Fúha, ez megint nagyon jó fejezet volt, a háború kezd beindulni Végre. Bár nem volt tökéletes azért...
De August hihetetlenül tetszett. Nem tökölődött, már bocsánat, keményen és egyenesen megmondta az igazat Brandishnek, aki mondhat bármit, csak mismásol. És az a durva Augustban, hogy ő pontosan tudja, és átlátja Zeref tervét, hogy ők csak bábuk...és mégis, vakhittel és hűséggel követi. Érdekes, vajon mi lehet ennek a hátterében, ő miért állt be Zeref mögé.
És az is tetszett, hogy Natsu meg Lucy nem csinálták össze magukat az erejétől. Nem úgy mint Mest, és ezzel nem Mestet nézem le, hanem Natsuék nőttek a szememben (különösen Lucy).
Nagyon kíváncsian várom, hogy mi lesz ebből. Őszintén remélem, hogy egy nagyon komoly harc, egy nagyon komoly segítséggel (igen, Gildartzra gondolok, mert nem látok más kiutat ebből...de simán lehet, hogy Mashima egy sokkal jobb ötlettel fog előrukkolni).
A másik szál.
Először is Dungeon, el kell ismernem, igazad volt, a csávó démon Grat, komolyan, én tényleg azt hittem, hogy nem kapunk már belőlük, de mindig is mondtam, hogy ettől függetlenül örülnék neki. És örülök is, nagyon, kis változatosságot hozott...volna. Ha nem a Tartaros erejét koppintotta volna le...ami így viszont unalmas volt. Gazille harca sem tetszett...a szokásos, már-már unalomig ismételt módszert alkalmazta...és vegyítette a DF-fel, ha jól értelmeztem, de bevallom, csak felületesen lapoztam át a fejezetet...szóval simán lehet, hogy tévedek. Na mindegy, a DF-nek nagyon örülök, annak, hogy megint csak elnyelt valamit (ami meg ki tudja milyen hatással lesz rá...azért ennek nem szabadna nyomtalanul elmúlnia...) annak nem. Viszont, el kell ismerni, hogy nagyon menőn nézett ki Viszont Gazille-nál ez általános dolog.
A harc sem tetszett annyira...főleg, hogy ilyen könnyen győzött, és annak sem, hogy most látszólag magával akarja vinni a halálba...és szerintem mindannyian tudjuk, hogy ez úgysem fog megtörténni. Valószínűleg Levy fogja megmenteni.
ÉS. Ehhez kapcsolódik a legnagyobb pozitívum, már réges-régóta a mangában. Végre, nem mismásolt Mashima, nyíltan kimondatta a karakterekkel az érzéseiket, végre, egy kapcsolatban igazi, valóságos haladás volt, Levy részéről is, és Gazille részéről is. És szerintem Gazille az utolsó pillanatban, mielőtt elragadták, vallomást akart tenni.
És nagyon remélem, hogy ha ez igaz, akkor ez nem fog elmaradni, és megkapjuk a következő fejezetben (márcsak a címből is erre következtetve...nagyon remélem.)
Szóval bár nem voltam maradéktalanul elégedett, de August és a Gazille-Levy szál nagyon jól jött már ide. A mangába általánosan, és a háborúba konkrétan.
Remélem mindkét szálon komoly dolgok fognak történni )