Nálam vlc-vel tökéletesen jó.
[Naruto-Kun Projekt] Stellar Transformations animációs sorozat
Chakra írta:
13-14. rész (2. évad 1-2.)
Hei Yu jó hangot kapott, illik hozzá, még a "nagy madár" formájában is. El se merem képzelni, milyen emberi formát venne fel.
Kis Csillag tényleg elég gömbölyded. Ha nem lenne ilyen széles szája, tisztára Garfield lenne. Azon az ölelkezésen mondjuk nem csodálom, hogy kiakadt. XD Kicsit éles volt a váltás a "lélekvilág" kisfiú és kismadár, és a valódi világ felnőtt férfi és naaaaaaagy madár között.
Bár nincs nagy esély ha valaki nem látta volna az első évadot spoilerbe tettem. Folyton elfelejtettem a szintezést ezért felírtam magamnak majd eszembe jutott hátha érdekel valaki mást is.
Minden szint 3 részre van osztva: korai, közép és késő.
Ha már meg van említve, akkor ha szabad, egy kicsit pontosítok rajta :
Minden szint korai, közép, késő és csúcs szintre van tagolva
Houtian - jelentése kb.: születés utáni, megszerzett (mint pl. megszerzett tudás)
Xiantian - veleszületett
Itt jön a 4/9 Mennyei Megpróbáltatás
Jindan - Arany Mag - ennek a Csillag Átváltozásban a megfelelője a Csillag Köd szint
Yuanying - Fejlődő Lélek - Meteor szint
Itt jön a 6/9 Mennyei Megpróbáltatás
Dongxu - Földöntúli - Mag szint
Kongming - Firmamentum/Égbolt - Bolygó Szint
Dujie - Megpróbáltatás/Gyötrelem - Nap szint
Itt jön a 9/9 Mennyei Megpróbáltatás
Dacheng - Teljes/Tökéletes - Csillag szint
???
...
A Houtian és a Xiantian szintek az úgynevezett "Halandó" szintek.
Jindan és a Dacheng szintek (természetesen a köztük lévő szintek is) pedig az úgynevezett "Shang Xian" szintek.
A Shang Xian jelentése kb. "fél halhatatlan" (fél, mint félig)... nem tudom ezt rendesen lefordítani (ezért is hagytam meg Shangxiannek), de valami olyasmit jelent, hogy valaki a halhatatlanság útjára lép.
Köszönöm, nem akartam túlbonyolítani a dolgot mert féltem attól átláthatatlan lesz csak egy listát akartam, de ahogyan te leírtad sokkal érthetőbb.
Egy kérdés motoszkált bennem az első évadnál. Az a két rossz életű kultiválónak miért okozhatott gondot ha Yu apjának sikerül a Mennyei Megpróbáltatás? Feng-et kinevették mert gyengének tartották Yu apjának valószínűleg még gyengébbnek kellett, hogy legyen. Vagy mégis volt okuk félni egy korai és egy közép Jindan kultiválotól?
Ha jól emlékszem, akkor ők a Chu Klán védelmére "szerződtek" még a klán őseivel. Ha a klán ellenfelének van két Jindan kultiválója, az gondot jelent nekik, mert ők kell megvédjék a klánt. Sokkal könnyebb valakit eltenni láb alól a Megpróbáltatás közben, hiszen akkor már amúgy is villámok csapkodják
Az a legnagyobb gondom, hogy magyarul a szintek többsége szerintem hülyén hangzik, ezért nem akartam őket lefordítani. Pl. a Veleszületett Szint?!? He? Csúcs Teljes Szint? Közép Tökéletes Szint? Furcsa lenne. Ezért próbáltam úgy, mint pl. a narutóban is tudjuk, hogy mi a genin a chunin meg a jounin, tehát csak itt is hozzá kell szokni Persze a nézők még a kínai nyelvhez nincsenek hozzászokva, tehát ez egy kicsit nehezíti a helyzetet.
Ugrás a fórumra: |