Majd meglesem fordításal is, de frisen angulol nézem először.
Szerkesztette: kasza93 - 2023.07.01. 19:53
Douluo Dalu II - Jueshi Tangmen donghua
Nekem kicsit csalódás a második évad, de nem azért mert rossz lenne, meg nyelvtudásom végett csak annyit tudok róla amennyit ti írtatok. Túl sokat ugrottak az időben így nem történhet meg az ami az első évadban. Valaki keménykedni próbált majd mikor meghallotta ki az apja (Tang a vezeték neve és nem érdemes vele újat húzni) mindenki ledermedt. Úgy reméltem, hogy Tang San nevének hallatán is ledermednek az emberek (meg a több ezer éves szörnyek) mind a kontinens( a világ) legerősebbje. De ez csak az én véleményem ettől még nincs kizárva, hogy szórakoztató legyen.
goku5 írta:
Azt majd örömmel veszem.
Amúgy nagyon jó lett mind az ending mind az opening szerintem. Így felvezetőnek ez a 2 rész pont jó volt és kellett is.
Amit én kérdek hogy ezek a bugyuta poénos dolgok tényleg kellenek bele? Ennyire szeretik a kínaiak ezeket? mert más animékben is van hasonló.
farkaskas írta:
Ez egy nagyon jó hír azonnal töltöm is le és látom hogy nem csak a DD2 fordítása van ott hanem több is nagyon szépen köszi Tifa
goku5 írta:
Hála az égnek hogy viszi valaki a 2. évadot is érte. Ezer hála érte. Köszi szépen a címet.
Amúgy nem tudom lehetséges lehetne-e hogy valamilyen kölcsönös együttműködés keretében erre az oldalra is felkerüljön majd a fordítás? Esetlegesen mint csapattagként bevéve? Ha esetlegesen mindkét fél benne lenne?
Hogy őszinte legyek ilyenkor tényleg nem jó hogy azért még a sorozat előtt leleplezték a főszereplőket. Én nem tudok semmit a történetről, de azért tényleg túl sok volt a bemutatók spoillere.
Hát igen bizony ezért panszkodtam a karakter traielrekre korábba, egyszerűen olyan dolgokat is ellőnek, ami a néző előtt még legalább a story 2/3 részéig rejtve kellene lennie. Az hogy mit mért nem használ, az is megvan margyarázva, de ha nem tudnád előre ki csoda is ő akkor, ez nem lenne zavaró.
Azért yuhao nem is olyan profin használta a Tang szekta képsségeit, inkább a saját erejére támaszkodott a harc során.
Zo Yi karakterét egész ügyesen elkapták a készítők, a szigorú de igazságos osztályfőnökünk még sok álmatlan éjszakát fognak okozni a szereplőinknek.
Ja igen a bicikli, azt vedd úgy, hogy nem létezik, főleg nem ilyen formában ahogy ábrázolják. Ahogy nem létezik a villamos sem. Mevannak ennek az okai, hogy egyáltalán miért kizárt hogy létezzenek, de egyellőre az spoiler még egy darabig.
Valaki tudja esetleg ez alatt a pár ezer év alatt mi történt a méreg doulo rejtek helyével? Tang San az egészet learatta szó szerint, még gaz sem maradt. Akkor szerezte azokat a virágokat (ha jól rémlik hallhatatlan kincsek). Amennyi idő eltelt talán sikerült a kertnek regenerálódnia és az új szereplők is kutakodhatnának ott vagy. Ráadásul ott van az a méreg akadály ami hasznos lehet az erős szörnyek ellen. Ti mit gondoltok?
kasza93 Most komolyan nem mond már hogy a történet 2/3 részéig nem derül ki hogy valójában lány. Vagy remélem másra értetted, mert akkor az nagyon durva lenne. Én azt gondoltam hogy pár rész max 10-20 és kiderül legalábbis a nézők számára hogy ő valójában lány. És majd később hogy ki is ős és miért titkolja a nemét. De hogy tényleg miért titkolja az nagyon érdekel engem is.
De amúgy erről jut eszembe egy másik dolog még a DD1 elejétől. Mikor is XW megérkezik a kollégiumba egy csupa fiú szobában lakik? Egy lány fiúkkal? Efölött mindig is elsiklottam. Nem is igen érdekelt. Viszont az élő szereplősben megemlítették hogy azért lehetett ott mert XW legyőzött egy fiút és elvette annak a felvételijét. Vajon itt is ugyanaz történt?
Visszakanyarodva meg tényleg nem tűnne fel és nem is zavarna annyira a harcstílusa ha nem tudnám kik is a szülei. Pláne így utólag megnézve miért is van neki pillangó harci lelke! Megint csak nem zavarna ha nem tudnék a szüleiről.
De azért mentségünkre szóljon azért tényleg elég lányos arca van.
Főhősünk meg a harcról szólva. Jó tényleg nem használta jól a Tang szekta stílusát. Viszont mint írtam nem tudom mennyi idő telhetett el a szereplők találkozása óta de szerintem max 1-2 hét lehetett. Ennyi idő alatt meg szerintem egy zseni se biztos hogy megértené ennyi idősen a stílus alapjait, nemhogy még valamennyire használni is tudja azt.
Pont a bicikli és a villamos a nem létező!? Pont ezek vannak eddig kiemelve pl az openingben is. meg magában a részben is.
Méreg doló kertje. A jing jang, Tűz-jég kút. Egy természeti csoda. Tényleg egy csoda hely. Én is kíváncsi lennék rá. Na de viszont a növényekről annyit hogy TS mondta is hogy csak úgy "aratott" hogy meghagyta a növények gyökerét vagy magjait hogy minden vissza tudjon nőni. szóval csak idő kérdése és minden visszanőtt oda. A kút hatása miatt meg még akár gyorsabban is mint kéne nekik. A méreg meg ha jól emlékszem csak a fiatalabb szörnyeket tartotta vissza. A több ezer- 10.e éveseket már nem igen.
Amúgy kérnék mér valamit. A szereplőkre legyen már egy egységes rövidítés mint ezelőtt volt. Mert még a régi szereplőknek se igen tudom rendesen leírni a nevüket nemhogy még most megjegyezni az újakét is.
Kedves Guku akkor rosszul fogalmaztam
Szerintem fölösleges ennyire a regényhez mérni. Vegyétek úgy hogy ez egy párhuzamos univerzum ahol sok minden ugyanaz, de nem minden.
Eltelt 10000 év LB legyőzése óta, több generáció felnőtt, különböző vérvonalakkal egyesültek. Így semmi furcsát nem találok abban ha már teljesen más harci lelke van a leszármazottak némelyikének.
Azt meg ti magatok akartátok tudni hogy ki kicsoda, legalábbis ti nem bírtátok nem megnézni a bemutatójukat.
A fejlettségi szintet se mondanám túlzásba vittnek, elég csak megnézni milyen fejlettek voltak 10k éve. Ráadásul a kontinensek ütközése után megtámadta őket egy technikailag fejlettebb civilizáció, akiknek jobb eszközeik voltak mint a Tang szektának. (Már ha jól értettem vaskos angol tudásommal.), azokból is biztos szereztek bőven.
Nem tudom emlékeztek e mit mondott TS amikor áttörést ért el főhősünk? De az alapján bizony képes volt rá hogy megtanulja. a technikákat.
Severum írta:
Szerintem fölösleges ennyire a regényhez mérni. Vegyétek úgy hogy ez egy párhuzamos univerzum ahol sok minden ugyanaz, de nem minden.
Eltelt 10000 év LB legyőzése óta, több generáció felnőtt, különböző vérvonalakkal egyesültek. Így semmi furcsát nem találok abban ha már teljesen más harci lelke van a leszármazottak némelyikének.
Azt meg ti magatok akartátok tudni hogy ki kicsoda, legalábbis ti nem bírtátok nem megnézni a bemutatójukat.
A fejlettségi szintet se mondanám túlzásba vittnek, elég csak megnézni milyen fejlettek voltak 10k éve. Ráadásul a kontinensek ütközése után megtámadta őket egy technikailag fejlettebb civilizáció, akiknek jobb eszközeik voltak mint a Tang szektának. (Már ha jól értettem vaskos angol tudásommal.), azokból is biztos szereztek bőven.
Nem tudom emlékeztek a mit mondott TS amikor áttörést ért el főhősünk. De az alapján bizony képes volt rá hogy megtanulja. a technikákat.
Azért tényleg szégyen hogy tudják így elspoilerezni a dolgokat ha még elvileg vagy 100 részig ki se derülhetne. Szegény anime nézők akik nem olvasták a novelt. Tényleg kicseszés a nézőkkel szemben. A bemutatással képileg nincs is gond csak ha még van plusz infó. (Ami angol volt és ezért nem is olvastam) De viszont ilyen infót elspoilerezni hogy fiú vagy lány és a szülőket. Pláne hogy amúgy már az első részben ha úgy vesszük feltűnt. Aztán meg kimaradna?
De ha azt nézzük a DD1-ben is sok mindent előrébb hoztak Főleg bibivel kapcsolatban lehet itt is kicsit módosítanak és valami hamarabb lesz látható a nézők számára mint a szereplők számára.
Amúgy én nem tartom túlzásnak a fejlettségi szintet. csak 10.e év telt el. Nézzük csak nálunk mi is történt az elmúlt 100 év alatt akár.
Inkább az hogy kicsit túltolják az ábrázolást. Biciklire meg meg hogy minek hozzá lélekeszköz? Akkor az már inkább motor szerűség. (mint a villamos megálló háttér plakátja)(bár az már tényleg durva lenne ha motoroznának) A villamos megint más. Azt se mondanám túlzásnak. De ha nem léteznek akkor nem.
De erre megint csak a Borutót hoznám fel na a z borzalmas példa. Hiszem 15 év alatt mi változott itt viszont csak volt rá 10.e év és még annyi se. Mert mindennek van egy alap háttere amire építhet. csak nem mindegy hogyan és mennyit.
Borutóra mondanám hogy túl sokat építettek az alapra és össze is dőlt.
Köszönöm a 3-dik részt!
Bámulatos volt a Shrek város, és azok a szobrok. Nagyon tetszettek. Nem semmi hová fejlődött a technológia. Jó lett volna ilyen felsőoktatási intézménybe járni anno. Kíváncsivá tett a kis öreg az udvaron, remélem kiderül róla is pár info a későbbiekben. Várom a következő részt, hogy megismerjem főhősünk szobatársát & láthassam iskolás napjait.
Ugrás a fórumra: |