Azt mondom hogy szerintem nem kellene a képességeket használni, attól még ugyanúgy megkapja a nyomást, és használódik a lélekereje. Viszont ha még képességeket is használ közben csak gyorsabban elfogy, de ez az én kezdeti véleményem. Remélem hamar kifog derülni, és nem kell sokáig nézni azt hogy csak lépcsőznek, (tesi órán is fárasztó volt ) Amikor korábban nyomást fejtettek ki rá mint Tai papa, akkor használta bizonyos képességeit és a csontjait hogy ellenálljon egy illatgyertyányi időt. De itt más a cél itt fel kell menni, és ha mégis ugyan az akkor kár volt idejönni otthon is nyomás alá helyezhették volna a szövetséges TDk. Ezért gondolom azt egyenlőre hogy egyszerűen csak fel kellene menniük és elviselni a nyomást nem pedig ellenállni neki és erőlködni.
Főleg mivel itt a tenger istene próbájáról van szó, és ha ellenállsz a hullámoknak és az örvénynek akkor biztos meghalsz.
Persze lehet ezt csak én magyarázom bele, és minél jobban ellenállsz miközben mész fel a lépcsőn, annál jobban nő az erőd.