A tegnapi nap folyamán teljesen véletlenül elkezdtem azon gondolkodni, hogy Aizen mégis hogy a francba volt képes Yhwach időérzékét megzavarni a történetív elején, miközben el van zárva a Muken-ben és még a kardja sincs nála, sőt a legjobb emlékeim szerint az Ichigo elleni harcában végleg eltűnt. Én évekig abban a tudatban voltam, hogy a Hogyoku-val való egyesülése során egy ponton elveszítette a Zanpakuto képességét, ez volt az az ár, amit be kellett fizetnie egy felsőbbrendű erőért cserébe. Mindenesetre elkezdtem kutatni a dolgok után, és kiderült, hogy sose veszítette el Kyoka Suigetsu képességét, ráadásul a hivatalos álláspont ez ügyben, hogy Aizen és a kardja tulajdonképpen eggyé váltak vagy valami ilyesmi. A lényeg, hogy nem szükséges a kard fizikai jelenléte, mert képes anélkül is manifesztálni a képességét a lélekereje által.
Számomra ez szomorú felfedése volt a dolgoknak, ugyanis innentől kezdve át kell értékelnem az egész Aizen körüli történétszálat, pedig alapvetően nem sok problémám volt vele.
Kubo tényleg képes volt az egyetlen gyengeségét is eltörölni Aizen-nek?
Mondjuk be kell vallanom, ez egy különlegesség, hiszen ő az első fő gonosz, aki nem csak nem halt bele a bukásába, de még sokkal erősebben is jött ki belőle.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.