Mostanában két kisgyerek (mégha SSJ-k is) belefér a gyengye kategóriába. XD
Azért anno Gohan önmagában erősebb volt Gotenkstől,ha vele egyszintű,vagy még nála is jóval erősebb(Goku,Vegeta) fúzionál az teljesen más kategória,pláne hogy már alapszinten mérfölekkel eősebbek,mint a Z-ben.
Az univerzum már a Z-ben is "kidobta" magából Vegettót,pedig sem Goku sem Vegeta nem volt mégcsak közel sem a mostani szintjüktől,szóval egy Potaránál is gyengébb fúziófajta nem tudom elképzelni hogy még hatásos lehetne náluk.
De most Komolyan, egyesek teljesen más sorozatot néznek?
A superben elmondták hogy a potarás fuzió max 1 óráig tart, nem örökké, csak az öreg kaioshin ezt nem tudta. a táncos fúzió lényege az, hogy egy erőszinten egyesüljenek, szóval egy ssb gogeta nem kicsit lenne erős, csak ugye vegita makacs, meg egy potara fúzió kb 2 másodperc, a táncra meg eléggé oda kell figyelni, nehogy egy Veku legyen a vége.
Goten meg trunks gyenge kategória? Azért ne felejtsük már el hogy ők is félvérek, szóval pár nap edzéssel simán ütnék a tornán résztvevő harcosok 70%át. Egyedül a tapasztalatlanságuk a hátrány, meg ugye gokuék nem akarják hogy már ilyen hamar a harcnak éljenek, mikor arra még ott vannak ők.
Most amit írtál ez alapján fogalmazódott meg, hogy a tapasztalat hiánya miatt nem viszik a gyerekeket, erre Goku, Vegita, C17, C18 és Freeza mennek a saját fejük után, tesznek a csapatra, pont mint a gyerekek.
Jó, értem én hogy főleg harci tapasztalatra értették, de azért a felnőttek sem viselkednek valami felelősségteljesen, amikor az univerzum pusztulása a tét.
Nagyon érdekelne, hogy a mangában hogy lesz feldolgozva ez a része.
Mostanában két kisgyerek (mégha SSJ-k is) belefér a gyengye kategóriába. XD
Azért anno Gohan önmagában erősebb volt Gotenkstől,ha vele egyszintű,vagy még nála is jóval erősebb(Goku,Vegeta) fúzionál az teljesen más kategória,pláne hogy már alapszinten mérfölekkel eősebbek,mint a Z-ben.
Az univerzum már a Z-ben is "kidobta" magából Vegettót,pedig sem Goku sem Vegeta nem volt mégcsak közel sem a mostani szintjüktől,szóval egy Potaránál is gyengébb fúziófajta nem tudom elképzelni hogy még hatásos lehetne náluk.
De most Komolyan, egyesek teljesen más sorozatot néznek?
A superben elmondták hogy a potarás fuzió max 1 óráig tart, nem örökké, csak az öreg kaioshin ezt nem tudta. a táncos fúzió lényege az, hogy egy erőszinten egyesüljenek, szóval egy ssb gogeta nem kicsit lenne erős, csak ugye vegita makacs, meg egy potara fúzió kb 2 másodperc, a táncra meg eléggé oda kell figyelni, nehogy egy Veku legyen a vége.
Goten meg trunks gyenge kategória? Azért ne felejtsük már el hogy ők is félvérek, szóval pár nap edzéssel simán ütnék a tornán résztvevő harcosok 70%át. Egyedül a tapasztalatlanságuk a hátrány, meg ugye gokuék nem akarják hogy már ilyen hamar a harcnak éljenek, mikor arra még ott vannak ők.
Egyetértek veled. Azt se felejtsük el, hogy Goku most egyértelműen erősebb, mint Vegeta. A táncos fúzióhoz össze kellene hangolni az erejüket, ami pár percet mindenképp igénybe venni és az is benne van a pakliban, hogy nem sikerül nekik elsőre.
Most amit írtál ez alapján fogalmazódott meg, hogy a tapasztalat hiánya miatt nem viszik a gyerekeket, erre Goku, Vegita, C17, C18 és Freeza mennek a saját fejük után, tesznek a csapatra, pont mint a gyerekek.
Jó, értem én hogy főleg harci tapasztalatra értették, de azért a felnőttek sem viselkednek valami felelősségteljesen, amikor az univerzum pusztulása a tét.
Vegeta és Goku tisztavérű saiyen-ek. Mint ahogy Vegeta említette, ők nem törekednek létszámfölényre a harcban.
Nemtudom mennyire vetted/vettétek észre, de a superben senki sem a tipikus "hős" figura.
Goku a harcon kívűl semmivel sem törődik, az egész univerzumot odadobná hogy egy jiren szintű harcossal küzdhessen( meg is tette) szemrebbenés nélkül hazudik, nem érdekli szinte semmi sem. Erre meg rátesz egy lapáttal amit c17nek mondott: nem érdekelt soha a föld, csak erős ellenfelekkel akartam harcolni... Szép.
Vegita ugye meg vegita mondjuk talán az ő családcentrikussága a legpozitívabb jellemváltozás a superben, de folyton háttérbe van szorítva, mostanában meg pláne.
Gohan okos és erős, de csak most tudta felhozni magát egy normális szintre, ráadásul a nagyképűsége miatt veszített buu ellen?WTF.
A tornán remélem odateszi magát.
Piccolo az egyetlen akire nem lehet sok negatívat mondani, logikusan gondolkodik, folyton fejleszti önmagát, mégis van szociális élete(Pan nevelése).
Azért nem kerül az percekbe hogy egy szintre hangolják az erejüket. Vegita megmutatja mit tud Goku meg annyira kapcsol. Az ő erejükkel és tapasztalatukkal ez semmiség. Csak hát mikor fog Vegita táncikolni?
Amúgy Goku se lenne sokkal erősebb Vegitánál ssjb-ben csak ö még ráteszi a kaitó kent is. Viszont ssjb-ben hasonlóak.
A gyerkek tényleg tapasztalatlanok harcban ez tény. Viszont a csapatmunkáról annyit hogy Gokuék lehet külön harcolnak viszont ők erőben nem a gyerekek szintje állnak. Megfelelő erővel és tapasztalattal már lehet önfejűbb az ember. Igaz én pl nem igen tudom hogy C18-nak honnan van akkora harci tapasztalata. Mert hogy rendes küzdelme még nem igen volt. Max Krilinnek való edzések és a gyerekekkel való torna. De csak ennyi!? C17-nek meg annyi amikor Piccolóval harcolt? Vadorzók semmire nem jók nem hogy edzésre és tapasztalatszerzésre.
Dragon Ball epizód még nem volt ennyire ijesztő.
Láttunk már bolygókat robbantani, láttuk már hogy valaki környezeti károk nélkül kiirtotta egy bolygó "teljes" lakosságát. S láttuk már ahogy Zénó elpusztít egy egész univerzumot. Csakhogy akkor ott volt. Most meg bárhol bármit vagy bárkit közvetlen kontaktus nélkül. S ehhez még hozzá jön az ártatlan természete.
Tök jó poén forrás volt ahogy Birsalma és Csámpás fosnak tőle, de ezek után teljesen érthető.
Az az angyal meg gyanús nekem. Mintha arra játszott volna, hogy az univerzuma elpusztuljon?
A főpap mosolya is elég pszichopata jellegű.
Előfordulhat, hogy néhány angyal már elve eltervezte, hogy mely univerzumok fognak mindenképpen kiesni?
Van egy olyan érzésem, hogy itt az angyalok egy csoportja által lázadás készül Zénó ellen.
Zénó a mindenség ura és hatalma a birodalmában korlátlan. Ám mi van, ha az uralkodó csak annyira erős, mint a birodalma? Szóval mi van, ha úgymond azzal, hogy elpusztul egy univerzum, azzal Zénó hatalma csökken.
S így, hogy ketten van, talán már elve megoszlik a hatalma önmaga közt.
Láttunk már bolygókat robbantani, láttuk már hogy valaki környezeti károk nélkül kiirtotta egy bolygó "teljes" lakosságát. S láttuk már ahogy Zénó elpusztít egy egész univerzumot. Csakhogy akkor ott volt. Most meg bárhol bármit vagy bárkit közvetlen kontaktus nélkül. S ehhez még hozzá jön az ártatlan természete.
Tök jó poén forrás volt ahogy Birsalma és Csámpás fosnak tőle, de ezek után teljesen érthető.
Az az angyal meg gyanús nekem. Mintha arra játszott volna, hogy az univerzuma elpusztuljon?
Előfordulhat, hogy néhány angyal már elve eltervezte, hogy mely univerzumok fognak mindenképpen kiesni?
Van egy olyan érzésem, hogy itt az angyalok egy csoportja által lázadás készül Zénó ellen.
Zénó a mindenség ura és hatalma a birodalmában korlátlan. Ám mi van, ha az uralkodó csak annyira erős, mint a birodalma? Szóval mi van, ha úgymond azzal, hogy elpusztul egy univerzum, azzal Zénó hatalma csökken.
Tetszik az elképzelés, és örülnék is neki, ha valami e féle logikai csavart behoznának. De szerintem a DB még mindig első sorban gyerekeknek készül, szóval kétlem, hogy ennyire felnőtt gondolkodásmóddal közelítenék meg a témát. :/ Bár abban egyre biztosabb vagyok, hogy a két Zeno legyenek is bármilyen erősek, a Főpap manipulálja őket.
"A túl sok fantázia elveszti a valóságot, a túl sok remény üresnek tűnhet."
Amilyen lassú volt a rész eleje, annyira beindult a második felére.
Látszik, hogy azért számít a csapat munka is valamennyire, hiába voltak sokkal gyengébbek az U9 harcosok, valamennyire tudták magukat tartani
Aminek legjobban örültem ,az a Vegita akció, nagyon régen lehetett már látni Vegitát küzdeni, nagyon tetszett. A végén, amikor farkasokat lelökték, az gyönyörűen volt meganimálva.
Az arc elején voltak ilyen teóriák ,hogy a Grand Priest gonosz és ő áll a dolgok mögött, aztán ez a teória elült, nem is gondoltam már ezzel kapcsolatban semmire, de a mai rész után már megint gyanús. Az angyal arcát sem mutatták véletlen, lesz még ebből valami.
Akció terén sokkal jobb volt, mint az előző rész és a következő is jónak tűnik. Végre a többiek is kapnak egy kis rivaldafényt.
A farkasokért kár
Amilyen lassú volt a rész eleje, annyira beindult a második felére.
Látszik, hogy azért számít a csapat munka is valamennyire, hiába voltak sokkal gyengébbek az U9 harcosok, valamennyire tudták magukat tartani
Aminek legjobban örültem ,az a Vegita akció, nagyon régen lehetett már látni Vegitát küzdeni, nagyon tetszett. A végén, amikor farkasokat lelökték, az gyönyörűen volt meganimálva.
Az arc elején voltak ilyen teóriák ,hogy a Grand Priest gonosz és ő áll a dolgok mögött, aztán ez a teória elült, nem is gondoltam már ezzel kapcsolatban semmire, de a mai rész után már megint gyanús. Az angyal arcát sem mutatták véletlen, lesz még ebből valami.
Akció terén sokkal jobb volt, mint az előző rész és a következő is jónak tűnik. Végre a többiek is kapnak egy kis rivaldafényt.
A farkasokért kár
A rész legelején Dermesztő belépője volt a legjobb haha. A rész zseniális volt, bár a vége elég morbidra sikerült. Ez a főpapos teóriát én is adom. A 9-es univerzum angyala eléggé paraszt, hogy kiröhögi őket, miközben vélhetőleg pár millió éve a társa volt Sidrának.
A végén egy jól esett látni egy nosztalgia Vegetto final kamehamehat. Az animálása az ugyanaz volt.
Amennyire elképzelhetőnek tűnik mostanára az adott univerzum pusztulása, most annyira bizarr és felfoghatatlan is. Csak egy marad életben... ha minden a rendeltetés szerint halad tovább (esetleges csavar/lázadás nélkül)
Emigy a főpapos teória az megmaradt mint fő gonosz,csak ugye közben jöttek az új karakterok és ahogy haladt a db úgy foglalkozunk más személyekkel,és kb sokan egyett értetek azzal,h a főpap rosszban sántikál. Emigy nekem is bejön az elképzelésed Shiro,remélem valami hassonló fog kisülni.
Emigy a főpapos teória az megmaradt mint fő gonosz,csak ugye közben jöttek az új karakterok és ahogy haladt a db úgy foglalkozunk más személyekkel,és kb sokan egyett értetek azzal,h a főpap rosszban sántikál. Emigy nekem is bejön az elképzelésed Shiro,remélem valami hassonló fog kisülni.
Információ hiányában nem mondhatjuk ki nyíltan, h "gonosz" lenne.
Ha igaz is Shiro elképzelése, lehet meg van rá az oka (uk, ha Angyalokat is nézzük).
Előbb utóbb kiderül kinek mi a motivációja.
Jelenleg úgy látom, ha ellenfél lenne belőle, nem a szokványos, legyőzni való gonoszról beszélnék.
A gond az (jelenleg persze), h iszonyat keveset tudunk mind az angyalokról, Zeno ról, ill. akár a testőreikről....
Más: Mojito nak nem kellett volna eltűnnie/inaktiválódnia? Vagy majd a köv rész elején láthatjuk...
Shiro. Értem az elméletedet és fel is teszek egy érvet ez ellen. Azt mondod, hogy Zeno hatalma csökkenne az univerzumok csökkenésével. Miért? Zenoról eddig azt tudjuk, hogy alapjában olyan szinten erős, hogy senki nem ér a közelébe. Hiába lenne 50 univerzum uralkodója vagy 1 darabé, akkor is ugyanolyan veszettül erős. Kettő pedig még jobban.
Ráadásul ott van mellette a két testőre, akik biztos benne lehetnek a Whis által említett szűk top5-ös elitben, amiben a főpap is benne van.
Egyszóval tiszta erővel semmire sem megy Zenoék ellen, sokkal inkább a manipulálással. Tudja ő, hogy erőben nem győzheti le, de az eszével igen.
1. Vagy egymás ellen fordítja a két Zenot. Ezt nem tartom esélyesnek, mert ez a két Zeno tökéletesen egy hullámhosszon vannak, jól elszórakoznak, eljátszanak. Nem tudom mivel lehetne őket egymás ellen fordítani. Van a mondás, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában, de hát ezek gyerekek és nem felnőttek. Nem fognak hatalmi harcot folytatni, mert azt se tudják mi az.
2. Valamilyen technikával elzárja vagy eltünteti őket. Könnyen manipulálhatja őket és elzárhatja őket egy olyan világba ahonnan nincs visszaút. Például Trunks elpusztult univerzumába. Ő lesz a cukrosbácsi aki becsalja az ártatlan gyerekeket a kalitkába, ők gyanútlanul belesétálnak és el is zárta őket.
Egyesítve 2017.07.09 10:08:33:
És még egy dolog Shiro. Ez az elmélet önmagában megbukott a jövőbeli Zenonál. Ő Trunks idejében mindent elpusztított, mégis él, virul és ugyanolyan erős.
Szerkesztette: laszlo222 - 2017.07.09. 10:08
Más: Mojito nak nem kellett volna eltűnnie/inaktiválódnia? Vagy majd a köv rész elején láthatjuk...
Szerintem ez az inaktiválódás csak annyit tesz, hogy nem kell ott lennie a pusztítás istene mellett, gondolom majd ha a tornának vége lesz, akkor elkerül valami helyre, ahol az angyalok vannak.
Most Mojiton gondolkodom. Lehet csak azért mosolygott, mert elege volt már a 9. univerzumból, de lehet hogy tényleg valami nagyobb dolog áll a háttérben. Majd ha egy következő univerzum is elpusztul, akkor az ottani angyal reakciójából többet is leszűrhetünk.