóság nem jelent mást, mint hogy van valami köze hozzájuk.
Azt is érdekes lenne tudni, hogy Oyakata-sama mennyi idős, és milyen családi kapcsolatban áll Muzannal...
Ace-san írta:
Az 1. Telőholdnak ugyolyan lángjel van az arcán mint a naplégzéshasznalóknak. Ha nem is az első naplégzés használót de sztem valamelyik leszármazottat sikerült démonná változtatni...
Köszi az új rész fordításáért!
Az is lehet, hogy az álomban Tanjirou apjának a felmenője a naplégzés használó, mivel hasonlít az apjára, a másik férfi aki Tanjirou-ra hasonlít meg az anyja felmenője.
Vagy lehet korábban egyesült a két család, 300 év alatt elképzelhető. Az rohadt hosszú idő De az biztos hogy egyszer egyesült a két vérvonal, különben Tanjirou nem tudná használni a naplégzést. (vagy az apja)
Ugrás a fórumra: |