Shiro
Naruto-Kun.Hu Team

Moderátor

Kezdjük ott, hogy mit értünk fillernek.
Mert pl anno a DBZ, Naruto, One Piece...st esetében azokat az epizódokat, jeleneteket értettük rajta, amik nem voltak benne a mangába.
Magyarán mindaz amit nem az eredeti szerző alkotott, ergo nem tartozott a canon-hoz.
Tehet ez esetben a "filler" a "non-canon" szinonimája. S esetenként jellemző volt rá, hogy a szereplők nem úgy viselkednek, mint ahogy azt kellene.
De még ezt is két részre lehet osztani.
1. Külön Saga, vagy Arc, mint pl a DBZ ben a Garlick Junioros részek
2. Ahol egy oylan eseméynt mutatnak be részletesen ami pl csak egy két képkockában volt bemutatva, vagy csupán egy mondatban volt rá utalva.
Pl amikor Goku a Cell játékok idején elmegy a gömböket megkeresni.
--
A másik értelmezés ahol a "filler" kifejezést szó szerint vesszük, tehát minden olyan ami nem tartozik a "fő szálhoz".
---
A Dragon Ball Super esetében.
Mivel az anime a úgymond a hivatalos folytatás, lehet helyenként akármilyen sz... ez akkor is canon. Ergo a filler kifejezést nem igen lehet non-canon telemben használni.
Pilaf szenvedése akármilyen keserve, az canon.
Másik megközelítés, hogy a mivel a Dragon Ball Super, a Z két epizódja közt játszdik, így tulajdonképpen az egész fillernek tekinthető, de csak rajongói szemmel.
Személy szerint én úgy vélem, hogy a Dragon Ball Super az a Dragon Ball Z/Kai aminéjének a folytatása, és nem pedig a mangáé. Szerintem amit a DBS-ben látunk az inkább az animére volt anno jellemző, mintsem a a mangára.
A fő szálról meg annyit, hogy mióta az egész univerzumok közti tornát le degradálták egy fél órás Team Battle Royal-á. engem speciel jobban érdekel, hogy Lapis és Goku hogyan védelmezik a rezervátumot az űrkalózoktól.
A minotaurus kinézete miatt meg szerintem ütős lenne egy olyan elszólás a következő részben, hogy: "You can't milk those tits"
----
Andorid, vagy Cyborg?
A válasz "Mesterséges Ember" (Jp: Jinzouningen, En: Artifical Human)