Ahhh öregem, a szívem! Még mindig zseni ez a sorozat hétről hétre! Az animációról nem is beszélve! Köszönöm a munkátokat!
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Nem lehet tudni. Inosukenek úgy tűnik átszúrták a szívét plusz megmérgezték de Tanjirou nem látta pontosan... Zenitsut valószínűleg elkapta a támadás ami elől előkte Tanjirout... Tengennek pedig úgy tűnik vége van.
Vajon képes lesz Tanjirou egyedül legyőzni a két ellenséget? Maradjatok velünk és kiderül a következő epizódban.
Köszönöm a fordítást!
Szerintem mindent elmond a részről, hogy 10 ponton áll az IMDB-n! Egyszerűen katartikus volt!!! Pedig azt hittem az Akaza vs Rengokut nem fogják tudni az anime vége előtt felülmúlni, de sikerült! Nagyon jó, hogy az endinget kvázi kihagyták, így a vége még drámaibb volt!
Szerintem jövő héten a hosszabb évadszáró részben (elvileg 45 perces lesz, az évednyitóból kiindúlva, amit 1 órásnak hírdettek kb 30-32 perccel lehet számolni) már nem lesz opening és ending se, majd a rész végén, ahogy az első évadnál csinálták háttérként beadják az opening zenéjét. De azon se lepődnék meg ha esetleg az első évad dalát választanák Lisától (Gurenge), hiszen az már a sorozat védjegyévé vált.
Lehet találgatni, lesni a híreket a héten kiket castingoltak a belépő új karakterek hangjainak (aki nem olvasta a mangát, maradjunk annyiban igen lényeges elemek sorakoznak fel, akik meghatározóak lesznek a továbbiakban). Így a végére már Gyyutartot is egészen megszoktam, remélem a többivel se lőnek mellé!
Azt a büdös kurva életbe! MI VOLT EZ A RÉSZ? MII VOLT EZ A RÉSZ?!!!! ATYAÚRISTEN!! Amikor a mangát olvastam valahogy így képzeltem el ezt a harcot de az anime még azt is felülmúlta!!! Kicsit fura volt, hogy Uzui elemzése nem lett megmagyarázva hogy micsoda de nem is illett volna abba az adrenalinrohamba! ÚRisten nem találok szavakat, a zene az ANIMÁCIÓ te jó ég! Ez....ez.....atyaúristen.....már értem miért kellett ennyit várni erre az évadra. Ha az ezutáni történetszálak is ilyenek lesznek szét fog robbanni az internet!
ez az újévad mindent, de tényleg minden felülmúl ami a rajzfilmes harcok megjelenítését illeti...körbepisálja az összes Dragon Ballt, Narutot, de még a Boku no Hero Academiát is, ami a harcok felépítését illeti, meganimálását tekintve...tényleg már csak a következő évadot várom így, hogy végigolvastam a mangát különösen nagy pacsi nekik, hogy nem csinálják azt, amit más alkotók, hogy bizonyos jelenetek már-már óvodás rajzolásra vannak butítva a budget meg az időhiány miatt (lásd Shippuuden rengeteg résznél pl.), itt elképesztően gyorsan vannak a 2-3D-s animációk variálva az harcok összevágásánál is, és egy pillanatig sincs hiányérzete az embernek, egyszerűen zseniális!
Úristen micsoda epizód volt...
AZ ÁLLAMAT LETÉPTÉK. Legtöbbször az a baj hogy a készítők nem tudják úgy vissza adni az élményeket ahogy mangában.
Itt nem csak vissza adták, hanem felülmúlták. Egyszerűen grandiózus volt. Ha ezt a színvonalat tartani fogják, akkor az univerzum legjobb sorozata lessz.
MÁR MOST IS AZ
Hálásan köszönöm amiért elhoztátok ezt az epizódot. Amiért lefordítottátok, mindent.
2 fejezet és 14 oldal lett feldolgozva az évad utolsó előtti részében.
A mangában elsötétül minden Tanjirou számára, amikor az esése közben elnézést kér mindenkitől. Az animében látjuk, ahogyan földet ér, és lehunyja a szemeit.
Miután magához tér, a mangában csak az álmát illetően és a hollétét illetően tesz megjegyzést. Gyuutarou rögtön megszólítja utána. Az animében lángokban áll a negyed, tudomásul veszi a károkat, aggódik az emberek épsége miatt, Nezuko miatt, és igyekszik még tenni valamit.
A mangában Tanjirou nem nevezi nevén Nezukót, csak megerősíti Gyuutarou előtt, hogy a húga látszik ki a dobozból.
Gyuutarou nem mondja a mangában, hogy "Megbízhatónak kell lenned ezzel a kezeddel itt.", amikor eltöri Tanjirou ujjait.
A legnagyobb eltérés a mangához képest Tanjirou elszaladása. Tartalmaz a jelenet manga dialógust, de Gyuutarou komótos üldözése, Tanjirou további kínzása mind anime eredeti jelenet. A mangában a kunait akkor kapta Tanjirou, amikor az előző részben Zenitsu és Inosuke csatlakozott hozzá és Hinatsuruhoz. 14:18 után sunyiban adta volna át neki Hinatsuru a manga paneljeihez viszonyítva.
A manga csak a Daki általi "Bátyó!"-t tartalmazza, miután Tanjirou lesújtott Gyuutarou nyakára. Nincs Nezukós kikacsintás a mangában.
Továbbá Tanjirou monológja nem tartalmazza azt a részt a mangában, hogy "Szerencsés vagyok, hogy ember maradhattam, de egy olyan jövő is létre jöhetett volna, amiben mindketten démonok vagyunk.".
Daki a mangában gondolatban szól csak Zenitsuhoz, és véleményezi az eddigi mozdulatait az Isteni Sbesség előtt. Az animében ténylegesen kinyitja a száját.
Uzui kottája narrációs oldalt kapott a mangában: "A kotta Uzui Tengen egyedi harci formulája. Az analízis rengeteg időt igényel, de meg tudja érteni az ellenség szokásait, vakfoltjait, a támadó mozdulataiknak az olvasásával, átalakítva hangokká őket. Csakúgy, mint egy dal ütemét érzékelni, ha valaki megtámadja a hangban lévő rést, be tud vinni egy találatot. Azonban mivel a méreg a testében árad, a legtöbb, amit tehet az az ellenség támadásainak kezelése. A fejére nem támadhat. Szóval, akinek meg kell ezt tenni, az Tanjirou."
Több anime eredeti dialógus is van a jelenetnél. A "Ne nevettess!", A "koto" nevű japán hangszer húrjainak elnevezései Uzui szájából, amiért a kredit Tapinak jár, én feleslegesen agyaltam rajta 1-2 órát. Valamint az "Elképesztő!", "Hogy kotta?! Azt mondta, hogy kotta?!", és az "Átültette a Vérdémon Művészetemet egy dal ütemévé, hogy hárítsa?!".
Még egy adag anime eredeti dialógus onnan, hogy "Elképesztő! Lépést tart vele!" odáig, hogy a "A fejét kell vennem!". Megjegyzem, hogy az előtte lévő hosszabb adok-kapok is anime eredeti, a mangában Gyuutarou a "Most szórakozol velem?!" után már átvágta Uzui szemét.
Kimarad 2 oldal a mangából érthető módon, mert afféle összefoglaló, mesélős jellege van a harc menetéről. Az lehet benne érdekes, hogy Gyuutarou ugyebár tudja irányítani Dakit, és egyben látja a Daki által észlelt dolgokat is, pedig senki nem tanította meg neki, hogyan csinálja, egyszerűen a Telő Hold megérzéseit terjeszti ki.
Gyuutarou tesz egy meglepődött megjegyzést Tanjirou megváltozott sebhelyére a mangában. Remélem, hogy senki nem fog megint Nap-légzést kiabálni, mert unalmas. Lesz még szó a jelről, nem egy kizárólag Tanjirou által használható dologról van szó, ennyit megsúgok. Köze van hozzá az évadban említett magas lázának, aminél megjegyezte, hogy nem érzi magát rosszul, sőt, több Tűzisten-kagura technikát is használni tudott a láza alatt.
Valamint az is kimaradt Gyuutarou szájából, hogy nem tudom kihúzni a sarlóját Tanjirou állából, és hogy be kell gyógyítania az Uzui által levágott karját.
Zenitsu nem mondja a mangában, hogy "A francba! Elfogyott az erőm!".
Inosuke túlélésén lehet vitatkozni, de ha az nem zavarta az embereket, hogy miként fért be abba a járatba az évad során, akkor nem hiszem, hogy ez akkora túlzás lett volna az esetében. Ha két erősebb démon is már kiemelte az érzékeit, hogy miként észleli, hogy támadások érkeznek az irányába, pedig nem is látja őket, akkor el tudom fogadni, hogy tudott reagálni Gyuutarou döfésére, még ha nem is tudott kitérni előle. A méreg elleni ellenállását is el tudom fogadni, bár jobb lett volna, ha korábban mondjuk Shinobu tesz rá egy megjegyzést.
----------
Nos, 3 fejezet maradt hátra az évadból, így én semmiképp nem várom, hogy 4,5 fejezetet dolgozzanak fel az évadzáróban, akár hosszabb rész lesz, akár nem.
Egy új hangot biztosan tudni fogunk. A lehetséges tippjeim rá: Miyano Mamoru, Kamiya Hiroshi, Shimazaki Nobunaga, Saitou Souma.
Dömére gondolunk, kódneve alapján. ^^
Fekete Tchibo Kávé, Lábtengó, és Oppo mobiltelefon lehet, hogy még nem szólal meg.
Ugrás a fórumra: |