Dabi nem szerepel sokat, de amikor szerephez jut, akkor általában odabök valamit Shoutónak vagy Endeavornak. Az első alkalom, ami megszülte az elméletet a 82. fejezetben volt. Sokat kellett várni a megerősítésig, túl sokat. Ha a sztori nem fújta volna ezt fel, akkor legalább az olvasóknak már megerősítették volna a kilétét. Hawks ellen említettem, hogy fejve van ez a dolog, nevetséges volt az a cenzúra. A felfedése egyúttal Endeavor mocskát is felfedte, de ettől még nem volt ez egy eget rengető pillanat, egy akkora csavar, amire érdemes volt eddig várni. Pedig Horikoshi szerintem egyértelműen erre játszott, hogy itt és most leesik majd az olvasók álla. Máskülönben nem szánt volna erre ilyen módon egy fejezetet.
A Tobi rejtély számomra megölte a mangát. Ha ezen túlteszem magam, akkor a nevetséges rajongói poénkodás érvényesült, hogy a megoldás végig az "ObiTobito" szójátékban volt. Miért nem lehetett Béla az alteregójának a neve?
Gerigo írta:
Dabi ezzel olyat tett amire se All for One, se Shigaraki nem volt képes: Elpusztította a hősökbe vetett hitet.
Ez még mindig csak egy lehetséges irányvonal, nem tény. Ilyenkor szokták a szerzők azt csinálni, hogy a társadalomnak hirtelen csőlátása lesz. Ha Horikoshi ki akarja vívni az elismerésemet, nem játssza el, hogy Endeavor múltja miatt rühellni kezdik a hősöket, lemondanak róluk. Ugyanaz a mocsokházi mentette meg az embereket több ízben is.
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."