Nem, ott ha jól emlékszem magadtól kellett rájönöd, nem volt tele adatokkal. Pl a 174-ben (?), amikor lépcsőznek és az utolsó előtti napon mindenki erejét felsorolják, és hogy hol járnak meg mennyi a cél, na az pl nem volt benne. Vagyis én nem emlékszem erre. Talán mások azért mondják, hogy a novelben pl ez sem volt, meg az sem, mert csak húzni szeretnék az időt a részekkel. Emiatt minden ilyen apróságot, tölteléket vagy éppen előre utalást beletesznek.
Igen ez tény és való, hogy Oscar-nak hátrébb kell, hogy legyen, de szerintem TS után ő tesz meg mindent azért, hogy erősebb legyen. Őt annyira nem is hangsúlyozák, de szerintem ez lehet a hátterében. Meg korábbról is, ő ott volt az Északi sarkon (most így hívom, de vmi hasonló a novelben a neve), ahol nagyon zord körülmények vannak ott. Tekinve a nagyon hideggel és az erős széllel, na meg persze ott élnek az egyik legerősebb lélekszörnyek is. És ha hosszabb idei ott van, már pedig ott volt, akkor nagyon sok mindenben javul. Talán ezért is tart előbbrébb, mint Dagi, aki ez idő alatt annyira nem csinált semmit. Igaz, most ott a szigeten ő is belehúzott, és kezd erős lenni, utoléri a többieket, de Oscar erőfeszítése lassan beérik, tekintve, hogy most is mindent bele ad. Meg aztán el lehet képzelni, bár ez a novelben sem szerepelt ha jól tudom, hogy pl DH erejét használta a kolbászai segítségével.