Ha "tudjukki" (nincs kedvem spoilerbe tenni ) visszatér, akkor biztosan nem Sansánál, pláne nem Aryanál.
Hanem...vajon ha Cersei bajnoka a Hegy, akkor a Hit kit választ majd? Ha ő visszatér, akkor egészen biztosan a Verebek oldalán, ez könyvből egyértelmű. Ha visszatér. Amire mondjuk egész jó esélyt látok mostmár.
A rész: őm, jó volt, történtek benne dolgok, minden szál haladt egy kicsit, vagy épp többet, tipikus átvezető rész volt.
Dany nekem tetszett, bár remélem, hogy valaki még egyszer az életben azért letöri az egészségtelen egóját, mert már ráférne. Egyébként igaza volt Darionak. Dany nem uralkodásra termett. Hódítani viszont tud, ezt még a haterek is el kell ismerjék (és bár én nem vagyok hater, de kifejezetten nem szeretem Danyt a sorozatban).
Sames jelenetek...nem is tudom, tetszettek is, meg nem is, elég sablon vacsorát kaptunk, tudtuk, hogy ez lesz. Ez a random ötlete meg...hát majd meglátjuk, hova vezet ki. Lehet ebből még érdekes, és lehet tök bugyuta szál is.
Királyvár nekem nagyon tetszett, kimagaslott a részből. A Főveréb húzása nagyon meglepett, én egyáltalán nem erre számítottam, még akkor is, ha Margaery szinte egészen biztosan csak játszik. De milyen ügyesen. (Persze ha játszik...de ez azért egyértelmű, szerintem.)
Nagyon örülök, hogy végre Tommen kulcspozícióba került, még ha csak báb is, de végre használják, nemcsak duzzog a szobájában. És milyen rég láttunk utoljára Vastrónos jelenetet...
Jamie szálának is baromira örülök, hogy így, gyakorlatilag rá lett kényszerítve, hogy elfoglalja az örökségét...bár a sorozat ezt neme emelte ki, de azért ő most egész Nyugat ura lett így hirtelen, hogy elhagyta a testőrséget...ami azért nem kis dolog. Még ha nyilván nem is egy Tywin, akkor is.
És láttuk végre Folyóvidéket is, Walder remélem megdöglik, Fekete Hal remélem aláz majd egy kicsit, és megmutatja, hogy Észak (és a Folyóvidék is) nem felejt ) (Bocs, ennél a szálnál én ragaszkodom a szentimentalizmushoz ).
Arya nem volt rossz, végre döntésre jutott, remélem, hogy nem valami bugyuta módon fog ellógni az Arcnélküliek elől.
Bran meg...egyértelmű volt, hogy Benjen az, ez azért levett nekem egy kicsit a megjelenéséből...lehetett volna ezt sokkolóbbra, meglepőbbre is csinálni, pláne érzelmesebbre...azért mégiscsak a nagybátyja, a rokona...akikből sajnos már nem sok maradt.
De jó volt.
8/10 simán megvolt ez a rész is, szerintem.
Jövő hétre nagyon kíváncsi leszek, Folyóvidék és Észak. Szinte kizárólag. Meg Királyvár.
Mintha visszamennénk a harmadik évadba )