Más is észrevette, hogy mennyivel silányabb az animáció ebben az évadban a korábbiakhoz képest? Olyan szintű grafikai elnagyzolások vannak, meg elmosott szar rohadt nagy képkockákat kihagyó jelenetek, hogy az első érzésem az volt, hogy vagy egy másik stúdió csinálja, vagy a költségvetés lecsövesedett. Tud erről valaki valamit?
Azért a mostani évadtól kezdve nem 4 részenként lesz egy bunyó, hanem konkrétan innentől non-stop püfölni fogják egymást ilyen-olyan okokból...ennyi harcjelenetet nem lehet lehozni máshogy. Másfelől szerintem valamivel érzékeltetni is kell vizuálisan a felfoghatatlan sebességét egy-két karakternek, plusz van egy határidő is, amire el kell készülni egy adott epizóddal...azért ezt már nagyobb címek is meglépték (Dargon Ball, Naruto Shippuuden stb.) szóval én úgy gondolom, hogy akinek ez így nem jön be, az olvassa el a mangát
De a szezonos évadok nincsenek előre megcsinálva? Eltelt majdnem 4 év a 2 évad között. Plusz le lett közölve az anime indulása előtt azthiszem, hogy 23 részes lesz. Szóval ez a 2. évad nincs már megcsinálva előre? Mert akkor minek várnak éveket ha hétről hétre csinálnak részeket?
Más is észrevette, hogy mennyivel silányabb az animáció ebben az évadban a korábbiakhoz képest? Olyan szintű grafikai elnagyzolások vannak, meg elmosott szar rohadt nagy képkockákat kihagyó jelenetek, hogy az első érzésem az volt, hogy vagy egy másik stúdió csinálja, vagy a költségvetés lecsövesedett. Tud erről valaki valamit?
Azért a mostani évadtól kezdve nem 4 részenként lesz egy bunyó, hanem konkrétan innentől non-stop püfölni fogják egymást ilyen-olyan okokból...ennyi harcjelenetet nem lehet lehozni máshogy. Másfelől szerintem valamivel érzékeltetni is kell vizuálisan a felfoghatatlan sebességét egy-két karakternek, plusz van egy határidő is, amire el kell készülni egy adott epizóddal...azért ezt már nagyobb címek is meglépték (Dargon Ball, Naruto Shippuuden stb.) szóval én úgy gondolom, hogy akinek ez így nem jön be, az olvassa el a mangát
De a szezonos évadok nincsenek előre megcsinálva? Eltelt majdnem 4 év a 2 évad között. Plusz le lett közölve az anime indulása előtt azthiszem, hogy 23 részes lesz. Szóval ez a 2. évad nincs már megcsinálva előre? Mert akkor minek várnak éveket ha hétről hétre csinálnak részeket?
Köszönöm az új részt!
Szerintem is, van ahol nagyon gagyi lett az animáció, mármint egy ilyen stúdióhoz képest!
Érdekes kérdés, hogy készen vannak-e már a részek? Szerintem igen, csak úgy kezdik el sugározni az évadot, hogy készen vannak a részek, hiszen nem csak megrajzolni kell, hanem CGI-t is használnak és nem utolsó sorban a színészeknek is fel kell mondani a szöveget (az egyéb hang effektekről, háttérzenékről ne is beszéljünk, azokat is meg kell komponálni). Vagyis ez egy nagyon összetett feladat.
Azt én se értem, hogy 4 év alatt miért nem tudtak egyenletesebb minőséget összehozni. Most vannak részek, amik gyönyörűen ki vannak dolgozva (pl.: főleg Gojo jelenetei, de Yuji vs. Choso mosdós összecsapása is jó volt), más jelenetek (főleg most Sukuna vs. Jugo-ra gondolok) meg olyan, mintha másik stúdió csinálta volna fele annyi költségvetéssel.
Külföldi oldalakon azt olvastam, hogy a MAPPA stúdió dolgozói így is a legtúlhajtottabbak a szakmában és most valami sztrájkot is belengettek, mivel heti 7 nap, napi 14-16 órában dolgoznak.
A beharangazóba még beletettem volna a "karate-nyulakat", imádtam, ahogy szegénykék próbáltak nekimenni Tojinak! Na és persze (kung-fu) Pandánk is előkerül, igaz nem sokat tesz hozzá a történésekhez.
Szerkesztette: SilverSz - 2023.11.17. 13:34
Azért jöttem ide, hogy elmondjam, hogy mennyire brutálisan minőségi volt ez az új rész, tényleg, egészen durva, animációra, hangzásra, rendezésre, nem beszélve arról, hogy Sukuna kezd igazán izgalmas és félelmetes főgonosszá válni, erre azt látom, hogy egyesek szerint "gagyi" lett a rész
Egészen elképesztő volt. Köszi a fordítást!
Azért jöttem ide, hogy elmondjam, hogy mennyire brutálisan minőségi volt ez az új rész, tényleg, egészen durva, animációra, hangzásra, rendezésre, nem beszélve arról, hogy Sukuna kezd igazán izgalmas és félelmetes főgonosszá válni, erre azt látom, hogy egyesek szerint "gagyi" lett a rész
Egészen elképesztő volt. Köszi a fordítást!
Nem az egész részre mondtam, hogy gagyi! Kérlek, máskor figyelmesebben olvasd el, amit más ír!
Azt mondam BIZONYOS RÉSZEK/JELENETEK voltak nagyon alacsony színvonalon megrajzolva. Főleg a távolabbi alakos, gyorsan mozdó képeken, a nagy részen az arc helyett egy üres folt van csak pl.
Japánban már leadták a következő részt, ami után az epizód rendezője maga nyilatkozta a twitteren, hogy "csak" 30%-ban tudták elkészíteni a részt, ahhoz képest, amit akartak és sajnálja, hogy a rajongóknak így kell látniuk! Neki, magának se tetszik a végeredmény.
Érdemes majd ennek tükrében nézned majd a következő részt, hogy ha "ez" a 30%, milyen lett volna a 100%!
Szerkesztette: SilverSz - 2023.11.17. 20:15
Szerintem elképesztő ebben az évadban az animációs rendezés. Érezhetően sokkal több képkockával dolgoznak és hatlamas hangsúlyt fektetnek a környezet kidolgozására. Szinte kézzel foghatóak az épületek és az atmoszféra. A hangefektekről nem is beszélve, amikor a törött lámpák ropogásához igazították a támadásokat az már szinte nagyvászon élmény volt. Nekem sokkal jobban bejön vizuálisan ez az évad mint az előző
Bocsi, nem neked szántam, csak úgy általánosan.
Én nem vettem észre ilyen részeket, amiket említettél, de lehet igazad van. Majd ha újranézem, igyekszem jobban figyelni.
Az biztos, hogy néhol sokkal durvább a rajzolás, a legutóbbi rész már kifejezetten a manga stílusára hajazott, de ez utóbbi szinte biztos, hogy direkt. És nagyon folyékony az animáció, ami a lényeg.
De persze ez csak az én véleményem.
Szerintem elképesztő ebben az évadban az animációs rendezés. Érezhetően sokkal több képkockával dolgoznak és hatlamas hangsúlyt fektetnek a környezet kidolgozására. Szinte kézzel foghatóak az épületek és az atmoszféra. A hangefektekről nem is beszélve, amikor a törött lámpák ropogásához igazították a támadásokat az már szinte nagyvászon élmény volt. Nekem sokkal jobban bejön vizuálisan ez az évad mint az előző
ebben az évadban rosszabb az animáció mint az elsőhöz képest, olyan szinten, hogy már az előzetesnél reklamáltak a fanok. a harcjelentek egyszerűen néha olyan gagyik mintha paintben csinálták volna. én nem vagyok megelégedve az animációval.
meg hozzá teszem h az animátorok helyzete nagyon rossz és pont most vagy ebből botrány, az hogy ki hat e a következő részre vagy nem azt még nem tudni
Egyre nagyobb gané az animáció. 2 év alatt ezt a förmedvényt sikerült letenni az asztalra. Konkrétan a neten bármelyik mangából összeeszkábált amv videók jobb minőséget képviselnek, mint ez a komplett évad. Félreértés ne essék. ez nem a Jujutsu Kaisen ellen szól, én kifejezetten vártam. Ezzel konkrétan a MAPPA semmitérő munkájára célzok. Nem is értem, ha valamire nincs kapacitásuk, akkor minek csinálják, csak azért, hogy a közönség sz*rt egyen? Sose voltam oda az ő adaptációjukért, amikor az AOT-ot átvették is, már csak a történet miatt folytattam, mert amilyen szép animációja volt a WIT studionak, olyan hulladék a MAPPA-nak. Itt a legnagyobb remény, ha a mangaka elvenné a projektet tőlük és egy méltóbb studió venné át, lényegében bármelyik másik studió szebb animációt tudna alkotni de én személy szerint az ufotable-nek örülnék. Sajnos ez leginkább csak álom marad számomra. Itt még annyira kitérnék, hogy a MAPPA studió és nem az animátorok a hibásak. Szerencsétlenek rettenetes körülmények között vannak. Érdekes más studió-nál miért nincsenek ilyesfajta problémák? Meg is érdemelné a MAPPA, hogy az animátorok végleg ott hagyják és ne is tudják folytatni ezt a semmit, menjen nyugodtan csődbe az egész vállalat.
Elnézést kérek mindenkitől, aki a sirásom elolvasta de szerintem most sok más ember nevében is beszéltem és sajnos az egyik kedvencem, amit ilyen hulladék minőségben kell megnéznem a kizsákmányoló, pénzéhes ny*morultak miatt.
Az eddigi és ezutáni feliratokat köszönjük szépen, mint mindig, most is minőségi munka.
Az AOT-os rész kivételével egyet kell hogy értsek. Ez a mostani rész valami katasztrófa volt. Én egyszerűen nem tudtam kivenni, hogy mégis mi történik: az animációt szerintem nyugodtan lehet félkésznek nevezni (erről olvastam is valahol, hogy csak a 30%(?) százalékát tudták megvalósítnai annak ,amit akartak), a koreográfia pedig átláthatatlan. Én nagyon remélem, hogy ezekután kap az anime valamiféle szünetet, hogy rendesen betudják fejezni, mert szerintem ez így tarthatatlan, hogy MAPPA mindent is elvállal, aztán az animátorok isszák meg a levét.
Nekem nincs bajom az animációval.
Sok Mappa-s animét néztem már, belegondolva majdnem az összeset amit az elmult 11 évben termeltek és szerintem tartanak egy színvonalat.
Az a rész kifejezetten tetszett amikor Naobito zenin technikáját magyarázzák, mert egy az egyben beletették abba a pár másodpercbe az anime storyboardot. Amit én sem tudnék, hogy azt láttam a sorozatba, ha nem láttam volna olyat személyesen.
Az ilyen részletességre figyelés nekem nagyon bejön.
Érdekes módon a 17. rész kapcsán most nem értek egyet az előttem szólókkal, mert bár hasonló megoldásokkal dolgozott ez is, mint az előző rész, mégis összhatásban sokkal jobb volt. Ez részben szerintem a kidolgozottabb közeliknek köszönhető. Úgy hiszem, a nagy sebességgel történő mozgásokat, amik egyben nagy területet is érintenek, nagyon nehéz megvalósítani, illetve az ember agya nem is nagyon tudja befogadni a történéseket. Több animénél is tapasztaltam ezt a megvalósítási módot, szerintem a mostani nem Mappa specifikus.
Ez rész mangában is nagyot ment, Sukuna egy állat Aki pedig Fushigoro erejét vitatta eddig, annak itt a válasz Elképesztő potenciál van a karakterben, kár hogy túl komolyan veszik nála ezt a "caster"=fizikailag zokni vonalat..köszönöm a fordítást, jó kis epizódok voltak/lesznek ezek
Az igaz, hogy a két évad között eltelt több mint két év, de mintha pont egy évvel ezelőtt jött volna ki a Film. Azt nem a mappa csinálta?
Mert egyesek ilyeneket írnak hogy: "két év alatt ennyit sikerült letenni az asztalra"
Mintha a Film meg sem jelent volna, mint ha azt nem kellett volna meganimálni.
Úgy látszik ez ízlés kérdése, hiszen nekem semmivel sem tűnik rosszabbnak az animáció az első évadhoz képest. Az is igaz, hogy semmivel sem jobb.
Annyiban egyet értek, hogy teljesen más a stílus is, ami néha váltakozik. De az előző évadban is voltak részek, amik kiemelkedően jobbak voltak a többinél.
Az animátorok között is vannak kezdők és profik ez ilyen.
Fúú. Ez a rész Sukunával nagyon adta. Köszi a fordítást!!! A mangát is szívesen olvasnám. Bár senkire nem tennék felesleges terhet.
Számomra nem a silánysággal volta gond, hanem olykor túl közelről, vagy rossz szögből mutatták a harcot, ami miatt egyes mozdulatok, hatások értelmetlenek voltak, de ez valószínű a manga miatti hitelesség mi att volt így. Jó volt ahogy bemutatták Sukuna erejét, mert így kb. belőhető, hogy milyen mértékben erősebb a többi karakterhez képest. Bár szívesen megnézném a Sukuna Gojo párharcot.
Nagyon érdekesen ábrázolták, ahogy Sukuna tetteire ráeszmélt Yuji. Sajnálom szegény srácot, valahogy úgy érzem, hogy most szembesült vele először, hogy kit is "fogadott magába", mert eddig elég könnyelműen állt hozzá a dologhoz. Plusz lassan kimaxolódnak az ujjak, amiket lenyelt.
Nagyon brutál Sukuna személyisége, hogy csak úgy nem tesz jót. Sőt. Ami nem az érdekeit szolgálja, elpusztítja.