Én a bajszom könyebben lekapom... Amúgy hetente egyszer borotválkozok, de csak azért, mert akkor már muszáj... De rohadtul utálok borotválkozni...
Egy ismerősöm csak azért növesztett kecskeszakállt, mert nem tudta hogy borotválja le anélkül, hogy összedarabolja magát...
Miért muszáj? Borotvát nagyon ritkán használok. Nullás géppel végigmegyek az arcomon mondjuk havi egyszer, mostanában sűrűbben, és csókolom Attól borostás maradok, de az meg még jól is néz ki, szerintem.
Mondjuk holnap reggel pont megborotválkozok rendesen, asszem, most van rá kedvem.
2 okból... Ha nagyon szőrös vagyok szól érte a főnök, és orvosi maszkban kell dolgoznom... A másik ok, hogy egy bizonyos hossz felett elkezd zavarni a szakáll, állandóan vakarózok... Régebben én is nullás géppel toltam, de jobb a békesség, lehúzom rendesen, ne pofázzon az a marha...
Vannak az elektromos borotvák. Azok is jók. És még borosta sem marad utánuk. De amúgy azért nem jó a nagyobb szakál is mert könnyebben beleakadhat valamibe. Pláne ha tényleg maszkban dolgozik az ember.
Amúgy én is heti egyszer borotválkozom, mert én se szeretem ha már nagy, mivel én se szeretek sűrűn borotválkozni.
Azért ahhoz tehetség kell, hogy valaki eldobhatós borotvával is megvágja magát. Nekem évente talán 1-2 sikerül, de az sem látszódik pár perccel később.
Az eldobható borotvák nem igen jók, pláne ha már nagyobb a borosta. Meg azok lényegében tényleg egyszer kétszer használhatóak. Amúgy egy rendes borotvával tényleg nehéz megvágni magunkat. Ha csak nem életlen már. Jók már ezek a mai borotvák, ha csak az ember nem a régi hagyományos pengés borotvát használja.
Egy eldobhatót is használok legalább 1-2 hónapig, bár akinek (velem ellentétben) egy sündisznó tüskéihez hasonló szőrzet nő az arcán, annak lehet, hogy gyakrabban kell cserélnie.
Azért is írtam, hogy milyen sűrűn borotválkozik és mekkora a borosta. Mivel egy hetes borostával nagyobb a baj könnyebben koptatja mint ha naponta lehúzná.
Az eldobható borotvák nem igen jók, pláne ha már nagyobb a borosta. Meg azok lényegében tényleg egyszer kétszer használhatóak. Amúgy egy rendes borotvával tényleg nehéz megvágni magunkat. Ha csak nem életlen már. Jók már ezek a mai borotvák, ha csak az ember nem a régi hagyományos pengés borotvát használja.
Eleinte a sima teckós eldobhatóval borotválkoztam, de még tizenévesként, utána átálltam a hagyományos pengésre, mert az eldobhatós csak eltömődött szőrrel, meg 2-3 alkalom után kuka volt... Most Gilette macht 3-at használok, mert vissza kellett állnom valami finomabb eszközre, mert nem érzem milyen erősen húzom a borotvát, és összedarabolom magam... Oda vannak már az ujjaim...
Én már vagy 15 éve Gilette macht 3-at használok. Az bevált és tartós is. A hagyományosnak nem láttam soha értelmét és kényelmét. Nekem csak nagyapám használt olyat. Mai világban már nem is értem hogy használhat még valaki olyat.