GOT-ot senki nem néz?
Mindegy, Aes és Jon biztos írni fog este egy-egy rövid összefoglalót a mai részről és Syzygy is elsüt majd vele kapcsolatban valami cinikus poént : (((
Filmek & sorozatok
noemimi-chan írta:
Mi több már a múltban a The originalst is leszóltam, mert azon a sorozaton még az sem segít, hogy benne van Klaus. Pedig nagy Klaus fangirl voltam egykor.
A The americanst egyébként szeretem még mindig, csak az első 2 évad jobb volt szerintem na, a harmadiktól már jóval kínylódósabb, még nem jöttem rá, hogy mi, de valami nagyon hiányzott a 3. évadból, na meg persze Paiget nem bírom elviselni és Nina meg Oleg túl keveset szerepel (Na jó azért nem szerepelnek olyan nagyon keveset, de én nekik még több teret adnék. Oleg <3)T_T. A The 100 idei évadát meg egyszerűen nem bírtam elviselni.
Igaz, még nem jött ki teljesen. Bár bevallom a Person of Interest (elvileg utolsó évada) jobban várós nálam, mint a The Americans. Hamarosan kijön az egész évad és leshetem végre, egyben. *-* Tényleg, azt nem nézed, Aes? Vagy csak nem jött be? Úgy emlékszem egyszer kérdeztem, de nem emlékszem a válaszra. T_T
Minagi! Én nem emlékszem, hogy kérdezted volna, meg a sorozat címe se ismerős. Bár ki tudja, annyian ajánlanak nekem mindig annyi mindent, aztán a felét se nézem meg, mert időbe se fér bele azért minden, meg már így is sok kedvencem van.
Hát jah Sabaku az előzők is jók voltak, a másodikban volt pár laposabb epizód azért. A harmadik viszont végig nagyon pörgős. Talán egy filler rész rémlik csak most. Azért van pár hibája az évadnak így is, de ezek spoileresek, szóval nem írok most róluk.
Na este GoT.
Nekem a The 100 túlontúl illogikus, de olyan szinten, hogy nagyon nem tud már szórakoztatni. Pedig be kell vallanom sok sorozatot néztem már, ami nem az okos felépítéséről híres, de ez túltesz mindenen. Egyszerűen felidegesít.
A The originalssal meg az a helyzet, hogy már nagyon szappanopera lett nekem és bár 1 évadon át reménykedtünk barátnőmmel, hogy ahoz képest, hogy ezek eleve nem magas röptű sorozatok kihoznak belőle valamit, feladtuk a második évad elején.
Amúgy én néztem GoT-ot reggel és tetszett a rész, várom a jövőhetit.
Hát a The100 tényleg sokszor illogikus. Néha nagyon. De valahogy nekem az első perctől kezdve sikerült úgy hozzáállnom, hogy inkább fantasynak tekintettem, mint scifinek vagy bármi másnak. Így is néha vannak benne marhaságok, amik a szoros szűrőn is átmennek, és nevetek is rajtuk, de ennél a sorozatnál nekem ez nem árt annyira. (Míg pl. a Gyermekkor végénél minden apró logikai bakin fennakadtam, mert az valahogy olyan sorozat ahol elvárnám, hogy semmi ilyen ne legyen)
A The Originals valóban szappanoperás néha de szerintem annyira nem vészes a helyzet. Az alapkoncepcióban, a fősztoriban valóban ott vannak a szappanoperás elemek, de azért végig történik mindenféle akció meg izgalom benne, ami "felhígítja" a szappanoperás hangulatot, és emiatt én mindig tudtam élvezni, és igazából nagyon ritkán volt olyan érzésem, hogy "basszus én most egy szappanoperát nézek" Mondjuk lehet ez az Idő Kereke könyvek miatt van, mert az aztán kurva nagy szappanopera tud lenni néha, emiatt edzett vagyok.
Na, akkor rövid GOT elemzés
Ja, és spoiler (duh...)
"A farm, ahol élünk": nem volt nagy meglepetés a Véreb visszatérése (Cleganebowl confirmed?), a papot (Meribald septon?) alakító színészen látszott, hogy profi, rá is kerestem, ő volt a Coach a Death Race című Jason Statham-filmben Kár, hogy kihagyták a megtört férfiről szóló monológot, illett volna az epizódba, bár igaz, hogy túl hosszú lett volna. A végén remélem, valójában nem a Lobogó nélküli Testvériség emberei gyilkolták le őket, karakteridegen lenne tőlük ártatlanokat lemészárolni (felhívták a figyelmet egy GOt-os fórumon, hogy az egyikőjük ruháján Frey jelképek voltak). Viszont a Testvériség megjelenése újabb esély arra, hogy Lady Stoneheart is felbukkan előbb-utóbb.
Jon & Sansa & Davos: Wun Wun szokás szerint menő volt, a Mormont kiscsaj is jól alakított, elég badass 10 éves létére, még a 62 emberével is (bár egy régebben kiszivárgott forgatási kép alapján gyanítom, ő lesz majd az egyik áldozat a lángoló kereszten - a másik lehetséges "jelölt" Rickon). Megjelenhetnének végre a sokat emlegetett Manderlyk és az a bizonyos "Észak nem felejt" beszéd. Kíváncsi vagyok, Sansa kinek írt levelet, Kisujj túl egyértelmű válasz lenne. A vörös boszi hová tűnt?
Királyvár: Itt az előzetes alapján a jövő héten fognak beindulni az események ("I choose violence", aztán zombi Gregor elszabadul), azt lehetett sejteni, hogy Margaery nem tért meg egy pillanat alatt, hanem színjátékot játszik. A nagyi is ugyanolyan nagy arc, mint eddig, de az elmés beszólások helyett végre csinálhatna is valami érdemlegeset.
Arya: Ha nem szándékosan késeltette meg magát, hogy úgymond megrendezze a saját halálát, akkor végtelenül ostoba és semmit sem tanult a bérgyilkosképzőben. Egy pillanatra azt hittem, kiderül hogy az Árva valójában Arya volt, Arya pedig az Árva, mivel mindketten felvették egymás arcát (lásd Face/OFF) és Arya késelte meg az üldözőjét. Kicsit nehezen hihető lesz, ha Arya félig kilógó belekkel felgyógyul és a következő részben már a háztetőkön parkour-ozik, miközben a hegyomlás Areo Hotah egyetlen késszúrásba belehalt Dorne-ban
Theon & Yara: Kaptunk pár kötelező csöcsvillantást és leszbizést, néhány poénkodást Theon hiányzó férfiasságával kapcsolatban és hogy lépjen túl rajta (ezzel lehet poénkodni, illetve tanácsolni, hogy lépjen túl rajta: ha Sansának javasolnának hasonlót a megerőszakolás után, akkor kb. forradalmat robbantanának ki a feministák...)
Jaime & Bronn: Bronn a szokásos beszólogatásaival és Jaime a páncéljában nagyon badass volt, ahogyan helyrerakta a mitugrász Freyt. A Fekete Hal is menő arc, itt is kíváncsi leszek, merre fog haladni a történet (a könyvre csak nagy vonalakban emlékszem).
SPOILER, heti GOT (6. évad 7. rész)....(te jó ég, már a 7. rész... )
Hát, ha a múltheti 8/10 volt, akkor ez is. Ebben most már tényleg kevés érdemleges, fontos dolog történt (bár ez így ebben a formában hülyeség, inkább úgy kéne mondani, hogy kevés...történetfordító, a végjáték szempontjából is fontos dolog történt...sőt, szinte egy sem), ez már azért érezhető volt nagyon. Viszont, rettentő jó hangulata (olyan igazi Trónok Harcás, mint az első három évadnak) volt, és baromi jó dialógusok voltak írva, szóval ez is nagyon jó volt...csak talán kevés.
Na mindegy. A részről:
Jonék...hát, Sansa valószínűleg Kisujjnak írt levelet...és akkor én csalódott voltam. Tudom, megkaptam már az öcsémtől, hogy szentimentális vagyok, és ez a GOT, de én nagyon szerettem volna, hogyha Jon és Sansa önmaguktól visszahódítják Északot, és Észak az igazi uraik mögé állna. Meg legfőképpen...Jon visszanöveszthetné a tökeit. Gyorsan. Szükség lesz rájuk. Mert teljesen érthető, hogy miért megtört, és határozatlan...de ez nem maradhat így.
Ja, egyébként Lyanna Mormont már most, 10 évesen sokkal jobb uralkodó, mint az állítólagos "erős" női karakterek együtt (majdnem). Dehogy Dany meg Cersei tanulhatna tőle, az egészen biztos.
Greyjoyok elmentek, fanservice, és megtudtuk, hogy Dany mellé akarnak állni...és asszem, ez össze is fog nekik jönni. De akkor mi lesz Euron szerepe?
Arya nagy csalódás így...azért ennél többet vártam volna tőle. De azt hiszem, hogy ez is csak arra ment, hogy nehogy vissza tudjon térni Westerosba. Mondjuk annak örülnék, ha Danynél kötne ki. Így rengeteg lehetősége támadna, és végre tényleg összébb húzódnának a szálak.
Sandor. Nagyon jó volt. Ian McShanetől valami ilyesmit vártam, de nagyon...egyszerűen jó volt nézni ezeket a jeleneteket.
A logobó nélküli testvériségnek (akikben én is bízom, hogy nem ők voltak...de ha igen, akkor Lady Stoneheart?) meg RIP
És Istenem, ha összejön a Clegane-bowl, az remélem az eddigi legdurvább csata lesz. De úgy nagyon. Nagyon várom.
Királyvár is jó volt, most már hivatalosan is Margaerynek drukkolok innen, eddig nem fogott meg, de most ezzel, ahogy viszonyult a nagyanyjához...nagyon. És Cersei is megkapta végre Itt is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz (valszeg "violence"...de akkor Marg mit akar? Mit akarnak vele az írók?).
Bronn. Végre. Eszméletlen a pali, és ez az igazi Bronn volt, nem a tavalyi. Igazából még sosem volt ilyen jó szerintem Én nagyon jól szórakoztam rajta.
Fekete Hal meg Badass. Mit mondhatnék, itt is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.
Szóval jó volt Nem épp a legdurvább rész, nem hiszem, hogy erre fogunk emlékezni, de jó volt megint. Átvezető.
És nagyon remélem, hogy mostmár az utolsó három (vagy kettő) rész pedig olyan sokkot fog okozni, mint az eddigiek összevéve.
Főleg a tizedik The winds of winter.
Mibe fogadunk, hogy Dany elindul végre a sárkányaival, hajókkal, mindenki happy, elsötétül a kép, azt hisszük, hogy ennyi volt, aztán sötét minden, havas tájat látunk, hirtelen meglátjuk az Éjkirályt, aki kiad valami parancsot, és erre leomlik a Fal.
És vége. Egy év szünet.
Azért durva lenne, nem?
Aryára visszatérve: vagy nagyin ostoba vagy nagyon okos volt. Gyanús, hogy nagy feltűnést keltett (látványosan dobálta a pénzes zacskókat vagy amikor megsebesült, akkor is a legnagyobb tömegen át ment), egy bérgyilkossal a nyomában nekiáll gyönyörködni a tájban egy híd közepén stb.
Van még bennem egy halvány reménysugár, hogy nem a sorozat írói voltak idióták, hanem valami turpisság van a dologban.
Egyébként a septon hétágú csillagot ábrázoló nyaklánca eltűnt, miután felakasztották, szóval akár lehet vallási ok is a gyilkosságok hátterében.
Sabaku, ha már úgyis szóba hoztam a Pacificet, írnék róla 1-2 gondolatot.
A sorozat Eugene Sledge, Pokol a Csendes Óceánon című könyve alapjaira építkezik, de csak azok a részek, amelyekben maga Sledge is szerepelni fog. Maga a könyv kurvajó, és az amit a sorozat alapján írtak meg. Nekem Sledge könyve pl jobban tetszett, mint az Elit Alakulat.
Alapjában véve teljesen más mint az Elit Alakulat. Ott az Easy-század volt a középpontban, láthattuk, hogy a tagok hogyan lesznek elit "öreg" katonák, hogyan forr össze a csapat a testvérek csapatává.
Nos itt teljesen más a helyzet. Van egy pár központi karakter mint Bob Leckie, John Basilone, Eugene Sledge és ennyi. Mellék karakterből is kevesebb van, max egy szakasznyi, a többi csak statiszta. Ez azért van, mert itt két ezredről szól a sorozat ( 1. és 5. ezred) így nincs elég idő az egyes karakterek kidolgozására, bemutatására.
Ebből adódóan nem is lehet megszeretni a szereplőket, nem tudja az ember átérezni egy szreplő halálát, mint mondjuk amikor Joe Toye és Gonorrea egyszerre "estek ki" és Compton hagynak pedig összeomlott.
Persze vannak itt is jó karakterek, a kedvencem Snafu volt, a maga elmebeteg módján egy kibaszott jó karakter lett.
A sorozat ugyebár, a nevéből adódóan, a csendes-óceáni hadszintéren játszódik. Megjárjuk Guadalcanal, Cape Gloucester, Peleliu, és Okinawa szigetét, ahogy az amcsik folyamatosan törnek előre a megszállt területeken.
A sorozat brutális. Az Elit Alakulat is tartogatott egy pár húzósabb részt, de lófasz ahoz képest, amit ez nyújt.
A hónapokon át tartó harcok Guadalcanal dzsungelében vagy a kietlen Peleliu Umurbrogol-hegysége és a híres "halál völgy" mind brutális hadszínteret mutat be, ahol a végső kétségbeesés volt az úr. Semmi biztonsági hálójuk nem volt a katonáknak, nem volt párizs, ahova eltávra mehettek. Csak a dzsungel, a japcsik és a malária.
Ez persze jó pár szereplőt tönkre is tesz, akit meg nem, azokat a japcsik nyírtak ki.
A díszlet szép, a harcok látványosak és brutálisak, a zenék gyönyörűek továbbra is, a monszun meg kurvára undirító.
Mégis, nekem a legnagyobb bajom az egésszel, az volt, hogy megpróbált mélyebbre ásni, mint a testvéri szeretet és a halálig tartó bajtársiasság. Próbáltak valami mögöttes értelmet adni a mészárszéknek,hogy mindannyian a hazájukért küzdenek, meg hasonlók.Az Elit Alakulatban ilyen nem nem volt. Ja meg sokszor vontatott tud lenni, a külön ausztráliás rész szerintem meg tök fölösleges volt.
Mindazonáltal egy remekül összerakott miniszéria lett ez is. Csak hát a közelébe sem érhet az elődjének. Ja és Spielberg és Hanks terveztek egy harmadik minisorozatot is az érában, egyfajta lezárást, ami egy angol/ amerikai bombázó századot mutatott volna be, de kaszálták még a gyártás alatt, pedig megnéztem volna.
Átvezető rész volt, de a jobb fajtából.
Véreb! Végre! Az egyik legjobb karakter. Mondjuk az utolsó jelenete kicsit túljátszott volt, ahogy mérges fejjel megragadja a fejszét és elindul... persze jó lenne ha Sansához menne, és összejönne vele + Boltonokat irtana, mert a Boltonok irtása az jó, majdnem annyira jó mint a Freyek irtása. De valószínűbb hogy Királyvárban köt ki, hogy a ZombiGregorral megküzdhessen. Viszont ez a táborozó hippikommunát sajnálom azért, kíváncsi lennék, hogy ZombiCatelyn intézte e be a dolgot. A főnökük ugye lehet, hogy Frey katona volt régebben, ez nem derül ki.
Jaime vs Zúgó: jó jelenet volt, adta a könyv hangulatát. A Fekete Hal meg menő. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy ebből mit akarnak kihozni. Érdekes lesz mindenesetre.
Észak: jó jelenetek voltak. Nagyon tetszik, hogy nem adták elő a "szent Starkok, meghallom ezt a nevet azonnal beáldozom mindenemet érte" dolgot, amitől kicsit tartottam. Így sokkal realisztikusabb. Jól visszaadja egy polgárháborúból éppen csak kilábalni akaró ország hangulatát, azt a kettősséget amit egy ilyen harc vesztesei éreznek. Szerintem baromi jól el lett találva az egész. Lady Lyanna meg nagyon nagy volt. Sansa még mindig kurva szép. Engem nem lep meg, hogy Kisujjnak írt. Bár nyilván nem örülök neki, de biztos voltam benne, hogy rá lesz kényszerülve. Kíváncsi leszek ez is hogyan megy majd tovább.
Yara és a haverok: a sorozat címe tényleg lehetne Game Of Teleport is. Most már egész flották teleportálnak át kontinenseket. De legalább Yara szereti a ciciket, ezt most megtudtuk. Meg, hogy szegény Theon PTSD-ben szenved. Azért Yara ezt kezelhetné kicsit szakszerűbben is. xD Na meg persze ők is Danyhez mennek, szépen átvette Yara Victarion történetét is a könyvekből, de mi a fasz van a sárkánytávirányító kürttel? Mert a könyvben az is van a Greyjoyoknák, és az egésznek ez ad értelmet. Ez ugyanis olyan dolog ami valóban elgondolkodtatja Danyt majd.
Amúgy Arya vajon tényleg nem számított arra, hogy a volt cége rászáll majd utána, és elbassza az álláskeresési lehetőségeit? Azért lehetett volna kicsit felkészültebb. Meg komolyan meg is sérülhetett, aggódok érte. De legalább, amikor megkérdezték tőle, hogy honnan lopta a pénzt, és Arya erre válaszolt, közben annyira cuki arcot vágott, hogy (újra) teljesen beleszerettem Maisie-be.
Margaeryt én nem szeretem, bár maga a karakter érdekes. Kis szarkeverő. De az annyira tetszett viszont, amikor a főveréb basztatta, és egyszer hozzáért Margaeryhez, miközben a szexuális szokásairól kérdezett. Akkor a csaj egy pillanatra olyan lenéző és undorral teli arcot vágott, hogy az mindent elárult arról, mit gondol erről az egész westerosi ISISről.
Coelho, mindenki néz GoT-ot, ne izgulj.
Tényleg jó rész volt amúgy, a Mormont kiscsaj zseniálisan alakított, a 62 katonán megborultam, olyan határozottan mondta. Jon meg Sansa hiába próbáltak menők lenni, olyan szerencsétlennek tűntek. Még jó, hogy ott volt nekik Davos.
A Sandoros és Fekete Halas jeleneteket is szépen összehozták, és az egész részben olyan gyönyörű tájak voltak, hogy nem győztem lesni. ^^
Arya meg remélem tényleg nem ostobaságból beleztette ki magát kábé, hanem célja is van vele...
Theonék amúgy hol kötöttek ki?
Theonék Volnatisban vannak. Itt rabolta el anno Jorah Tyriont az előző évadban.
Igazából nem Jonék voltak szerencsétlenek, hanem maga a helyzet. Mondom, ez az egész nagyon reflektál a valós polgárháborús helyzetekre. Nekem pont ez tetszett ezekben a jelenetekben.
http://wikiofthro...ind/?sansa
A Fight Club-os verzió nekem marhaságnak tűnik. Arya valóban pszichopata de nem hiszem, hogy ennyire megbomlott volna az elméje. Viszont az már nekem is eszembe jutott, hogy valamikor előbb vagy utóbb megszerzi (megszerezte?) a hülyecsaj arcát, és ennek lehet szerepe a képzésben.
Ugrás a fórumra: |