Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Rewrite 7-10. rész
Leszámítva a legutóbbi részt, javulást észleltem.
A költségvetés ellenére, az Aurorára különösebb panaszom nincsen. Jól néznek ki a karmok és a körülöttük lévő kavargás sem béna.
Ahol a költségvetés nem volt kegyes, azok az ellenséges familiárisok. Az a fránya 3 betű, amire allergiás vagyok animében, avagy: C... G... I. Közel sem a legrosszabb, amit valaha láttam, de nem is olyan jó, hogy szemet hunyjak felette. Az különösen zavar, hogy vannak pillanatok, ahol látszik, hogy kézzel vannak rajzolva. Sokat dobott volna a Levélsárkány sokkoló belépőjén, ha a jobb háttérzene választás mellett, a rajzolás igényes, 2D-s lett volna. Lefogadom, hogy a Földsárkány sem lesz az igazi akcióban, de legalább a 9. rész végén jól festett.
Kagari-chan... Meg tudom érteni a készítők döntését vele. Nem beszél sokat, inkább cselekszik, mintsem kérdez. Ebből nem sokat tudnának kihozni. Nevetségesnek hathatott, hogy egy kis meteorit darabka kiütötte, amitől a személyisége gyökeresen megváltozott, de van egy sejtésem, hogy mire megy ki a játék vele. Ráadásul ha a meteorit darabka nem is a semmiből érkezett, akkor különösen jó húzásnak tartom a történteket.
Sajnálom, hogy Inoue nem főhősnő. Nehéz az átlagembereknek. Kotori is állítólag azért lett druidává téve, mert a többi főhősnő sem átlagos, ezért nem szerették volna, hogy kilógjon a sorból.
És ha már Kotori, erős volt az OTP a 8. rész végén és a 9. részben. Mivel meganimálták az elutasítását, ezért feltételezem, hogy elő fog még jönni. Jó oka volt rá, egy olyan ok, ami tisztázhat néhány dolgot Koutaróval és Kagarival kapcsolatban. Egyelőre nem lövöm le. Bízom benne, hogy nem csak időkitöltésre használták.
Szó volt róla, hogy az "End of the World" fel lesz használva, de nem hittem volna, hogy Opening-ként. Párosítva a "Word of Dawn" Ending-gel, már-már kínálja magát az a 2. szezon, hacsak nem akarnak egy feltételezhetően negatív befejezést. Bár erre már a "Philosophyz" Opening is utal.
És akkor vissza a rendezésre. Tenshou keze alatt volt a Grisaia trilógia, amiből a Meikyuu és a Rakuen messze veri a Kajitsu-t. Ennek az az egyszerű oka van, hogy egyrészt rövidebbek, kevesebb kivágást igényeltek, másrészt lineáris történetek. Útmenetesek, ezzel "tehermentesek" is. Amikor kihirdették, hogy ő lesz a rendező a Rewrite-nál, a rajongók már temették az animét és nem mondhatom, hogy nem volt igazuk. Ahogy Fehér elvtárs is mondja, katyvasz az egész. Látszik, hogy Tenshou képességeit meghaladják a több úttal rendelkező sztorik. Ha pedig semleges akart maradni, akkor ne keverje 0 átmenettel a slice of life pillanatokat és a komoly részeket, mert a feszültséget igencsak nem tudja megteremteni vele.
Az elvárásokat illetően pedig szintén igazat adok. Elfogadtam, amit kaptam, de nem örülök. Olyan ez, mint a 2006-os Fate/stay night. Csak minimális részben, vagy egyáltalán nem tudott igazságot tenni a forrásának, ami koránt sem rossz, bárhogyan is jön le animében. Remake az viszont még nincs.
Végezetül, a Rewrite lényege. Lehet, hogy mai szemmel elcsépeltnek tűnhet, de leegyszerűsíthetem "környezetvédelemre", a Föld védelmére. A Gaia és a Guardian is meg akarja menteni a Földet, de teljesen más szemszögből közelítik meg a dolgot. A baj az, hogy egyiküknek sincs igaza és a tetteik mögött nem kevés hátsó szándék lapul. A cél az lenne, hogy megtaláljuk a két véglet közötti "arany középutat".
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)