Imperator
Zseniális teknős tanítványa

Ez a szinkrontéma egész érdekes, és bocsi az offért, bár félig-meddig ugye témához is tartozik. Lippai művész úr előtt le a kalappal, hogy huszonakárhány év után is elvállalja Goku-t, rengeteget köszönhetnek neki a hazai rajongók, hiszen fantasztikus munkát végzett. Nekem az ő hangja jelenti az igazi Gokut, egyszerűen tökéletes párosítás, mást nem is tudnék elképzelni.
De tegyük hozzá, hogy a szinkron helyzete nálunk már nem olyan jó mint régen, a színészeket alulfizetik, naponta akár több sorozatot is szinkronizálnak, aztán még járnak fellépni is, ilyen szempontból le vannak terhelve. Lippai megmondta, hogy anyagi biztonságot jelent, nem értem ez miért lenne probléma, ti sem ingyen dolgoztok, én se vállalnék el olyan munkát, ami rosszul fizet, csak ha már nagyon rá lennék kényszerülve.
Az meg hogy nem emlékszik pontosan a sorozatra, az miért lenne probléma? Nekünk könnyű, mert mi nézők, rajongók vagyunk, minket érdekel, utánajárunk, belemászunk a témába, logikus hogy megmaradnak nekünk ezek az infók. Gondolom Lippainak sem az a szórakozása, hogy emlékezteti magát hogy mit dolgozott fél éve, egy éve, tíz éve, mert az ő munkája nem követeli meg hogy emlékezzen rá. Egyszer leszinkronizálja, onnantól fogva neki azzal semmi dolga, el is lehet felejteni, a kutyát nem érdekli, nem kérik utána számon hogy mit csinált. Egyébként megkérdezel bármelyik szinkronszínészt, nagy részük nem tudná rögtön megmondani mit dolgoztak, ha nem emlékezteted őket.