Nagyon köszönöm az új rész/ új történetív kezdés fordítását! Szuper gyorsak voltatok, pedig ugye ez dupla olyan hosszú, mint egy átlag rész! Tökéletes Mikulás napi meglepi (nekem szülinapi ajándék is)! Nagyon vártam már az új eseményeket. Direkt nem olvastam el a mangát, ne tudjam előre, mi lesz. Szerencsére a neten is csak a későbbi történetívekkel kapcsolatban futottam bele spoilerekbe, úgy hogy ez még igazi "fekete ló" számomra.
Kicsit furcsa, hogy nem Lisa énekli az Openinget, de alapvetően tetszett. (Egyébként a teljes dal 2022.01.22 - én jelenik meg, ha valakit érdekel.) Következő részben már az endinget is megismerhetjük.
Egyet értek Bastiannal is és mindenkivel, aki háborog, hogy kiegészített meg "bővített" ismétlést hánytak felénk a japók. Személy szerint én megnéztem a filmet és már akkor az volt a véleményem, hogy sorozat formátumban jobban működne - megnéztem a sorozatot és szerintem igazam volt. Úgyhogy én team anime vagyok most.
Nagyobb problémám van azzal, hogy az animék mozikba tuszkolásának milyen negatív hatása lehet az eredeti műre. Nézzük csak meg azt az - elnézést, de hányadék, összecsapott My Villian Academiával kapcsolatos timeline cserélgetést meg felesleges elhúzásokat. Szerintem ennek a filmnek sem feltétlenül volt jó hatása a Demon Slayerre.
Persze lehet azzal érvelni, hogy senkinek sem szorítottak puskát a fejéhez, hogy nézze, DE teljesen meg tudom érteni azt, ha valakinek szúrja a csőrét ez a jelenség, mert akarva akaratlanul igénytelenséget közvetítenek az ismétlések. Egyszerűen szerintem ez egy káros tendencia.
Games are not boring. Games purify our souls and leave room for new development that challenges the mind! They are the products of human wisdom!
Annyiban egyetértek, hogy "canon" sztorit nem szabadna moziba küldeni. Ha megismétlik sorozat formátumban, akkor az nem hagy jó szájízt maga után, ha nem lesz bővítve (lásd ellenpéldaként Dragon Ball Super, Boruto).
Ellenben ha nem ismétlik meg, a kicsit laikusabbak évek múlva nem fognak utánanézni annak, hogy egy mozifilm hol helyezkedik el kb. a történetben, hát még ha a "canon" része... Rengeteg olyan komment, hozzászólás olvasható szerte a neten pl. hogy "darálom a Narutot, aztán ha beérem, megnézem a filmeket, ovákat". Ez a leggyakoribb hozzáállás.
Ellenben egyre több sorozatnál valósul meg a "canon mozifilm" jelenség, jövőre kapásból is jön még két így járt animének a 2. évada (Youjou Senki, Made in Abyss). Valahol mélyen bízom benne, hogy ott nem kell ugyanezt tapasztalnom majd.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Made in Abyss esetében nekem konkrétan ez a filmesítési jelenség azt eredményezte, hogy nem értem el sehol a canon sztorit folytató filmeket és abbahagytam. (Az animét láttam csak, a filmeket nem.) Btw adnám ha fordítanátok a Made in Abyss filmeket. Nem követelőzés, szimplán egy ajánlás - szerintem jót menne, van benne potenciál, tekintve a chibi trancsírozást.
U.i.: a Borutó valami zseniális logisztika. Konkrétan ahogy bejön valami az animében és a következő manga fejezetben kanonizálják. Zseni munkát végeznek az alkotók. Sajnálom, hogy sokan ezt nem fedezik fel.
Games are not boring. Games purify our souls and leave room for new development that challenges the mind! They are the products of human wisdom!
Egy gyors válasz, utána viszont hanyagoljuk az OFF-ot, ez a Kimetsu topikja: az Abyss-nak 2 összefoglaló filmje van, a 3. az egyedüli, ami az 1. évad folytatása és "canon".
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Hát elég bunkó ez az új pillér Kezdetnek el akar rabolni két kislányt. Mert hát szerinte megteheti.
Rengokuról nem sokat tudtunk meg rövid szereplése miatt, remélem ez itt másképp lesz.
Vajon a pillérek nem kedvelik egymást azért dolgoznak külön?
Hát a pillérek egyenként is nagyon erősek. Ha külön vannak több helyen ott tudnak lenni. De amúgy az előző rész végén én is pont azon voltma ha 2 pillér lett volna a vonaton akkor a démon halt volna meg nem Rengoku!
És pillér az pillér. Szokatlan lenne ha valaki normális lenne abban a világban.
És kapunk új endinget és openinget is. Még jó csak új arc jön.
Az elvárásaim szerint alakult az epizód. 4 fejezet került feldolgozásra.
Kezdetnek jött a mozifilm végéről az emlékeztető. A manga egyszerűen halad tovább Muzan egy újabb álcájával. Az anime kibővítette a család jeleneteit egy kicsit, kaptak némi extra dialógust, plusz Muzan is sétált egy jót. Az apa is ellenőrizte, hogy Muzan jól van-e Akaza megrovása után, ami nem volt benne a mangában.
A manga nem mutatja a manju elcsenését. Kimondottan tetszett Zenitsu trükkje.
A csörtét Haganezukával alaposan kibővítették. A manga csak narrálja, hogy hajnalig tartott a hajsza miközben Tanjirou egy fa tetején lapul, Haganezuka pedig csapkodja az törzsét. A kötetes változatból tudjuk Haganezuka kedvenc ételét, szóval remekül átkötöttek ezzel. A jelenet Aoival és a többiekkel reggelinél anime eredeti.
Amikor még nem tudtuk, hogy megkapjuk a mozifilmet TV-s verzióban, de azt igen, hogy kétszezonos lesz a folytatás, arra gondoltam, hogy majd a 4 hónapos időszakban Rengoku halála után találnak ki valami fillert mindenkinek. Valamelyest bejött a gondolatom, de csak egy anime eredeti, gyors Tanjirou megbízásra futotta. A manga csak közli, hogy épp akkor tért vissza egy küldetésről.
A mangában Uzui nem kérdezett vissza Zenitsunak és Inosukénak, maguktól mondták a mondandójukat.
Tetszik az Opening, zeneileg mindenképp. A képi világa helyenként szerintem nem veszi fel kellőképp a szám ritmusát, nem vadultak meg eléggé. Illetve ez csak a személyes problémám, de nem értem, hogy miért a nagyobb eseményt "spoilerezik el", a kisebb pedig megmaradt utalásnak. Természetesen ugyanakkor ez is olyan, hogy ha nem tudod, hogy mi is a spoiler, akkor nem fog fájni.
41:27-nél láthatjátok az évad igazi sztárjait a jobb alsó sarokban.
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
HOgy növeljem azok táborát, akik hálásak a munkátoknak, én is köszönöm a fordítást. Hihetetlen, hogy egy anime mennyi érzelmet ki tud váltani belőlem. Néha kicsit erőltettebb poén, máskor nagyon mély mély, már-már sírás határán vagyok, aztán pedig egy jól elsütött poén. Annyira izgulok mikor nézem, hogy jobban leizzadok, mint egy keményebb nap után melóban.
Amit Haganezuka mond, még az első évadban a vörös nichirintou-ról. Ha jól sejtem akkor nem sok ilyen kard készült. Illetve tudom spoileres, de van rá esély, hogy megéljük azt, hogy Tanjironak lássuk majd milyen színű lesz a kardja? És ha igen, vörös lesz?
Azt már megértük, hogy Tanjirou kardja feketére váltott. Ja, hogy a következő? Nos, használat közben majd látható lesz a színe. Megjegyzem, Rengoku kardja vörös volt. ^^
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Azt már megértük, hogy Tanjirou kardja feketére váltott. Ja, hogy a következő? Nos, használat közben majd látható lesz a színe. Megjegyzem, Rengoku kardja vörös volt. ^^
Hogy úgy. Mivel megtudtuk, hogy milyen légzést is használ Tanjiro, ezért hittem azt, hogy az övé vörös, és Rengokué csak piros. És tartósan is változni fog? Vagy ennyire ne szaladjunk előre. Bár az is nagyon érdekel hogy Rengoku apja miért akadt ki ennyire.
Köszi az új részt, nekem bejött, pont jó mennyiségben tettek bele egy kis ezt, egy kis azt. Kíváncsi leszek, mi derül még ki Tanjirou légzéséről, esetleg az apjáról (?).
szlordzs írta:
Hogy úgy. Mivel megtudtuk, hogy milyen légzést is használ Tanjiro, ezért hittem azt, hogy az övé vörös, és Rengokué csak piros. És tartósan is változni fog? Vagy ennyire ne szaladjunk előre. Bár az is nagyon érdekel hogy Rengoku apja miért akadt ki ennyire.
Ne szaladjunk ennyire előre.
Kikövetkeztethető Kyoujurou apjának haragja. Ha a Nap-légzés számít az Eredeti Légzés-nek, a legerősebb Légzés-nek, és minden más csak egy gyengébb változata, akkor egész életében, sőt, a Rengoku család egész történelmében egy gyengébb változatot használt a Láng-légzés formájában. Ő pedig ezt úgy értelmezte, hogy soha nem fognak maradandót alkotni, mintha az egész életük egy fabatkát sem érne, mert nem tudják elsajátítani a Nap-légzést. A Mugen Ressha-hen-ben látható, ahogyan a feljegyzéseket olvassa, amikor Kyoujurou megy, hogy bejelentse a Pilléré válását, de az apja már szerfelett negatívan áll az egészhez.
Ó, egyébként megnyugtatok mindenkit, hogy Tanjirou nem egy reinkarnáció vagy hasonló. A Kamado család tényleg szénégetőkből állt, csak valamelyik felmenőjének volt egy érdekes látogatója, és onnantól elindult valami...