Azért hatalmas különbségek vannak Jirayia vagy Itachi és Gajeel halála között.
Először is, Jiraiya és Itachi karaktere (de főleg Ero-senniné) már kifutott, beteljesítették a szerepüket, és eleve, előző generáció, egy...mester szerepe volt, nem Naruto-generációja, aki majd megváltoztatja a világot. Ilyen karakter lenne a FT-ben Makarov vagy Gildartz, akiknek tényleg jó esélyt adnék a halálára.
Igazából Gajeel mostani "halálát" leginkább Nejiéhez lehetne hasonlítani, ott is egy kicsit...hm, hát elkapkodott volt, és egy fiatal, potenciállal teli karakter halt meg. Csakhogy ott tényleg meghalt.
És én itt ezt nem tudom elképzelni. Először is, Gajeel rettentő fontos karakter, mert sárkányölő, ki lett többször hangsúlyozva, hogy mennyire fontos szerepük lesz majd a legvégén, gyakorlatilag azóta, hogy megismertük Acnologiát (emlékszünk ugye, Makarov azon mondatára, hogy: "A sors megtette a lépéseit"- vagy legalábbis valami ilyesmi).
A második, hogy közel sem, közel sem mutatott meg mindent, egy gyakorlatilag laza, egyfejezetes harc után egy ostoba aduász becsapta, de ő maga még nem mutatott meg közel sem mindent, és ez biztosan nem véletlen. A harmadik dolog az, hogy magában a karakterben is rengeteg potenciál lenne, nem látom értelmét annak, hogy pont őt ölje meg Mashima. Gray-re amúgy sokkal több esélyt adnék/adtam volna, több okból kifolyólag. A negyedik pedig, hogy ti eltudjátok képzelni, hogy meghal Gajeel, értitek, GAJEEL, A FAIRY TAILBEN, amire enyhén szólva sem jellemző a fontos karakterek halála, és nyamvadt fél fejezetet kap, még csak nem is erre van kihegyezve a fejezet, hanem Augustra, meg Acnologiára? Ugyanmár.
És éppen ezért, én valahogy egyáltalán nem tudtam komolyan venni ezt az egészet. Szép volt nagyon, de nem tudott meghatni, mert nem hittem el. És továbbra sem hiszem el. Fogalmam sincs, hogy hogyan, de Gajeel vissza lesz hozva, így nem halhatott meg.
Ha meg mégis, akkor ne haragudjatok, de ez nekem nagy csalódás volt. Nem Stingről volt szó, vagy valami ilyen karakterről, akinek a halálát nem kell feltétlenül kihegyezni fejezeteken keresztül, hanem Gajeelról.
Mest egy idióta, én Natsu helyében beleverném a földbe, hogy megmutassam Augustnak, hogy ne ez alapján azonosítsa a FT-t. Persze ez nem fog megtörténni, és most láthatunk egy "harcot", de...hát...nehezen tudom elképzelni, hogy ezt az Augustot, akit a legvégén láthattunk (amúgy nekem Hades jutott róla eszembe), akárcsak meg tudják szorongatni.
Mindenesetre az érdekes lesz, ha August rájön arra, hogy kicsoda "ez a kölyök", és ezt majd közli a többiekkel. Amit már nagyon várok egyébként...nagyon idegesítő, hogy nem árulják el senkinek, ez rengeteg hátránnyal jár. Legalább Lucy megtudhatná, meg Makarov, ha már mindenkinek nem is akarják elmondani.
De azért az fontos infó, hogy Natsu Zeref öccse, egy legendás tűzdémon, és ha megölik Zerefet, akkor ő is meghal...
Acnologia-Irenere kíváncsi vagyok, de...azért remélem, hogy nem lesz itt most egy nagy logikai bukfenc, és Irene nem lesz túlságosan erős, csak azért, mert fúh, de erős (ráadásul Erzaval kapcsolatos) női karaktert vezetett be Mashima.
Azért na. Gondolom elképesztő dolgokat fog megmutatni, talán csapdába csalja Acnologiát, de azért a végén kapjon a csaj a pofájára.
Mindenesetre jó fejezeteket kaptunk mostanában, reméljük kitart ez a dolog. De azért...nem kell az eddigi lagymaságból átesni a ló másik oldalára, és random ölni karaktereket, mert az ugyanúgy komolyan vehetetlen, mint az eddigi cicaharc.