Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Szia!
Tanjirou beszéde és kisugárzása emlékeztette Muzan sejtjeit a Nap-légzés használójára. Az illető hatalmas PTSD-t okozott Muzannak, hiába él és virul még mindig Muzan. De nem történt semmi testbirtoklás, megszállás vagy ilyenek.
Írtuk az előző oldalon, hogy Tanjirou haraggal átlépte az ellenállóság emberi korlátját, de az életének korlátját is átlépte volna, és meghalt volna, ha nem eszmél rá, hogy nem lélegzik már egy ideje. Összecsuklott a levegőhiánytól. Az, hogy a húga, Hanako szólította meg szimplán az elméjének kivetülése lehet, hasonlóan Enmu álmánál, amikor az apja volt az útmutatója.
Tűzisten-kagurának hívja Tanjirou, mert ő ezt a nevet ismeri, és így tanulta meg a használatát, lásd az apjának tánca. A Nap-légzés használója a legerősebb démonölő kardforgató volt a történelemben, senki nem érhet fel hozzá. Tanjirou elutasítja a kiválasztott szerepkört, amit rá akar húzni Rengoku apja, ami szintén közrejátszhat abban, hogy marad az elnevezésnél. Nem alaptalanul.
Már az 1. részben láthattad, amikor Nezuko megvadult, hogy a démonok képesek a testüket manipulálni. Nezuko földre vitte Tanjirou-t, és elkezdett a teste növekedni, az erejével egyetemben. Nagyobb test, nagyobb erő. A fordítottja is igaz, amikor összezsugorodik, hogy elférjen a dobozban. A dekoltázsa a testén lévő minta miatt van szerintem. Illetve ha nem lenne mellben dinamikus, akkor lifegne rajta a kimonó, amivel esélyesebb, hogy indokolatlan villantást tesz.
Inosuke lopott magának egy kardot, alkotott egy saját Légzést, majd átment a Végső Kiválasztáson. A másik kettőhöz képest simán zseninek mondható, csak ellensúlyozva van azzal, hogy egyszerű, mint egy faék. Ő testesíti meg a tapintást az "Érzékek Ötösé"-ből, ami szerintem jobb passzív képesség, mint Tanjirou szaglása, vagy Zenitsu hallása. Még ha Tanjirou is van kihozva a legerősebbnek a trióból a főszereplő mivolta miatt a többség szerint, szerintem ki vannak egyensúlyozva a harcaik, és egyáltalán nem olyan egyértelműek az erőviszonyok, vagy hogy itt bárki le lenne maradva a másiktól.
Ez nem powerup Zenitsunál. Pont, hogy hátrány. Zenitsu mestere és Tanjirou is tisztában van vele, hogy Zenitsu erős. De egyben túlságosan is gyáva. Ha nem ájul el magától, vagy nem ütik ki, akkor közel használhatatlan. Az, hogy sikerül-e leküzdenie ezt a hátrányt valaha is, maradjon egy kérdés a jövő számára. Lehet, hogy igen, lehet, hogy így marad.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)