Kaukazusi Gyikember írta:
Naa, ne utáljátok annyira a rövid fejezeteket! Gyorsabban elkészülünk velük, úgyhogy hamarabb olvashatjátok őket.
Dehogy utaljuk ! Engem az sem zavarna ha egyszere kapnank 10 rovid fejezet !
[Naruto-Kun Projekt] One-Punch Man manga (Spoilerveszély!)
Kaukazusi Gyikember írta:
Naa, ne utáljátok annyira a rövid fejezeteket! Gyorsabban elkészülünk velük, úgyhogy hamarabb olvashatjátok őket.
Köszönöm szépen a munkátokat!
Azért kár hogy Saitama nem tudott némi aranyat beszerezni.
De az viszont tényleg érdekes hogy ilyen értetlen egy S osztályú hős mellette. Látja mire képes mégse gondol semmire. Nem is találja olyan megdöbbentőnek hogy leesne az álla.
Másik mérkőzésre meg fogadnék, hogy az izmokat is meg lehet törni. Saitama ellen még sincs semmi esélye.
Koszonom szepen az uj reszeket !
Kiraly resz volt mindketto !
goku5 írta:
De az viszont tényleg érdekes hogy ilyen értetlen egy S osztályú hős mellette. Látja mire képes mégse gondol semmire. Nem is találja olyan megdöbbentőnek hogy leesne az álla.
Üdv!
Kérdés: Miért ezt a szerkesztett (elmosott, agyon tónusozott) verziót használjátok? Teljesen más a színek hatása mint az eredeti munkában. Ami az én moralitásomba a mangaka arconköpése.
Nem kötekedni szeretnék, csak egy választ, akár indokkal is alátámasztva.
Mellékesen köszönöm a fordítást és a beleölt munkát.
Csak eléggé szúrja a szemem a képi világ megmásítása.
Hadd válaszoljam meg a kérdésedet én. Nagyon egyszerű oka van a forrásválasztásnak, ugyanis a OPM manga esetében fennáll egy olyan problémakör, ami szinte semelyik más mangánál nem, vagy legalábbis ilyen mértékben nem: a magazinos és a kötetes formátum merőben különbözik egymástól. Mind fejezet sorszámozásban (lásd, a 129. kötetes fejezet a magazinos kiadásban 126-os), mind fejezet hosszúságban, sőt, fejezet sorrendben, de akár még a kisebb-nagyobb képeket is van, hogy 2-3 alkalommal rajzolja újra Murata.
Míg a magazinos verzió rendszerint felkerül különböző oldalakra digitális formában (ez az, amiről szerintem te beszélsz, inkább szürkés-barnás árnyalatú a fekete-szürke helyett), addig a kötetes nem. Míg a magazinos verzió egy alacsonyabb felbontású, a fehér részeken lényegesen "piszkosabb" (zoomolj rá izomból a kontúrokra, látni fogod a szürke koszt körülötte, ami a digitalizálás mellékhatása), addig a kötetes verziót rajongók szkennelik be, és igyekeznek a lehető legkorrektebb munkával széppé tenni.
Két lehetőségünk van: vagy ráállítunk +3-4 szerkesztőt erre vagy igazából bármelyik manga projektre, hogy újra és újra beszerkesszék ugyanazokat a fejezeteket minden alkalommal, mikor találunk szebb forrást (ugyanez az animéknél az átidőzítés és formázás új, szebb videó esetén - a sima Naruto első 30 részét 4-szer időzítettem újra soronként...), vagy a jelenlegi 2 szem szerkesztőnket terheljük ezzel, és akkor hónapokkal később jön csak ki új fejezet, mert akkor bizony azt hanyagolunk kell. És ha közben beesik egy még jobb forrás, akkor lehet, hogy kezdhetjük az elejéről az egész sorozatot
De akad egy C-verzió is, méghozzá az, hogy hónapokra leállunk a publikálással, amíg nem jön egy - mindenki számára megfelelő - szken. Vagy évek múlva. Vagy talán sose (lásd az egyik Nanatsu no Taizai extra fejezet, amit kb. 4 éve nem szkennelt be normálisan senki, ezért nem tudjuk kiadni, mert csak fotózott képeink vannak róla).
Tehát egyszerre egyszerű és bonyolult is a képlet. Röviden, tömören összefoglalva: abból dolgozunk, ami van. Ami nincs, vagy nem megfelelő, azzal nem tudunk mit kezdeni sajnos.
Ha lehet valasztani jojjon minnel elobb a forditas !
Mivel monitoron nezem nekem nem tunik olyan egetrengetonek a kulonbseg.
Raadasul a harcokat egyik verzioban sem tudom kovetni (az animeben latom , hogy ki mikor kit utott meg... itt csak tudom, hogy ugy is Saitama gyoz )
Ugrás a fórumra: |