Ezt nem tudom gman. A kung fuk közül csak a wing tsunt ismerem rendesen. A többi, ami Magyarországra került, olcsó másolata az eredetinek. Én is nézem a Bakit. Hosszú idő óta a legjobb anime.
Duma topic 14
A magyar nép asszimilálásának lehetőségéről pedig én elsősorban a cigányságra asszociálok. Nem asszimilálódtak, mert minden tekintetben mások. A magyarok pláne Európa egyik legtasszistább népe. Én amúgy két felsőoktatási intézményhez kötődöm, egyikben sem láttam meg négert és arabot. Biztos volt pár ilyen példa, amit írsz, de kétlem, hogy reprezentatív erejű lenne. kb. Annyi lehet, mint a cigany- magyar vegyes házasság. Vagyis elhanyagolható.
Mondjuk múltkor a 444 megosztott nagy szomorúan egy cikket, hogy Európában a magyarok számára a legfontosabb a bevándorló bőrszíne, lolo. Bár ez lehet csak az utóbbi propaganda miatt alakult így. Meg még mindig sokkal jobban tartanak a cigányoktól, mint a muszlimoktól, pedig azoknak nincs olyan erőteljes és veszélyes identitása.
Perzsák is elarabosodtak etnikailag, mert sokat keveredett ott már mindenki mindennel, de kulturálisan nagyon ragaszkodnak az identitásukhoz.
Egyébként igen, ismerek olyan csajt. Van olyan, aki eleve csak külföldi pasikra hajt. Elég szánalmas, de azért a magyarok még így is nagyon elzárkóznak a külföldiektől. Viszont volt egyetemisták mondták, hogy az ő idejükben sokkal durvább volt a szegregáció, szóval nagyon sokat lazult a "rendszer".
Még most stabil. De jellemzően kisebbségi komplexusos, mint a berberek, akik azért lemondtak az identitásukról, mert az arabok magasabb kasztként léteztek a kalifátusban.
Kérdés, a magyarok mennyire ilyenek (szerintem nagyon). Egy kalifátuban, ahol az arab lét a legmagasabb státusz, a lelkét is eladná a sok önbecsülésben és büszkeségben tobzódó nő egy arab pasiért... csupán a státusz miatt, ami azzal jár. Vicc, hogy pl. szerintem még Franciaországban sem olyan sikeresek az olyan könyvek, mint az Arab (keress rá), vagy a Szulejmán. Ez is sokat elmond.
Jó, mostanság pesszimista vagyok.
Meg az ilyen stabilitás könnyen meging, ha nincs reális gátja a keveredésnek. És egyértelmű, hogy ennek az egyetlen megfelelő gátja a vallás lehet (ahogy kétezer éve az is a közel-keleten).
Felvenni a vallást nagyon más, mint hinni benne. Felveheted azért, mert egyszerűbb az életed, ha nem másodrendű állampolgárként kezelnek és néznek rád sandán. Felveheted, hogy ne kelljen fizetned a jizyát, vagy felveheted akár családi okok miatt is. Meg persze meg is téríthetek, ami persze hülyeségnek hangzik, de hát látjuk, hogy nők meg tinik szöknek ki Szíriába ISIS feleségnek/harcosnak
Csak az ilyen ellenállások jellemzően egy nemzedékig tartanak, és az alapítók után elhalnak. Mert a te gyerekeid már azt fogják mondani, hogy "én is muszlim vagyok, ők is, miért küzdjek ellenük?". Számukra sokkal kevésbé lesz értelmes a küzdelem. Oszmán birodalomnak sincs egy értelmes török hadvezére se. Az összes nagy hadvezér leigázott bizánci görög fia, vagy rabszolgaságba adott keresztény volt. (Az egyik legsikeresebb oszmán hadvezér a bizánci herceg volt, akit kisgyerekként fogtak el, és császár lett volna belőle, ha nem jönnek a törökök. Nagy rejtély számomra, ő hogy ideologizálta ezt meg később magában, olyannyira hogy a keresztények nagy ellensége lett.) De amint hatalomra jutnak, az átlagembernek már nem érdeke a változtatás, mert az ideológia csak keveseknek fontosabb a jólétnél.
Azzal viszont egyetértek, hogy egy ilyet csak úgy lehet elpusztítani, ha belülről szétrágod. A zsidók háromezer éve ezt csinálják mindennel. Nagy sikerrel.
Hol beszéltem itt feloldódásról? Pont az a lényeg, hogy először felveszik kényelemből, aztán pár generációval később már bebetonozódik a rendszer. Nem kell ahhoz senkiben hinni, hogy kalifátus legyen.
Most megpróbáltam elképzelni azt, hogy a zsidók "belülről bomlasztják" Palesztinát, és hát. Nincs előttem a dolog. Nem véletlen húzták ki eddig
Ugrás a fórumra: |