Köszönöm az új évadot! Sokáig tartott, de végre sikerült újranézni a megelőző évadokat (a fillerek kivételével), az újat meg már seperc alatt ledaráltam a megelőzőkhöz képest.
Még mindig ez az egyik kedvenc animém, képileg is nagyon tetszik (a legelejéhez képest amúgy is ég és föld volt már a többi évad), egyedül a csontvázak megjelenítésével nem voltam most kibékülve. Az OP se rossz, el lehet hallgatni, de az ED valami fenomenális, teljesen rákattantam.
Nekem a gyors tempóval nem volt bajom, minden rész lekötött, egyedül Yhwach karaktere nem olyan átütő, mint a mangában, illetve Rangiku megváltozott külseje zavaró kicsit.
Amibe fura belegondolni, hogy vajon Isshin lelke/lélekteste is ugyanúgy öregedett ezek szerint, mint egy sima emberé, amikor abban a gigaiban élt? Mert shinigamiként is ugyanannyi idősként mutatják most, mint egyébként emberként.
Azt hiszem, az Isshin-Ryuuken felemás viszony nem csak a shinigami-quincy ellentétből fakad, hanem Masaki elhappolásából is. De jól megoldották, hogy Ishida is hasonlít az anyukájára, és Ichigo szeme is tükrözi az ő anyukájáét (mondjuk Masaki engem valamiért mindig Orihimére emlékeztet).
Ami Ginjouékat illeti, szerintem ők hárman mind meghaltak, és ezért kerültek Soul Society-be, csak az nem derült ki, vajon mennyire emlékeznek arra, kik voltak egykor (lehet, hogy erről is volt szó a mangában, de már nem emlékszem, majd a folytatásból valószínűleg kiderül). Normál esetben az emberek el szokták felejteni, kik voltak, de hát ők elég különlegesek.
Szintén nem emlékeztem, vajon melyik időszakban volt shinigami Ichigo apja, de úgy néz ki, a 100 évvel ezelőtti események utáni időkben. Vicces belegondolni, hogy a Shiba család tagja ő is, itt minden mindennel összefonódik. A Kurosaki nevet szerintem leginkább a rejtőzködés miatt vette fel, de milyen jó lett volna egy nagy találkozás a régi shinigami pajtikkal. Amikor az Aizenes harcnál felbukkant, addigra a többiek már rég kidőltek, szóval ez így elmaradt.
Mindenesetre várós a folytatás.