Csak most jutottam hozzá az utolsó fejezethez. Először technikai dolgokkal kezdeném. Számomra érthetetlen, hogy miért nem kapott a befejezésre több oldalszámot és miért nem lett az egész fejezet teljesen színes. Ennyi azért kijárt volna neki. Amúgy meg gondolni lehetett, hogy két fejezet alatt nem jut mindenkire idő. Azokat sem értem, akik azt mondják, hogy miért került ez meg az bele. Ha meg nem lett volna visszaemlékezés, akkor meg az lenne a baj, hogy nem láttunk semmit sem abból, miután Ichigo levágta Bach-ot. Alapból a Naruto is két fejezetet kapott a befejezésre, és az utolsó fejezet azért több oldalt kapott. Az is érdekes, hogy a Narutonál is volt csomó szereplő, akit nem láttunk a befejezésnél, de arra azt mondták, hogy minek rágjon Kishimoto mindent a szánkba. Ennyi erővel itt is lehetne mondani, hogy miért rágna Kubo mindent a szánkba. Természetesen ezt nem gondoltam komolyan, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy akkor annó Kishi is hibás volt és nem mindig Kubot kell leszarozni.
Nem akarok tovább offolni, rátrek a fejezetre. Nem sok választotta el a teljes csalódástól. Be kell valljam, én nem vártam tőle sokat, igaz nem is kaptam ezáltal sokat, de legalább nem csalódtam akkorát. Ez sem védés akart lenni, mielőtt valaki kiforgatná a szavaimat, ezt Kubo teljesen elrontotta. Bár azért azt be kell vallani, hog az utolsó előtti fejezetben majdnem mindenki be lett mutatva, szóval az tetszett valamennyire. Igaz Kira nagyon hiányzott belőle, őt kötelező lett volna bemutatnia Kubonak.
Ennyi bevezető után akkor jöjjön a fejezet. Ha pár szóval kellene jellemeznem szomorúság, magány, kis érthetetlenség. Nekem nem igazán jött az le, hogy minden happy, sőt. Ishida és Chad nagyon el lett hanyagolva. Utóbbihoz még annyit, hogy nem értem, hogy miért vannak azért kiakadva az emberek, hogy Chad bokszoló lett. Az az indok, hogy azt mondta, hogy "nem bánt embereket". Ez egy sport, nem kínoz és nem öl meg senkit. Komolyan mintha valami brutális elmebeteg gyilkosnak lenne beállítva..
A párosításokkal nem volt komolyabb bajom, azért erre is volt utalás, még ha csak nagyon kicsi is. Olvastam olyat is, hogy valaki azt írja, hogy "Kubo direkt rossz befejezést csinált, hogy kevesebb bevétele legyen az SJ-nek". Ennek sincs semmi értelme. Ahhoz, hogy kevesebben vegyék a fejezeteket, az egy folyamat, hosszabb idő, pl. hogy nem lett igazán jó az arc. Azonban honnan tudná az olvasó, hogy mi lesz az utolsó fejezetben? Előre tudod, hogy ki kivel jön össze vagy valami konkrét dolgot tudsz előre még mielőtt láttad volna? Mert ezt én nem igazán hiszem. Aztán lehet, hogy Kubo direkt rosszabb befejezést ír, mert semmi sincs kizárva, de ez hülye indok.
Noha nagyon sajnáltam, hogy sok fontosabb szereplőt nem láttunk pl. Isshin, Urahara, Yoruichi, 0. osztag meg még sorolhatnám, de ez nem a pár oldalas visszaemlékezésen vagy Aizen monológján múlt, szóval kár ráfogni. Kellett volna még 1 fejezet és kész. Szerintem bőven elég lett volna még egyetlen fejezet, meg ha még a mostanin lett volna egy kis változtatás.
Nem akarok hiányosságokat sorolni, azt már sokan megtették korrekten. Azonban égbekiáltó, hogy ki a lélek király. Elég lett volna annyi, hogy Aizen nem a Mukenben, hanem a Lélekkirály palotájában mondja a hegyibeszédet, és ha még több oldalas lett volna a fejezet, akkor maradt volna egy kicsit a 0. osztagra is. Nem lett vonla nehéz korrekten lezárni, ilyen könnyen válaszolhatott volna meg Kubo kérdéseket, ezért nem is értem, miért lett ennyire gyenge az az utolsó fejezet, még ha korlátok között is volt egy kicsit Kubo.
Most így egyelőre ennyi lenne, igazából nem jellemeztem a teljes fejezetet, mert azt már sokan megtették és nagyjából egyet is értek, szóval felesleges lett volna mégegyszer leírni. Most inkább néhány orbitális kijelentésre akartam reagálni, amit itt, más hazai vagy külföldi fórumon olvastam.