Köszi az utolsó részt is, érdekes kis évad volt
[Naruto-Kun Projekt] Made in Abyss anime (TILOS A SPOILER!)
Sziasztok,
Csak érdeklődök, ezért olyan kérdésem lenne, hogy látom Made in abyss movie-ból kettő van:
-Gekijouban Soushuuhen Made in Abyss ( 2 részből áll 2*110 min) / 2019-es
-Made in Abyss: Fukaki Tamashii no Reimei / 2020-as
A második movie-hoz látok fordítást tőletek, az első movie-hoz viszont nem találok, azt nem fordítottátok le? és ha nem akkor mi az oka? nincs szükség rá? vagy csak ki maradt? gugliban azt írják rá hogy az is canon. Vagy a 2019es netán összefoglaló az első évadról? Illetve gondolom a második évad nézése előtt meg kéne nézni a moviet ugye?
Igen, igen és igen xD
3 movie van összesen, abból az első 2 az 1. évad összefoglalója, nulla új jelenettel. Ezért nem foglalkoztunk velük.
A Fukaki Tamashii no Reimei pedig az 1. és 2. évad között játszódik, és canon, tilos kihagyni, mert különben semmit nem fogsz érteni a 2. évadból.
Hali. Köszi a feliratot!
Néhány megjegyzés/ajánlat:
0:30:38.46-nál "az nem egy gyermek volt." helyett "az nem csak egy gyermek volt."
0:43:24.54-nál "Véletlenül keresztezték egymást újra az útjaink!" helyett inkább "A sors úgy hozta, hogy megint találkozzunk!"
0:44:52.13-nál "Úgy látom, Reg nem habozik,\Nha bolyhosokról van szó." helyett "Úgy látom, Reg nem válogat,\Nha bolyhosokról van szó."
Fú. Hát köszi szépen az egész évados munkátokat. Még emésztenem kell ezt az évadot (is). Néhol olyan egészen gyomorforgató meg megrázó már az egész. Meg (bár lehet csak én vagyok ostoba) néhol nem is világos ez a metafora az értékkel, hogyan kell értelmezni a sorozat világán belül és azon kívül is (bár főleg azon belül a koherenciáját, azon kívül talán nem kell túlgondolni), mit akar ezzel mondani a szerző.
Remélem jó helyre fog kifutni ez a sok elképzelhetetlen morbid szörnyűség, és lesz az egésznek egy koherens kifutása, ami megmagyarázza ezt a sok szörnyűséget. Meg továbbra is volt egy-két jelenet, amikor úgy éreztem fölöslegesen vannak fetisizálva gyerekek, és (legalábbis nekem) kellemetlen volt nézni ilyenkor. De mondjuk csak egy-két jelenet volt, és lehet, hogy már csak én látom bele. Legyen úgy.
De érdekes volt, az biztos. Az is biztos, hogy ez olyan anime, ami megmozgatja az ember gondolatait, és bőven ad beszédtémát. A produkciós minőségére meg most sem lehet semmi rosszat mondani. Sőt. Köszi szépen, hogy elhoztátok
Az 1.évad felirata nem lesz elérhető külön? Sajnos UHD monitornál elég pocsék a kép minőség, ráadásul a 8.részben van egy elírás, amit így nem lehet javítani.
Ugrás a fórumra: |