Én amúgy tényleg úgy érzem, hogy nem lesz hosszú már a manga, 555 fejezetre tippelek.
Nem tudom miért, nekem Augustról más asszociációim voltak. Nekem nem Hades/Precht, hanem Zero/Brain ugrik inkább be. Olyan, mintha rajta is ez az élő kapocsszerű mágia lenne (http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/489/3), és most aktiválódott volna, felébresztve egy alteregóját. Na meg Brain az új mágiák kidolgozása osztályon dolgozott, ott könnyű lett volna az összes mágiát megtanulni. És a következő fejezet címe is Zero. De valószínű, hogy ezek csak véletlen egybecsengések. Szerintem Kana és Zera viszonyával lesz kapcsolatos a cím.
Erza a nakagami páncélban konkrétan átvágott a dimenziókon - ha már szóbakerült a mágiája.
De ha már August, nekem Augustus császár ugrott be a nevéről, aki ugye Julius Caesar fogadott fia volt. Ez a Fairy Tail világában úgy jelenik meg, hogy Zeref (emperor = császár) után ő az első ember az államban. Másrészt pedig ahogy Augustus végül minden hivatalt megszerzett és így lett egyedüli uralkodó, úgy August minden mágiát ismer.
Itt pedig a baloldali hasábban eléggé furcsa dolgok történnek, és érdekes végeredményt adnak:
http://naruto-kun...Tail/489/5
1. Natsu Lucyra borul.
2. Beugrik Zeref kis koboldja, amelyik képes mágiát semlegesíteni.
3. Mest elteleportál valahova.
Nekem nagyon bejön a Hiro több síkon futó történetmesélési módszere: minden arcban, ami a jelenben játszódik, valamelyik szereplő múltjának egy részletét ismerjük meg. Kicsit durva lesz, amit írok, és könnyen lehet, hogy nem így alakulnak a dolgok, de azért legalább a párhuzamok stabilak.
Talán Irene eredetileg Zeref idejéből való. Amit mi a Fairy Tailben eddig láttunk, az tulajdonképpen a "jövő". Zeref az egész történetben a főszereplő, aki a 380-as években él és ott még javában zajlanak az események, amiről mi nem tudunk, mert az időutazással megváltozott az idő folyása.
Viszont nekem úgy tűnik, mintha ciklikus lenne a Fairy Tail világának története, de lehet, hogy csak a 400 éves időutazásos dolog miatt. Talán még a karakterek hasonlóságai és motivációi is közrejátszanak (minden korszakban van egy Heartfilia, Natsu, Acno ~ F-Rogue). Mindenesetre az az elképzelésem, hogy amikor előreküldték a sárkányölőket, akkor ezzel egy 400 éves ciklikus hurkot hoztak létre, ami miatt az addigi világ eseményei folyamatosan lejátszódnak, úgy, hogy az idősíkok alternatív világokat alakítottak ki, amelyek egybe-egybecsúsznak. Lenne néhány párhuzam, ami miatt ezt gondolom. És szerintem ezt a 12 kulcs természetes módon való egy személyhez kerülése tudná feloldani (ez lehet az, hogyha ez megtörténik, akkor a világ megváltozik) vagy talán a a Lumen Histoire is pont ezeknek a korszakoknak a leírása és az adott ciklus feloldására szolgál. A "csillagászatban" is egy-egy csillagkép egy-egy történelmi korszakot jelenít meg. Zeref is mondta, hogy számos különböző kort látott már, az emberek újra ugyanazokat a hibákat követik el, ezért újra akarja teremteni a világot (http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/340/14).
1. A Nirvánát 384-ben építették meg a háborúk megállítására, 784-ben újra feltűnik a jó és gonosz céhek közti csatában.
2. Kezdetben a sárkányok uralták a világot. A sárkányok és emberek között a háború 391-ben kezdődött, 791-ben újra kinyitották a kaput, hogy visszajöjjenek a sárkányok.
3. 390-es években Anna Heartfilia kinyította az Elsötétedés kaput, hogy 7 sárkányölőt előreküldjenek az időben, 791-ben Lucy Heartfilia (és Yukino) kulcsaival kinyitják az Elsötétedés kaput, amiből átjön 7 sárkány.
4. Van egy sárkány, aki ember volt és a többi sárkány fölé emelkedett a Sárkánykirály ünnepén Acnologiaként. 798-ban van egy ember, aki F-Rogue, sárkányölő és uralma alá akarja hajtani a sárkányokat a Mágiajátékok alatt, ami eredetileg a Sárkánykirály ünnepe, mert az ő idejében megint Acnológia uralja a világot. De ha már itt tartunk, szerintem még nem történt meg valójában se a 300-as években, se most a Sárkánykirály ünnepe, az majd meg fog történni valamikor 800 felé közeledve.
5. Érdekes, hogy a mangában a múlt felidézésekor Weislogiát látjuk (http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/301/12), ahogy embereknek sárkányölő mágiát tanít, akkoriban Acnologia az első sárkányolők között volt. F-Rogue magába szívta Sting erejét is, akit Weislogia tanított. Vajon Acnologia milyen "elemet" használ?
6. F-Rogue idejében, 798-ban, Acnologia uralta a világot, az emberiség jelentős része kipusztult. Most, 792-ben Acnologia megindította a háborút és már két sárkányölő (jó, az egyik Serena, aki lacrimával birtokolta a sárkányölő tudást) mágust meghalt (Gazille), őt pedig csak sárkányok győzhetik le.