Egyébként a halandói szint sorrendje a négyek közt: 1-es univerzum, 12-es univerzum, 5-ös és végül a 8-as. Ergo a Pusztítás istenek közt a kis szőrmók a sapkával végzi a legjobban a dolgát, míg a rókafejű csak a negyedik.
Dragon Ball Super anime (Tilos a spoiler!)
Na ez jó kérdés, hogy hogyan érezték meg Vegita Ki-jét. Nem lehet, hogy valahogy az erejének a lökéshullámát érezték meg, ahogyan kitört?
Tuti, hogy nem véletlen hagyták ki azt a 4 univerzumot, lesz még velük valami később. Ha nagyon a klisé szerint mennek, akkor majd egy másik a torna az 5 legerősebb univerzum között.
Sokan arra gondoltok, hogy több millió harcossal van több a kivétel 4 univerzumban. Közben én úgy látom, hogy nüanszokon múlhat. Azt gondolom, hogy az átlag feletti harcosok olyan ritkák a DB univerzumokban, mint a valóságban a rajtunk kívüli élet az univerzumban. Ehhez tudom hasonlítani. Ki is fejtem, miért.
A mi univerzumunk az utolsó előtti a sorban. Miért? ( A teljesség igénye nélkül, mielőtt valaki elkezd ugatni a pontos számokkal )
Yamcha, Rosi, Krilin, Tensin, Trunks, Piccolo, Goten, C17, C18, Buu, Gohan, Vegita, Goku, Dermesztő ....
Durván 15-20 harcos az aki átlagon felüli az egész univerzumban. (Tudom, hogy az univerzum hatalmas, de jelenleg a 7-esben ez a 15-20 átlagon felüli harcos van bemutatva. )
Ugyanakkor Dermesztőnek volt egy több száz fős hadserege, plusz a csillagharcos faj is bőven számlált néhány tagot. Amire ki akarok lyukadni, az az, hogy simán lehet, hogy a Z kezdetekor a 7-es univerzum simán benne lett volna abban a szűk elitben. Azonban bizonyos okok miatt kipusztult egy harcos faj, plusz Dermesztőnek az átlagon felüli hadserege.
Ezzel együtt lehet volna 1000 átlagon felüli harcos, amivel simán vezethetne a 7-es univerzum, de jelenleg csak 15-20 van, ami tök utolsó előtti.
És miért az utolsó Törpapa univerzuma? Mert ott a Farkasokon kívül (jelen állás szerint) nincsenek átlagon felüli harcosok, akár Krilin szintűek se. Ezért full utolsó.
Ezért is tippelem a 10-es univerzumot alulról a 3.nak, mert ott a protein faszikon kívül se nagyon van harcos. Ugyanakkor ne bonyolítsuk tovább értékekkel, mert Goku és Vegita azért durván felhúzza az átlagot. Mondanom sem kell, miért.
Coelho, igen lehetne itt még sorolni, de a teljesség igénye nélküli ez a lista. Azonban a lényeg átmegy. Dermesztő hadserege és a csillagharcos faj pusztulása durván lehúzta az átlagot. Ha nagyon bele akarom magyarázni, Beerus is utalhatott erre amikor mondta Gokunak, hogy Dermesztőnek is voltak jó harcosai, csak elpusztítottátok. Nem erre utalt főként, de erre is lehet következtetni.
Hát nem csak te. De sajnos olyan már biztos nem lesz mint a Z-ben. Valószínűleg azóta azért változatak a sugárzással kapcsolatos szabályok is Japánban. Az se egy jó ötlet, hogy reggel 9-kor kezdődik, plussz nagyon látszik néha, hogy ez már nem ilyen 16-17 -vagy valamivel több- éveseknek készül, hanem inkább fiatal korosztálynak.
Amúgy azt honnan veszik egyesek, hogy a halandói szint az erőről és a harcosokról szól? Mert amit eddig tudunk erről a számról, az nem ezt támasztja alá. Sokkal inkább valamiféle szellemi, kulturális fejlettségről lehet szó. Ha ez az erőről szólna, Beerus nem mondta volna Gokunak, hogy lehúzza a 7-es átlagát, és Goku nem azt felelte volna rá, hogy Gohan ellensúlyozza őt. Azt tudjuk még erről, hogy megmutatja az istenek munkájának színvonalát. Ami valószínűleg arról szól, hogy egy szellemileg milyen magas szintű univerzumot tudnak létrehozni.
Imperator98 írta:
Amúgy azt honnan veszik egyesek, hogy a halandói szint az erőről és a harcosokról szól? Mert amit eddig tudunk erről a számról, az nem ezt támasztja alá. Sokkal inkább valamiféle szellemi, kulturális fejlettségről lehet szó. Ha ez az erőről szólna, Beerus nem mondta volna Gokunak, hogy lehúzza a 7-es átlagát, és Goku nem azt felelte volna rá, hogy Gohan ellensúlyozza őt. Azt tudjuk még erről, hogy megmutatja az istenek munkájának színvonalát. Ami valószínűleg arról szól, hogy egy szellemileg milyen magas szintű univerzumot tudnak létrehozni.
peterk írta:
Különben Tournament of Power helyett, Tournament of Mind lenne a verseny neveEz Dragon Ball, itt minden arról szól, hogy ki milyen erős
Ez amúgy tényleg harci verseny, nem fejtörő és tudás vetélkedő. Nem hiszem hogy ha erőről van szó az észt jelent. Szóval most ha tényleg az érsz miatt olyan alacsony az átlag akkor miért harc dönti el melyik élje túl. Ez tényleg az erőről szól. Ezért is erő torna (bajnokság) a neve.
Nagyon jó lenne ez a Friezás dolog, ha kb a Z korában készült volna, én is félek, hogy a sok cenzúra miatt nem fog annyira ütni, de azért érdekel hogy fogják kivitelezni.
ERő tornája a neve, viszont többször is kihangsúlyozták, hogy ide ész is kell. Valaki nagyon jól összefoglalta, hogy nem csak a gyengébb harcosoknak kell nagyon oda figyelni, hanem az erőseknek is.
A gyengéknek azért, hogy a trükkökkel/technikákkal túléljék, az erőseknek meg pont azért, hogy ne hogy véletlen megöljenek valakit, mert akkor kizárással jár.
Pl. ha Goku dobna egy Genki Damat, akkor lehet a fél küzdőteret kiirtaná, viszont akkor az egész 7. univerzum kiesne, mert nem szabad ölni.
Szerintem az a halandói szint olyasmi lehet, mind a Kardasev-skála, vagy hasonló. Esetleg összesítik a halandók szintjét bizonyos szempontok szerint. De az átlagos harci szint szerintem sántít. Igaz, hogy ez az Erő Tornája, de mi értelme lenne egy bajnokságon az átlagos erőszintnek? Összegyűjt egy univerzum tíz jó harcost, akik verik a többieket, de ettől még a halandói átlag alacsonyabb. Szerintem szimplán arról van szó, hogy Zenoh szórakozni akar, hiszen csak egy kisgyerek szintjén van, és ez érdekesebb, mint bármilyen más teszt. Plusz akkor még mindig nem értem, hogy miért Goku húzza le Beerus szerint a skálát, és miért a nála gyengébb, de éles eszű Gohan javít az átlagon? Plusz Whis is megjegyezte, hogy a Saiya-jinek hülye szokása, hogy az értéket az erőben nézik. Tehát nem biztos, hogy az istenek is ez alapján válogatnak.
Ugrás a fórumra: |