Szerencsétlen kapott egy utolsó olyan panelt ahol nem is hasonlít az eredeti kinézetére lol
Fura, én egyébként nem éreztem hogy ezzel a fejezettel megágyaztunk Yuuji halálának. Bár eddig minden fontosabb karakter feldobta a bakancsot szóval annyira nem lepne meg
Anno említettem, hogy egy kötetes extrában szerepelt, hogy a "könnyen rajzolható"-tól a "nehezen rajzolható" karakterek esetében Akutami-senseinél a sorrend:
Gojou > Yuuji > Megumi > Nobara. Tehát Nobara megrajzolása okozza elmondása szerint a legnagyobb problémát neki. Egy újabb példát láthattunk erre. Békaarcú Gojou miatt ugyan a hitelességét vesztheti ez az állítás, de az illusztráció szemfedős Gojou-t vette alapul, azt meg nem igazán szokta elrontani a mangaka.
Hasonlított a fejezet Nobara visszaemlékezésére, de nem volt egyértelműen visszaemlékezésként tálalva. Vihar előtti csend, Yuuji karakterének kibontása, mélyítése, szeletek az életéből. "Itadori Yuuji ilyen ember volt, ilyen életet élt".
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Anno említettem, hogy egy kötetes extrában szerepelt, hogy a "könnyen rajzolható"-tól a "nehezen rajzolható" karakterek esetében Akutami-senseinél a sorrend:
Gojou > Yuuji > Megumi > Nobara. Tehát Nobara megrajzolása okozza elmondása szerint a legnagyobb problémát neki. Egy újabb példát láthattunk erre. Békaarcú Gojou miatt ugyan a hitelességét vesztheti ez az állítás, de az illusztráció szemfedős Gojou-t vette alapul, azt meg nem igazán szokta elrontani a mangaka.
Hasonlított a fejezet Nobara visszaemlékezésére, de nem volt egyértelműen visszaemlékezésként tálalva. Vihar előtti csend, Yuuji karakterének kibontása, mélyítése, szeletek az életéből. "Itadori Yuuji ilyen ember volt, ilyen életet élt".
Szerintem az csak poénnak lett szánva, főleg hogy Nobara nem csak belsőleg, de külsőleg is olyan, amilyen: semmilyen és üres.
Nem hiszem, hogy kifogja nyírni Yujit, bár igaz, nem is hiányolnám (ahogyan az előtte lévők 90%át sem). Nanami volt az egyetlen, aki korrekt karakter volt.
A talk no jutsu a birodalma azt hittem ez egyértelmű az előző fejezet után lol
Tetszett hogy az elmúlt két fejezet elment karakterfejlődésre, az viszont nem hogy ennyire egyszerű volt Megumit meggyőzni. Mármint ha az első alkalommal is reagált volna élne Yuta, és Yuuji semmi extrát nem mondott neki. Az viszont érdekes adalék hogy Mahoraga szükséges a technika működéséhez ha jól értettem. És kiderült hogy nem változott meg Yuuji keze csak van rajta valami eszköz (?). Kövi fejezet a climax elméletileg, kíváncsian várom végre sikerül e kinyirni ezt a nyomorultat
Meglepően szép a manga az utóbbi időben egyébként mikor nem harc van, kíváncsi vagyok mi az oka.
266. fejezet
Yuuji Birodalma igencsak végtelen látványvilággal rendelkezik. Van itt minden a belvároson át a havas tájakig. Gondolom az emlékeiből formálta ezt, de egyelőre a gyakorlati hasznát nem látom. Mindenképpen ütlegelnie kell Sukunát.
Én azt hittem, hogy Sukuna szimplán azért nem tudja már használni Megumi technikáit, mert reinkarnálódott az eredeti testébe. Erre most arról dumál, hogy azért nem, mert Makora elpusztult. Nagyon utólagos kredit szaga vannak ennek Gojou irányába.
Kemény, hogy most megint terítéken van Nobara visszatérése. Az elmélet szerint Yuuji ujját, ujjait ette meg "Rika", és onnan másolta le Sukuna átoktechnikáját Yuuta. Vagyis még mindig hozzáférhető az utolsó Sukuna-ujj. Hozzáadódik ehhez a beszélgetés Mei Mei és Toudou között, amiben arról beszélgettek, hogy Yuuji előtt muszáj titkolózniuk, mert lehetséges, hogy a tudta nélkül információkat szivárogtat Sukunának. Még az a múltkori Nobarás panel is kimagyarázható, elvégre Yuuji nem tudja az igazságot. Mégis számomra az a panel, és az interjúk sorozata tipikus "szükséges írói hazugság" kategóriába viszi ezt az egészet, ami szerintem nagyot rondít a lehetségesen visszatérésen. Természetesen előbb meg is kellene ennek történnie.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Akkor ha lenne is még bármiféle csavar, akár Kenjakuval, akár a Tengennel való egyesüléssel, az gyorsan le lesz tudva.
Szerintem Hakari és Uraume még a manga vége után is harcolni fognak.
Nem lehugyozva a HeroAca-t, de soha nem volt még Naruto magasságokban sem. A Naruto a (jogos) kritikák ellenére is a manga végéig eladott 1 millió+ példány felett kötetenként. A HeroAca ennek a közelében sem volt. Természetesen érzékeny veszteség lesz a hiánya, de a Jujutsu-t mindenképpen egy feljebb lévő polcra tenném.
A legfrissebb hírek alapján a WSJ észlelte, hogy baj van, és külön pályázatot írt ki, hogy megtalálják a következő "harci" művet. A bírák között lesz Akutami-sensei, Horikoshi, Kubo, és Tabata is. A győztes, illetve győztes művek támogatást fognak kapni, és publikálva lesznek a magazinban.
Feltérképezem majd a versenytársakat. Olyan kifejezetten új, világmegváltó műről nem tudok. Addig marad a JoJo ajánlása. Szerencsés vagy, egyszerre vár rád 8 különböző felvonás. Ne ellenkezz, add meg magad.
Kubo ha elvállalná, hogy folytatja a Bleach mangát lehet egy darabig lenne sikere. Legalábbis az anime elég népszerű fura módon. De kiváncsi leszek ki nyeri a csatát akkor. Mikor kerül ki a győztes?
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Kubo hosszabb távon biztosan nem adna ki már semmit hetente.
Nem tudok határidőről, de időben publikálni fogják a győzteseket.
Nem lehugyozva a HeroAca-t, de soha nem volt még Naruto magasságokban sem. A Naruto a (jogos) kritikák ellenére is a manga végéig eladott 1 millió+ példány felett kötetenként. A HeroAca ennek a közelében sem volt. Természetesen érzékeny veszteség lesz a hiánya, de a Jujutsu-t mindenképpen egy feljebb lévő polcra tenném.
A legfrissebb hírek alapján a WSJ észlelte, hogy baj van, és külön pályázatot írt ki, hogy megtalálják a következő "harci" művet. A bírák között lesz Akutami-sensei, Horikoshi, Kubo, és Tabata is. A győztes, illetve győztes művek támogatást fognak kapni, és publikálva lesznek a magazinban.
Feltérképezem majd a versenytársakat. Olyan kifejezetten új, világmegváltó műről nem tudok. Addig marad a JoJo ajánlása. Szerencsés vagy, egyszerre vár rád 8 különböző felvonás. Ne ellenkezz, add meg magad.
Attól, hogy még valami jól fogy még nem jelenti az, hogy valóban jó, csak annyit, hogy jó volt a marketingje meg az anime adaptációja. MHA-nak mindig is nagyobb volt a füstje mint a lángja, a JJK pedig ugyan fun volt olvasni, de semmivel sem volt több, mint bármelyik régebbi dark shonen manga előtte.
Ez a pályázat vicces lesz szerintem, kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz protekciós és vajon hosszabb távon mennyire fog besülni.
A HeroAca erősen kezdett, mind eladásilag, mind elismerésileg. De nem lett belőle a teljes széria pályafutását tekintve a következő Naruto, sem eladásilag, sem elismerésileg, hiába látták benne többen a következő megváltót. És igen, kapta a marketinget is rendesen.
Számomra a Jujutsu többet tett le az asztalra önerőből, és nem értek egyet vele, hogy "semmivel sem volt több" az elődeinél. Viszont ezen nem fogunk összeveszni.